Kategória: Szókincs

Staying in Spain 3. – Holiday resorts

A Staying in Spain sorozat harmadik részében megmutatom, hányféle szállást találhat egy La Manga-ra látogató turista. A videóban szintén szó lesz várakról, erődökről – no, nem azért, mert olyan sok van ezekből errefelé. Egész más kontextusban hallhatsz róla, de ez már a videó feladata.

Read More

STAYING IN SPAIN 02 – LA MANGA 2.

A ‘Staying in Spain’ sorozat első részében megismerkedhettél La Manga-val. La Manga azért izgalmas képződmény, mert gyakorlatilag 2 tengerpartja van: az egyik a Földközi tengerre néz, a másik a La Manga lagúnára, amely a nyílt tengertől elzárt, védett. A “két tenger” különböző tulajdonságokkal bír. Melyek ezek?

Read More

Staying in Spain 01 – La Manga

A Staying in Italy sorozat után íme a Staying in Spain sorozat első része. 2017 őszén nyakunka vettük Európát: kutyástul, családostul. A cél a mediterrán kultúra ízlelése, tapasztalása. Jelenleg Spanyolországban vagyunk tehát, azon belül is Murcia tartományban, La Mangán.
Ez a rövid videó bemutatja, ezt az érdekes képződményt, amelynek 2 tengerpartja is van ;) A videó alatt megtalálod a leiratot is. Javaslom, hogy a videóval kezdd, és a leiratot később nézd hozzá.

Read More

Tolvajok, zsebesek, rablók

Nagyvárosok sajnos “velejárója” a bűnözés. Az eltulajdonításnak külön fokozatai vannak. Vannak a zsebesek, a tolvajok és a betörők. No, meg ott vannak a hackerek és a kiberbűnözők. Hogyan mondják ezeket angolul? És milyen bűntényeket követnek el? Az alábbi videó erről szól. 

Read More
Loading

Kosár