Staying in Spain 3. – Holiday resorts

Staying in Spain 3. – Holiday resorts

A Staying in Spain sorozat harmadik részében megmutatom, hányféle szállást találhat egy La Manga-ra látogató turista. A videóban szintén szó lesz várakról, erődökről – no, nem azért, mert olyan sok van ezekből errefelé. Egész más kontextusban hallhatsz róla, de ez már a videó feladata.

STAYING IN SPAIN 02 – LA MANGA 2.

STAYING IN SPAIN 02 – LA MANGA 2.

A ‘Staying in Spain’ sorozat első részében megismerkedhettél La Manga-val. La Manga azért izgalmas képződmény, mert gyakorlatilag 2 tengerpartja van: az egyik a Földközi tengerre néz, a másik a La Manga lagúnára, amely a nyílt tengertől elzárt, védett. A “két tenger” különböző tulajdonságokkal bír. Melyek ezek?

Staying in Spain 01 – La Manga

Staying in Spain 01 – La Manga

A Staying in Italy sorozat után íme a Staying in Spain sorozat első része. 2017 őszén nyakunka vettük Európát: kutyástul, családostul. A cél a mediterrán kultúra ízlelése, tapasztalása. Jelenleg Spanyolországban vagyunk tehát, azon belül is Murcia tartományban, La Mangán.
Ez a rövid videó bemutatja, ezt az érdekes képződményt, amelynek 2 tengerpartja is van ;) A videó alatt megtalálod a leiratot is. Javaslom, hogy a videóval kezdd, és a leiratot később nézd hozzá.

Tolvajok, zsebesek, rablók

Tolvajok, zsebesek, rablók

Nagyvárosok sajnos “velejárója” a bűnözés. Az eltulajdonításnak külön fokozatai vannak. Vannak a zsebesek, a tolvajok és a betörők. No, meg ott vannak a hackerek és a kiberbűnözők. Hogyan mondják ezeket angolul? És milyen bűntényeket követnek el? Az alábbi videó erről szól. 

Italy 04 – Acqui Terme 3.: római kori romok

Italy 04 – Acqui Terme 3.: római kori romok

Acqui Terme egy nyugodt kisváros az olasz Alessandria tartományban. A városban a rómaiak komoly vízellátó rendszert építettek ki, melynek romjai ma is ott magasodnak: hatalmas oszlopok és áthidaló ívek, melyek tetején futott a vizet szállító “csővezeték”. Ebben a videóban megnézheted ezt a római kori látványosságot és pár angol kifejezést magaddal vihetsz. A leiratot a videó alatt találod. 

Italy 03 – Acqui Terme 2.

Italy 03 – Acqui Terme 2.

Az Staying in Italy sorozat előző videójában az út menti tájakról esett szó, ebben a videóban azonban magáról az útról. Hogyan fejezd ki azt, hogy az út kanyargózó, tekergőző? És vajon hány kanyart számlál a Ponzone éa Acqui Terme közötti 15km-es útszakasz?

Italy 02 – Acqui Terme

Italy 02 – Acqui Terme

A Ponzone melletti kis hotel a hegyek között eldugva található (megtalálni persze nem volt könnyű, kalandosra sikeredett). A hoteltől kb. 15 km-re található Acqui Terme. Mivel a napi bevásárlást és az étkezést itt oldjuk meg, hegyi vezetés látványát mindenképp meg szerettem volna örökíteni. Kamerák a kocsira szerelve, felvétel indul :)