Present Perfect Continuous, egyszerűen

Present Perfect Continuous, egyszerűen

Ha megkérdeznénk bármely angol tanulót, hogy melyik igeidőt érzi a legnehezebbnek, nagy valószínűséggel a Present Perfect Continuous-t említené. Az igeidők azonban nem nehéz dolgok. A jó tanulás/tanítás folyamata akkor nyer értelmet, ha bonyolult dolgokat végtelenül egyszerűen tanulhatóvá tesz. Ez a videó megtanítja, hogyan tudod kifejezni azt, hogy valamit már egy ideje csinálsz.

Szenvedő szerkezet: az alap koncepció

Szenvedő szerkezet: az alap koncepció

A szenvedő szerkezet. Egy szerkezet, ami a magyarban csak elvétve érhető utol, míg az angolt keresztül-kasul átjárja, ráadásul igazán jó magyarázatot még sehol sem találtam: se felkapott nyelvkönyvekben, se videókon. A tanárok valahogy mindig elvesznek a részletekben, ami a fókuszt egy teljesen rossz irányba viszi. Ebben a videóban az alap koncepciót mutatom meg. Egy végtelenül egyszerű gondolatot, ami a szenvedő szerkezet lényege.

Amikor valami elkészült – Angol igeidők 4.

Amikor valami elkészült – Angol igeidők 4.

Ebben a videóban olyan helyzetekkel találkozol, amiben valami elkészült, valaki készen van: Megjavította a polcot. Kitakarította a szobát stb. Persze ennek formának is van neve, de nem akarok rossz emlékeket idézni, ezért csak simán nézd végig a videót és figyelj a tartalomra, és hagyd, hogy a nyelvi forma a tartalmi értéssel együtt átmenjen. Érezni fogod a megkönnyebbülést :)

Used to – Angol igeidők 2.

Used to – Angol igeidők 2.

Amikor gyerek voltam, naphosszat fociztunk. Meg fára másztunk. Meg bringáztunk – vagányan, faralgatva. Ma videókat szerkesztek :) És néha focizok a srácaimmal. De nem faralgatok a bringával és nem mászok fára. Ebben a videóban megismerheted azt a nyelvi formát, amivel pontosan ezt tudod kifejezni: mi az, amit anno gyakran csináltál, de ma már nem csinálsz.