Angol nyelvlecke: mini-tananyagok

Ezen az oldalon hozzáférsz olyan ingyenes angol nyelvleckékhez, mini-tananyagokhoz, amelyek azon túl, hogy önálló tananyagként is alkalmazhatók, jól kapcsolódnak komplett online angol tananyagainkhoz is. Válassz a tananyagok közül …

Mini-tananyagok 1.

BASIC QUESTIONS LEVEL 1

Basic Questions, azaz alapvető kérdések. Ebben a mini kurzusban olyan kérdéseket és a rájuk adott válaszokat ismersz meg, amelyekre lépten-nyomon beleakadsz, ha ügyeket intézel vagy új emberekkel találkozol: név, származás, életkor, foglalkozás stb. Kattints és csináld végig ezt a kezdő anngol nyelvleckét!

Word Pyramid 1.

Szópiramis: a szókapcsolatok és mondatok bővítésének egy kiváló módja. Egyetlen szóból indítunk és folyamatos bővítéssel eljutunk egy (akár) többszörösen összetett mondatig. Az első adag angol mondatcsomagot itt találod: videóval, illusztrációkkal, leirattal. 6 db Szópiramis ingyenesen elérhető.

Chain stories 1. – Feltételes mód 1.

Mi történik, ha …? Chain story, a lánctörténet. A Lánctörténet lényege, hogy mindig onnan folytatjuk, ahol abbahagytuk: az új mondat első fele mindig az előző mondat vége. Az első szettet a Feltételes módnak szenteljük, mégpedig olyan történeteknek, amelyek reálisan megtörténhetnek. 

Idioms 1.

Idiómák, azaz állandósult szókapcsolatok. Olyan kifejezések, amelyek szó szerinti értelemben mást jelentenek, mint amit valójában jelentenek. A magyarban ilyen idióma pl. az, hogy valakit “kenyérre lehet kenni”. 3db lecke ingyenesen elérhető.

Fonetika 1. Kiejtés Tréning

A Fonetika 1. tananyag bemutatja és megtanítja az angol nyelv magánhangzóinak képzésének helyét és helyes ejtését, valamint izgalmas gyakorlatokon keresztül segít azok fixálásában. 4 lecke ingyenesen elérhető. 

Azonnali hozzáférés a komplett Mini-tananyagok 1. csomaghoz!

9500Ft-os áron korlát nélküli hozzáféréssel vásárolhatod meg a teljes csomagot: Szópiramis 1., Lánctörténetek 1., Idiómák 1. és Fonetika 1.!

Mini-tananyagok 2.

Word Pyramid 2.

Futok, hogy egészséges legyek. Futottam, hogy aztán visszaforduljak. Két nagyon távol álló dologról van szó, az angolban mégis csupán egyetlen plusz szóval képesek vagyunk kifejezni ezt a hatalmas különbséget. Nézd meg az első adag angol nyelvleckét a témában! 3db Szópiramis ingyenesen elérhető.

Chain stories 2. – Feltételes mód 2.

Mi történne, ha … ? Egy újabb Chain story, azaz lánctörténet. A Lánctörténet lényege, hogy az új mondat mindig onnan  folytatódik, ahol az előző mondat zárult. Az második szettet szintén a Feltételes módnak szenteljük. Ezek a történetek azonban “imaginary”, azaz képzelt események.

Idioms 2.

Idiómák, azaz állandósult szókapcsolatok. Olyan kifejezések, amelyek szó szerinti értelemben mást jelentenek, mint amit valójában jelentenek. A magyarban ilyen idióma pl. az, hogy valakit “kenyérre lehet kenni”. 3db lecke ingyenesen elérhető: magyarázattal, eredet történettel, példákkal és illusztrációval.

Fonetika 2. Kiejtés Tréning

A Fonetika 2. tananyag bemutatja és megtanítja az angol kettőshangzók és a nehezebb mássalhangzók képzésének helyét és helyes ejtését. 4 lecke ingyenesen elérhető. 

Azonnali hozzáférés a komplett Mini-tananyagok 2. csomaghoz!

Itt találod komplett, beszédfejlesztő tananyag-csomagjainkat ...