Present Perfect Continuous, egyszerűen

Present Perfect Continuous, egyszerűen

Ha megkérdeznénk bármely angol tanulót, hogy melyik igeidőt érzi a legnehezebbnek, nagy valószínűséggel a Present Perfect Continuous-t említené. Az igeidők azonban nem nehéz dolgok. A jó tanulás/tanítás folyamata akkor nyer értelmet, ha bonyolult dolgokat végtelenül egyszerűen tanulhatóvá tesz. Ez a videó megtanítja, hogyan tudod kifejezni azt, hogy valamit már egy ideje csinálsz.

Future Perfect Vs. Future Simple: cselekvések sorrendje

Future Perfect Vs. Future Simple: cselekvések sorrendje

Ha egy kicsit már benne vagy az angolban, tudhatod, hogy a jövő idő nem egy nagy bonyolultság az angolban: van egy szavunk, amit használunk, de azon kívül semmi egyéb csavar nincs a dologban – se ragozás, se egyéb más speciális formula.

Ez azonban nem mondható el akkor, amikor összetett mondatokat hozunk létre olyan szavakkal, mint ‘when’, ‘after’, ‘as soon as’, before stb. Amint erre a területre érkezünk, az angol igen kifinomultan képes kommunikálni a cselekvések sorrendjét.

Szenvedő szerkezet: az alap koncepció

Szenvedő szerkezet: az alap koncepció

A szenvedő szerkezet. Egy szerkezet, ami a magyarban csak elvétve érhető utol, míg az angolt keresztül-kasul átjárja, ráadásul igazán jó magyarázatot még sehol sem találtam: se felkapott nyelvkönyvekben, se videókon. A tanárok valahogy mindig elvesznek a részletekben, ami a fókuszt egy teljesen rossz irányba viszi. Ebben a videóban az alap koncepciót mutatom meg. Egy végtelenül egyszerű gondolatot, ami a szenvedő szerkezet lényege.

Staying in Spain 3. – Holiday resorts

Staying in Spain 3. – Holiday resorts

A Staying in Spain sorozat harmadik részében megmutatom, hányféle szállást találhat egy La Manga-ra látogató turista. A videóban szintén szó lesz várakról, erődökről – no, nem azért, mert olyan sok van ezekből errefelé. Egész más kontextusban hallhatsz róla, de ez már a videó feladata.

STAYING IN SPAIN 02 – LA MANGA 2.

STAYING IN SPAIN 02 – LA MANGA 2.

A ‘Staying in Spain’ sorozat első részében megismerkedhettél La Manga-val. La Manga azért izgalmas képződmény, mert gyakorlatilag 2 tengerpartja van: az egyik a Földközi tengerre néz, a másik a La Manga lagúnára, amely a nyílt tengertől elzárt, védett. A “két tenger” különböző tulajdonságokkal bír. Melyek ezek?

Staying in Spain 01 – La Manga

Staying in Spain 01 – La Manga

A Staying in Italy sorozat után íme a Staying in Spain sorozat első része. 2017 őszén nyakunka vettük Európát: kutyástul, családostul. A cél a mediterrán kultúra ízlelése, tapasztalása. Jelenleg Spanyolországban vagyunk tehát, azon belül is Murcia tartományban, La Mangán.
Ez a rövid videó bemutatja, ezt az érdekes képződményt, amelynek 2 tengerpartja is van ;) A videó alatt megtalálod a leiratot is. Javaslom, hogy a videóval kezdd, és a leiratot később nézd hozzá.