Videocikk: Sikeres és sikertelen tanár-diák kapcsolatok 1.

Mi határozza meg, hogy egy tanár és egy tanuló közös munkája mennyire lesz sikeres?

Ebben a videóban:

  • A nyelvtanulás nem csak a nyelvtanulásról szól …
  • Milyen személyiségfejlődésbeli utat jár be egy sikeres nyelvtanuló? (kezdő- és végpont)
  • Hogyan segíti vagy épp hátráltatja egy tanár ezt a fejlődést?
  • Tanári jószándékú taktikák, amik tönkre teszik a tanulást.
  • A legsikeresebb és eleve kudarcra ítélt kombinációk a tanár-tanuló kapcsolatokban.

Angol nyelvtanulásOnline angol

A nyelvtanulás egy szakaszon közös munka a nyelvtanár és a tanuló között. Ez a közös munka az online angol tanulás során is megvalósul: a tanulót a videós tananyagokon és tanulói kézikönyveken keresztül vezetjük a célja felé, hogy angolul beszélő és értő személlyé váljon.

Azonban ez csak az egyik fele a feladatunknak

A végcél az, hogy a tanulók kompetens tanulókká váljanak, akik az angol dömping útvesztőjében könnyedén navigálnak, és megtalálják a számukra legizgalmasabb területeket.

A nyelvtanulás nem a tanárról szól

Nyelvtanulás során nem a tanár foglalkoztatása a cél. Épp ellenkezőleg: a tanár célja az kell, hogy legyen, hogy a tanulóit mielőbb felkészítse az önálló továbbfejlődésre. Ez nem egyenlő a “komfortzónából való kilökéssel”. Épp ellenkezőleg!

Egy ideális környezetben a tanuló biztonságban érzi magát mind emberileg, mind nyelvileg. Ebből a közegből – a megfelelő tanári hozzáállásnak köszönhetően – a tanuló egyre bátrabban kitekint, míg végül nyelvi készségekkel felvértezve végleg saját lábára áll.

Egy ilyen módon felkészített tanuló biztonságban érzi magát “odakint” is

Egy kompetens tanuló nem rohan vissza a tanárhoz újabb tananyagért, mert a kompetenciái már megvannak: a nyelvet fogyasztja, ami nem csak karban tartja tudását, hanem tovább is fejleszti!

A tragédia az, amikor magas nyelvi szinten lévő tanulók még mindig a tanároktól függnek. Ők sajnos áldozatai a nem megfelelő tanári attitűdnek. Ezen lehet változtatni: a fejlődésen mindenkinek végig kell menni …

100% angol, 0% magyar tananyagaink az önállóságra is készítenek!

Beszédfejlesztő Angol Tananyagaink elhozzák otthonodba az angol környezetet. Csomagjaink nem csupán tananyagok, hanem a szintedhez szabott módon angolul dolgozzák és dolgoztatják fel veled a leckéket minden szinten.

Ezek az angol tananyagok szabaddá tesznek téged minden olyan kolonctól, amely egyébként visszahúz: az analitikus (nyelvtanos) gondolkodástól és a magyaros gondolkodástól (ami a memorizálás egyenes következménye).

A célunk az, hogy rövid időn belül a teljes angol világ bevehető forrásul szolgáljon angol tudásod építésére szórakozásodhoz, szakmai fejlődésedhez, új kapcsolatok építéséhez.

Próbáld ki tananyagainkat szabadon!

Minden tananyagunk első szakaszát ki tudod próbálni: ingyen elkezdheted velük a tanulást. Saját magadon tapasztalhatod  meg, mit jelent elsajátítani egy nyelvet.

A teljes tananyag paletta itt található: komplett angol tananyagok.