Kategória: Haladó angol nyelvtan

Talán vagy biztos?

Az emberi kommunikáció nem mindig fekete-fehér tényeket közöl. Gyakran fejezzük ki véleményünket, bizonyosságunkat vagy épp bizonytalanságunkat egy-egy témában. Nos, a bizonyosságnak is megvannak a fokozatai, ám ebben a videóban a 2 végletre koncentrálunk: a talán-ra és a tuti-ra. Két szót használ az angol ezek kifejezésére, azonban ezek használata kérdéseket vethet fel, amelyeket itt és most szétoszlatunk.

Read More

Angol nyelvtan 16: “would prefer” and “would rather”

Képzeld el, hogy egyik jó barátoddal vagy pároddal sétálsz a belvárosban és megéhezel. Mit egyetek? Egyből jönnek az opciók: gyorsétterem, szendvicsbár, puccos étterem, speciális konyha… Aztán mindenki megfogalmazza, hogy mit szeretne. Gyakran azonban ezek az igények nem találkoznak. Az egyik fél felvetését a másik fél ellenvetése követi valahogy így: “Én inkább olasz étterembe mennék.” Vagy épp így: “Én jobban szeretnék ma gyors kaját enni.”

Read More

Angol nyelvtan 06: negatív szerkezetek 2.

Állító vagy tagadó egy mondat? Ez könnyű! Ha benne van a “nem” szó, vagy egy szinonimája, akkor a mondat tagadó – ezt még egy kisiskolás is tudja! Valóban tudja. Tagadó vagy állító gondolatok az alábbiak? Alighogy, ritkán, csak, mindössze… Nyilvánvalóan állító gondolatok, hiszen állító mondatokban használjuk őket – legalábbis mi, magyarok. És az angolok? A videóból megtudhatod…

Read More

Angol nyelvtan 05: negatív szerkezetek 1.

“Még soha nem láttam ennyi embert a meccsen!” Mi teszi ezt a mondatot olyan erőteljessé? A struktúra: a mondat elején megjelenő tagadás. Az angol nyelv egy kicsit más: a szavak sorrendje kódolva van. A tagadás az alany után jön. Vagy mégsem? Haladó angol nyelvtan következik, de egyszerű példákkal és magyarázattal.

Read More
Loading

Kosár