Tanulod az angolt, felejted az angolt ... tanulod, felejted, tanulod, felejted ...

Hogyan lehet legyőzni a felejtést a nyelvtanulásban, bámennyire is kudarcos voltál eddig?
 

… és végre úgy beszélni angolul, ahogy szeretnél …

Mi a nyelvtanulók legnagyobb ellensége?

A felejtés.
Minden ember veleszületett képessége a nyelvek elsajátításának képessége. Ez idegen nyelvekre is áll, és ez a képesség mindvégig velünk marad életünk során. 

És mégis: szinte állandó “élmény” a lyukas fej szindróma, és ezzel – kivétel nélkül – minden korosztály küzd. Tanulod a szavakat kitartóan, rendszeresen ismételsz, és mégsem maradnak meg. Vagy egyszerűen nem ugranak be, amikor kellenének!

Vagy a nyelvtani szabályok: megérted őket, evidensnek tűnnek, megtanultad, mondatokban gyakoroltad, és mégsem jönnek a helyes mondatok, amikor szükség lenne rájuk.

Pedig képzeld csak el, mire lennél képes azzal a rengeteg szóval és nyelvtani szabállyal, amit valaha megtanultál, ha végre minden klappolna és nem kellene a felejtéssel megküzdened!

Sajnos úgy tűnik, hogy minden eljárás, ami arra hivatott, hogy a fejedbe verje a szavakat, szabályokat, kudarcot vall. És ennek oka van, egy igen egyszerű oka …

Agyunk nem úgy van huzalozva, hogy adatokat tároljon

Agyunk – ahogy minden más a természetben és ezen a világon – az egyszerűség felé törekszik. Valahogy minden élőlény, és így az ember is, a kevesebb energiabefektetést részesíti előnyben, a kisebb ellenállás felé tör. Nos, az adatok tárolása nem a kisebb ellenállás iránya.

Az adatok tárolása energiát és állandó figyelmet igényel. A nyelvtanulásban a szavak és nyelvtani szerkezetek memorizálása a nyelvi adatok tárolására tett erőfeszítést jelenti, így sajnos még az új, játékosságot előnyben részesítő appok és eljárások sem igazán tudják ezt a helyzetet megoldani.

Amíg az angolt a memóriába tuszkolva tanulod, az agy kiveti magából

Ellenáll neki, legyint rá. Persze, újra nekidurálkodhatsz.

Újabb hatalmas energiát ölhetsz bele abba, hogy szavakat, nyelvtant tanulsz, akár próbálhatod játékosabbá is tenni az eljárásokat, de a vége többnyire kudarc marad. Ha nem holnap, akkor pár év távlatában, amikor ráébredsz, hogy a valaha tanult angol alig töredékét tudod alkalmazni.

Van-e mód ara, hogy ne elménk ellenében dolgozzunk?

Lehet-e nyelvet tanulni úgy, hogy az meg is maradjon?
Ez a végső kérdés és dilemma, hiszen, ha a tanulásod során a tanultak megmaradnának, akkor:

  • nem kellene időt töltened a szókincs örökös karbantartásával, ami – valljuk be – a nyelvtanulás legnagyobb hátráltató tényezője, egy igazi “motivációgyilkos”;
  • a megismert/megtanult nyelvtani elemek helyes nyelvhasználtot eredményeznének a spontán beszédedben;
  • nem lenne félelem benned, amikor meg kell szólalnod, mert az angol nyelv minden körülmények között a rendelkezésedre állna;
  • nem lenne a nyelvtanulás a kudarc és frusztráció szinonimája.

Tehát lehetséges-e úgy tanulni nyelvet, hogy elménk befogadja azt? Igen!

Egy új nyelv elsajátításának képessége tehát adott, és bár felnőtt korban kicsit eltérő módon megy végbe a tanulási folyamat, mint gyerekkorban, de végbemegy és erőlködés nélkül, ha a feltételek adottak.

A jó hír tehát az, hogy agyunk nem a nyelvek ellen van, hanem az életidegen eljárások ellen: szótanulás memorizálva, a nyelvtan elméleti szintű tanulása, az angol nyelv magyarul való tanulása stb. Ezek a hagyományos, megszokott, évszázados eljárások.

Ezek az eljárások át- meg átszövik a nyelvtanulást, de éppen ezek azok, amelyek megakadályozzák azt, hogy elsajátítsd az angolt és végeredményben azt, hogy egy nagyon jól, természetes módon kommunikáló nyelvhasználóvá válj.

A hagyományosabb gondolkodásra épülő rendszerek azonban nem elszakadni akarnak ezektől az eljárásoktól, hanem próbálják azokat javítgatni, hekkelgetni, “játékosítani”.

 

A nyelvtanulást nem meghekkelni kell, hanem emberközpontúvá kell tenni

Ha szívünkre tesszük a kezünket, a tananyagok, tanfolyamok nem az embert (téged, mint tanulót) helyezik középpontba, hanem valamilyen tananyagot. A megtanulandó anyagot. Ide tartozik minden: szavak, nyelvtan, szituációk, témakörök, panelmondatok stb.

Honnan tudhatod, hogy a nyelvtanulás nem igazán Rólad szól? Onnan, hogy az anyag megtanulása minden esetben rád van hárítva: “otthon tanuld meg”. Vagy: “ezt most gyakorold és utána megyünk tovább, ha jól megy …” És ezzel máris az adattárolás mókuskerekében találod magad.

Miért gond az, ha a megtanulás tisztán a Te feladatod, míg a tananyag/ tanárod pusztán “irányt mutat”?

Mert a tananyagban menni kell előre és tovább, te pedig még valahol visszább küzdesz a saját elméddel és a felejtéssel. Ezzel együtt pedig egyre csak nő a szakadék a valóban elsajátított tudásod és az elvárt tudás között, lépést tartani pedig szinte lehetetlen, mivel a tanulás módja továbbra sincs összhangban önmagaddal.

Ilyenkor jönnek a tanfolyamokban és a tananyagokban a nagy összefoglalások, ismétlések (ld. igeidők), de ezek már csak tákolmányok, mivel az alapok elsajátítása sem történt meg. A felejtés sajnos az alapokat sem kíméli …

 

A hatékony nyelvtanulás a nyelv természetes elsajátításának körülményeit teremti meg

A különbséget a 2 kép jól illusztrálja …

Hogyan lesz az angoltanulásod nyelvileg készségfejlesztő,

és mi biztosítja napról napra a mély elsajátítást?

Mindenek előtt: a tanulásodnak 100%-ban az ANGOLRÓL kell szólnia

Az angoltanulásodnak egy gondosan megteremtett angol környezetben kell folynia. Ez annyit tesz, hogy a tanulásod minden perce angolul kell folyjon, sőt!

Az angoltanulásod minden egyes másodperce angolul kell, hogy folyjon. De ez önmagában még nem elég, ugyanis: ennek az angol környezetnek olyannak kell lennie, ahol minden érthető, követhető számodra. A magyar nyelv nélkül.

 

Miért fontos ez?

Mert egy angol nyelvű környezetben MINDEN értelmet nyer. Agyunk itt nem egyszerűen nyelvi adatokat érzékel, hanem közléseket, amiket elkezd dekódolni, megfejteni, értelmezni és alkalmazni. Agyunk ilyenkor teljesen másképp dolgozik: a tanulást koncentrált figyelem jellemzi, aminek következménye az ún. “mély tanulás”, ami egyenlő az elsajátítással.

Az elsajátítás pedig annyit jelent, hogy a tanulás végbement. Ott és akkor.

Ha pedig ez a környezet Rád szabott, azaz az angol közlések nem szállnak el a fejed felett, hanem számodra érthetőek, akkor a tanulásra szánt időben számos nyelvi készséged és kapcsolódó terület együtt fejlődik:

  • drasztikusan fejlődik szókincsed anélkül, hogy tanulnád a szavakat;
  • felismered és megérzed, hogy mik a helyes nyelvi szerkezetek és azokat magabiztosan kezded alkalmazni, hezitálás nélkül;
  • egyszeriben “füled lesz angolra”: a hallás utáni értésed szinte hetek alatt feljön oda, ahol lennie kell;
  • a gondolkodásod hetek alatt átáll magyarosból angolra;
  • a beszédkészséged látványosan fejlődik: a megszólalás és beszéd egyre könnyebbé és természetesebbé válik.

És a legnagyobb plusz:

Tanulásod hossza egy ilyen környezetben tervezhetővé válik!
Emlékszel még a nagy ellenségre, a felejtésre? Nos, a nyelvtanulók azért töltenek 5-10-20 és akár ennél is hosszabb időt a nyelvtanulással, mert a tanulásuk során önmaguk ellenében dolgoznak.

Senki sem úgy áll neki nyelvet tanulni, hogy 5-10-20 évet rá akar tenni, naponta órákat töltve lélkölő tevékenységekkel.

 

Ha terved van az angollal, az idő egy nagyon erős tényező:

  1. Mennyi órát kell a tananyag feldolgozásával töltened?
  2. Mennyit kell önálló tanulással, gyakorlással töltened?

És a kutya valahol itt van elásva …

 

Mert minden tanfolyam és rendszer el tudja mondani, hogy hány órás tanfolyamról van szó, de rendszerint ott van a “de ez függ attól, hogy TE …”

Tudod: mennyire keményen dolgozol rajta, mennyire jól veszed az adást, mennyire jó a “szótanuló stratégiád” stb.

Másképp mondva: senki nem tudja megmondani, pontosan mennyi időre (értsd: hány hónap, év, egyáltalán valaha) van NEKED szükséged ahhoz, hogy az angolt adott szinten birtokold.

Ennek pedig egyszerű az oka: a nyelvtanulás ezekben a rendszerekben nem a készségépítésről és készségfejlesztésről szól, hanem a tanulandó tananyagról. Az pedig, hogy NEKED mennyi időre van szükséged ahhoz, hogy az anyagot megtanuld és folyamatosan karban tartsd, már nem a képző feladata, felelőssége. Ebben ők nem tudnak neked érdemben segíteni.

Ezzel szemben, a 100% angol, 0% magyar tanulói környezetben a tanulás hossza pontosan tervezhető.

Mivel a tanulás során minden egyes építőelem azonnal a helyére kerül, arra stabilan lehet építkezni. Nincs többé elúszós élmény, hogy “hú lemaradtam, mert még az előző anyagot sem tudtam igazán megtanulni”, mivel a tanulás nem igényel plusz időt, plusz energiabefektetést.

Azaz: a tanulás érdemi munkája nem Rád van hárítva, hanem azt a tananyag végzi el az elmédben. Egyszerűen csak koncentrált figyelemmel jelen kell lenned, amikor a tananyagok videóival dolgozol.

Jól hangzik, igaz? Mit szólnál ahhoz, ha a tanulásodat a legmagasabb szintekig így tudnád vinni?

  • Ha akár a felsőfokig is úgy mehetnél, hogy soha többet nem kellene szavak tanulásával órákat töltened?
  • Ha a nyelvtan többé nem okozna fejtörést, problémát, mert a nyelv helyes struktúráját egyszerűen csak éreznéd, úgymond evidens módon jönne magától, hezitálás és mérlegelés nélkül?
  • Ha az élő beszéd többé már nem lenne kihívás és félelmetes dolog, mert a tudásod magabiztos lenne és soha nem hagyna cserben?
  • Ha nem kellene mindenfelé tananyagok után kutatnod YouTube-on és egyéb kesze-kusza könyvtárakban, mert egy átlátható, jól felépített, élvezetes rendszerben minden ott lenne?

Érdekelne egy ilyen megoldás?

Ismerd meg komplett Beszédfejlesztő Tananyagrendszerünket, ahol a tanulás végre nem a felejtésről szól, hanem az angol nyelv mély és örömteli elsajátításáról!

 

 

Bemutatjuk:

‘All-inclusive 365’

Egy, illetve 2 éves hozzáférés komplett beszédfejlesztő tananyagrendszerünkhöz

100% angol, 0% magyar

Mutatjuk a tanulás gerincét alkotó, egymásra épülő tananyagmodulokat!

Tananyagrendszerünk moduláris felépítésű, ezért pontosan ott tudod tanulásodat kezdeni, ahol nyelvi készségeid tekintetében tartasz. Ezt könnyen felmérheted a tananyagaink mintáinak segítségével. 

Denisz modul (kezdő): Egy kezdőnek nem masszív szólistákra, “gyors definíciókra” van szüksége, hanem arra, hogy tapasztalja az angol nyelvet. A modul végére már nem érzed idegennek az angolt és jelen időben stabil a tudásod. 68 napnyi tanulást igényel (napi 35-40 perc).
Angol nyelvi gyakorlatok 1.
> 40db angol nyelvi gyakorlat
> kb. 600db hangos kérdés-válasz feladat
> 15 órányi angol nyelvű videó
> anyanyelvi hanganyagok

Beszédfejlesztő Történetek 1.
> 14db angol történet
> kb. 900db hangos kérdés-válasz feladat
> kb. 9,5 órányi angol videó
> anyanyelvi hanganyagok
> kimeneti nyelvi szint: A2

Robin Hood modul (újrakezdő): Papíron középhaladó vagy, de a beszéd alig vagy sehogy sem megy? Ezzel a tananyaggal felépítheted a hiányzó készségeket! A modul végére kb. alapfokú nyelvvizsga szintre érsz. 68 napnyi tanulást igényel (napi 35-40 perc).
Angol nyelvi gyakorlatok 2.
> 32db angol nyelvi gyakorlat
> kb. 400db hangos kérdés-válasz feladat
> 12 órányi angol nyelvű videó
> anyanyelvi hanganyagok

Beszédfejlesztő Történetek 1.
> 12db angol történet
> kb. 900db hangos kérdés-válasz feladat
> kb. 8,5 órányi angol videó
> anyanyelvi hanganyagok
> kimeneti nyelvi szint: B1

Tell Vilmos modul (alsó középhaladó): Tanulod az angolt, de valahogy nem térül meg a befektetett energia, pedig jó ideje középhaladó szintre tesznek téged? Elég volt a rengeteg elméletből, szólistából! Itt az ideje feljebb lépni: építs haladó szintű nyelvi készségeket! 69 napnyi tanulást igényel (napi 35-40 perc).
Angol nyelvi gyakorlatok 3.
   > 21db angol nyelvi gyakorlat
   > 252db hangos kérdés-válasz feladat
   > kb. 7 órányi angol nyelvű videó
   > anyanyelvi hanganyagok

Beszédfejlesztő Történetek 3.
   > 16db angol történet
   > kb. 1300db hangos kérdés-válasz feladat
   > kb. 13 órányi angol nyelvű videó
   > anyanyelvi hanganyagok
   > kimeneti nyelvi szint: B2-

D’Artagnan modul (középhaladó): Igeidők, haladóbb nyelvtani szerkezetek, kötőszavak: szinte mindről tanultál már, mégsem állnak össze használható kommunikációs eszközzé? Ezzel a modullal az elméleten végre túllépve megtanulod használni őket arra, amire valók: a kommunikációra! 68 napnyi tanulást igényel (napi 35-40 perc).
Angol nyelvi gyakorlatok 4.
> 32db angol nyelvi gyakorlat Igeidők témában
> 384db élethelyzet és hangos kérdés-válasz feladat
> 15 órányi angol nyelvű videó
> anyanyelvi hanganyagok

Beszédfejlesztő Történetek 4.
> 12db angol történet
> kb. 840db hangos feladat
> kb. 13 órányi angol nyelvű videó
> anyanyelvi hanganyagok
> kimeneti nyelvi szint: B2+

Nelson modul (erős középhaladó): Haladó tanulóként is újra meg újra ugyanazokat a nyelvtani pontokat ismétled, mégsem érzed stabilabbnak vagy jobbnak tudásod? Itt az idő, hogy végre ne csak mélyen megértsd a legkomplexebb nyelvi szerkezeteket, de a használatukban is magabiztosságot szerezz, hogy végre valóban precízen és könnyedebben tudd kifejezni magad! 64 napnyi tanulást igényel (napi 35-40 perc).
Angol nyelvi gyakorlatok 5.
> 28db angol nyelvi gyakorlat Szenvedő  szerkezet,
Feltételes mód, Függőbeszéd témákban
> 362db élethelyzet és hangos kérdés-válasz feladat
> kb 8,5 órányi angol nyelvű videó
> anyanyelvi hanganyagok

Beszédfejlesztő Történetek 5.
> 12db angol történet
> kb. 840db hangos feladat
> kb. 13 órányi angol nyelvű videó
> anyanyelvi hanganyagok
> kimeneti nyelvi szint: C1-

A nyelvvizsga-felkészülést támogató könyvtárunk:

F. Magellan könyvtár

C1 szókincs-fejlesztő 1-3
> 3×14 autentikus videó
> kapcsolódó leiratok
> írott szómagyarázatok és példamondatok
> képi magyarázatok

Előkészületben:
> C1 szókincs-fejlesztő 4-6 (2021. év vége)
> Storytelling a nyelvvizsgán (2022.)
> B2 szóbeli témák (2022.)
> B2 szituációk (2022.)
> Esszéírás (2022.)
> B2 tematikus szókincs-fejlesztő (2022.)
> In/formális írás (2022)
> kimeneti nyelvi szint: C1

... és a kiegészítő tananyagok, hogy tanulásod még inkább finomhangolt lehessen

A kiegészítő tananyagok a tanulásodat finomhangolják: a nyelv fókuszált területein biztosítanak gyors, élvezetes és hatékony tanulást. Tanuld őket szabadon – akár a mindennapok üresjárataiban is -, vagy használd őket referenciaként: amikor felfedezel egy még problémás területet, ezekkel az anyagokkal gyorsan tudod azt rendbe tenni.

A 2. modul (Robin Hood) Történeteitől fölfelé ajánlott tananyagok.
Mini-tananyagok 1.

 • Fonetika 1. (kiejtés: az angol magánhangzók)
 • Mondatépítés 1. (20db Szópiramis: jelen idő)
 • Feltételes mód 1. (12 db Lánctörténet: Mi történik, ha …)
 • Hétköznapi párbeszédek 1. (40db szituáció vegyes témában)
 • Hétköznapi párbeszédek 2. (30db szituáció utazás témában)
A 3. modul (Tell Vilmos) Történeteitől fölfelé ajánlott tananyagok.
Mini-tananyagok 2.

 • Fonetika 2. (kiejtés: kettőshangzók és mássalhangzók)
 • Mondatépítés 2. (15db Szópiramis: összetett mondatok, múlt idő)
 • Feltételes mód 2. (13 db Lánctörténet: Mi történne, ha …)
 • Hétköznapi párbeszédek 3. (30db szituáció vendéglátás témában)
 • Hétköznapi párbeszédek 4. (30db szituáció városi szolgáltatások témában)
A 4. modul (D’Artagnan) Történeteitől fölfelé ajánlott tananyagok.
Mini-tananyagok 3.

 • Fonetika 3.  (kiejtés: szóhangsúlyok, “hangelharapások”, londoni akcentus stb.)
 • Mondatépítés 3. (15db Szópiramis: összetett mondatok, műveltető szerkezet)
 • Feltételes mód 3. (13 db Lánctörténet: Mi történt volna, ha ..)
 • Idiómák 1. (12db idióma)
 • Idiómák 2. (12db idióma)
A 5. modul (Lord Nelson) Történeteitől fölfelé ajánlott tananyagok.
Mini-tananyagok 4. (várható megjelenés: 2021. év vége és 2022. év eleje)

 • Angol nyelvi funkciók
 • Idiómák 3. (12db idióma)
 • Idiómák 4. (12db idióma)
 • Hangutánzó szavak (10db történet)
 • Igeidők 120 (teljes nyelvi analízis)
 • Igék és prepozícióik
 • Melléknevek és prepozícióik

Miért válaszd a beszeljangolul.com Beszédfejlesztő Tananyagrendszerét?

Íme, az érveink!

1. Mert csak nálunk tanulhatod az angolt úgy, ahogy annak valóban értelme van: angolul​

Mindenki más, aki angol tananyagot értékesít, odateszi neked a magyar fordítást is. Ezzel semmilyen készségedet nem fejleszti, hiszen nincs mit megérteni, mivel a magyar nyelv oldja meg az értés problémáját. Az ilyen tananyagok semmilyen erőfeszítést nem tesznek annak érdekében, hogy a Te nyelvi készséged fejlődjön. Márpedig a nyelvtanulás a készségfejlesztésről szól.

Moduljaink elsődleges fókusza a nyelvi készségek fejlesztése. A tisztán angol nyelvű tananyagoknak köszönhetően, tanulásod – a nyelvi készségek erősödésével – folyamatosan gyorsul: a magasabb szintek angolja egyre könnyebben épül be a tudásodba. Ezért kerül elérhető közelségbe a legmagasabb szintű nyelvtudás is, ésszerű időkereteken belül.

 

2. Mert ez az egyetlen olyan online tanulási forma, amely magolás nélkül építi fel szókincsedet

Ez az egynyelvűségből fakad: mivel nincs a tanulásban magyar, így nincs mit külön memorizálni. A szisztematikus szókincs-fejlesztést másképp kellett megoldani. A tananyagaink szókincse szó szerint ragad, ami az emberi elme működésére szabott eljárásoknak köszönhető. A nyelvtanulásod végre nem a reménytelen szótanulásról fog szólni! Nálunk soha nem fogsz szavakat kiírni és memorizálni.

3. Mert nálunk pontosan kalkulálható a tanulásra fordítandó idő: a napi tanulási idő és a szükséges hónapok tekintetében is

A hagyományos nyelvtanulás esetében a bizonytalansági tényező Te vagy: meg tudod-e jegyezni a tanultakat és át tudod-e vinni a gyakorlatba? Ez mindenkinél más, így az adott tanfolyam eredményessége igen szórt: a legnagyobb csoport a félbehagyó, a legvékonyabb szelet pedig a sikeresnek tűnő tanuló.

Mivel nálunk a tanulás/elsajátítás valós időben történik, pontosan tervezhetővé válik a tanulásod – napi szinten is és napok számának tekintetében is. 

4. Mert nálunk a tanulás minden egyes perce nyelvi készségedet fejleszti

Szemben a magolós-nyelvtanozós módszerekkel, ahol rengeteg időt töltesz “tanulással” anélkül, hogy egy tapodtad is haladnál nyelvi értelemben. Ha a tanulásod angol tanulói környezetben történik, ahol csak az angolnak van értelme (a magyar nyelv pedig idegen), és az angol közlések számodra érthetők, akkor hamar megtapasztalod, milyen az, amikor gondolkodásodban “átkapcsolsz angolba”.

Egy ilyen környezetbem minden egyes perc a készségeidet fejleszti: az értésedet, a beszédedet, a koncentrációdat, a reakcióidődet stb. A ‘nem-angol’ holtidő nullára redukálása eredményezi a nyelvtanulás kiemelkedő sebességét!

5. Mert a nyelvtanulást nálunk nem járja át az a “tipikus tanulós” érzés

 A nyelvtanulás nálunk élménnyel teli, köszönhetően a naponta megélt nyelvi sikereknek.

6. Mert a tanulás folyamatát teljesen önmagadra szabhatod

Köszönhető ez a teljes rendszerhez való hozzáférésnek. Ha nem teljesen kezdő vagy és magasabb szintről indulsz, referenciaként mindig ott vannak a lejjebbi szintek: ha felismersz egy bizonytalanságot, könnyedén beemelheted a kapcsolódó leckéket a tanulásodba.

7. Mert az intenzitást is szabadon szabályozhatod

A mini-tananyagok 5-10 perces leckéivel pedig finomhangolhatod a tanulási idődet: a napok üresjárati idejében, vagy akár a fő tanulási időd végén is tanulhatod őket, tovább növelve az angollal töltött idődet, ráadásul olyan anyagokkal teheted ezt, amelyek pontosan illeszkednek a tanulásodhoz (szemben pl. a random választott YouTube videókkal). Ha azonban nincs energiád velük dolgozni, akkor hagyhatod őket.

8. Mert a rendszerünkben 2(!) ember tanulhat egyidőben, egymástól függetlenül!

Ezt más rendszerek nem teszik lehetővé. Ketten is tanulnátok a nyelvet a családban, de nem egy szinten vagytok? Nincs “melyik ujjamat harapjam” dilemma: teljes szabadsággal tudtok tanulni mindketten! A bejelentkezés géphez sincs kötve: ha van internet, a tanterem elérhető.

Vajon milyen érzés lenne úgy tanulni az angolt, hogy napról napra érzed készségeid fejlődését?

Tanulóink így írnak erről:
Egy évet adtam magamnak, hogy letegyem a középfokú nyelvvizsgát. Mivel előtte soha nem tanultam angolt, álmaimban sem gondoltam volna, hogy ilyesmi megfordulhat valaha is a fejemben, főleg ilyen rövid időn belül.

Vásárlás előtt nem voltam benne biztos, hogy valódi segítséget nyújt-e így, tanár nélkül. Nem tudtam, hogy megéri-e a pénzemet? Nem-e egy újabb internetes átverés, mint a többi? Féltem attól is, hogy egyedül képes leszek-e rászánni magam a tanulásra.

A legrosszabb mégis az volt, hogy tartottam tőle, hogy a tananyag felépítése tényleg működőképes-e. Vajon tényleg képes lehetek valóban tanulni pár videó megnézésével? Létezik ilyen? Nagyon eltért azoktól a tanulási formáktól, amikkel előtte életemben szembesültem.

Mivel az angol világnyelv, a mai világban nem tudni hatalmas hátrány. Égőnek éreztem bevallani a barátaim előtt, amikor angol kifejezéseket vegyítettek a beszélgetéseinkbe, hogy nem értem ezeket…

Mindig nehézségeim voltak a nyelvtanulással. Most végre sikerült átkattintanom magamban a berögződéseket: nem én vagyok hülye a nyelvekhez, egyszerűen csak a módszerek voltak logikátlanok, amikkel tanítani akartak.

Végre azt érzem, megnyíltak előttem a lehetőségek és nem csupán álom egy nyelv elsajátítása, hanem kaptam hozzá útmutatót, kézikönyvet és a kezemet fogva végigvezetnek ezen az úton.

Nagyon jól felépített anyag, nem unatkozom közben, nem okoz nehézséget és fáradtságot, ennyi időt pedig még a lusta napjaimon is hajlandó vagyok rászánni. A tanulás észrevétlenül történik, miközben soha, egyetlen pillanatig sem érzi azt az ember, hogy lemaradt valamiről, vagy nem ért valamit.

Szóval, vágjatok bele, próbáljátok ki, aztán majd a tananyag bizonyít, ahogy nálam is tette!

Zsófi

Magántanárnál tanultam korábban, de nem voltam motivált, nem voltak sikerélményeim. Nagyon nehezen tudtam szóban válaszolni. Nem örömet, inkább aggodalmat váltott ki belőlem, hogy jön a következő óra és én megfelelek-e az elvárásoknak.

Mikor elkezdtem a tanfolyamot arra gondoltam, hogy majd egyszer elutaznék Angliába nyelvet tanulni. Jelenleg ott tartok, hogy október 17-én utazom. Kaptam egy egyéves munkaajánlatot és a további nyelvtanfolyamomat is fizetik! :) Hálás vagyok, hogy Rátok találtam!

A vásárlás előtt több anyagot megnéztem. Az érthetőség, Olivér humora, a tananyag egyszerűsége és a megfizethetősége, ami meggyőzött.

Most, ha az utcán vagy bárhol hallok angol beszédet, lelassítom a lépteimet, hogy minél tovább hallhassam. Nagy öröm, hogy értem, miről beszélnek. Tudom, nem szép dolog a hallgatózás, de mérhetetlenül örülök, hogy értem, amit mondanak.

A legjobb amivel eddig találkoztam. Ha valóban beszélni akarsz angolul, a legjobb helyen jársz :)

Edit

1,5 évet magántanárnál, teljesen kezdőként tanultam a nyelvet, majd 4 év kihagyás után végig tanultam a “Duolingo”-t fél évvel ezelőtt, és most itt tanulok.
 
Azzal kezdeném, hogy semmi kedvem nem volt az angolhoz: németet tanultam, évtizedek tanulása, feladásai, gyötrődése kellet, hogy megtanuljam és beszélni tudjak. Családi okok miatt kezdtem az angol tanulásba. A szokásos gyötrődéses tanulásba egy magántanárnál. Aztán feladtam 4 évre.
 
Szeptembertől nyugdíjas vagyok, van időm, adtam még egy esélyt magamnak és az angolnak. Imádtam a Duolingot, de nem tanultam meg beszélni. Viszont az ottani sikerélményeim életben tartották a tanulási kedvemet. Most itt vagyok, és nagyon szeretem ezt a tanulási formát. A döntésben segített az, hogy kipróbálhattam és hatékonynak tűnt.
 
Korábban nehézkes volt a beszéd, mert nem tudtam a mondatokat összerakni. A szórend inkább csak írásban sikerült, ott se mindig, a kiejtéssel is voltak gondjaim. Most magabiztosabban kezdek hozzá a beszédhez. Érzem a ritmusát a nyelvnek.
 
Szeretem, hogy nem kell magolni, nekem az nem megy. Azonnali javításra van lehetőségem, mert hallom a helyes választ. A helyes kiejtést nem megfejtenem kell, készen kapom, csak utánoznom kell. Nem túl hosszúak a leckék, nem válik unalmassá a tananyag.
 
Ez egy könnyű tanulási forma, gyorsan eredményt hoz.
Zita

Középiskolában angolból érettségiztem 1997-ben, Angliában éltem 1,5 évet (2009-2010) és nyelvtanárhoz jártam kb. fél évet, amikor nyelvvizsgára készültem. (B2, 2016-ban)

Nehezen jutottak eszembe a megfelelő szavak beszéd közben, még ha ismerem is az adott kifejezést. Ez idegességet okoz, ami természetesen további leblokkoláshoz vezet.

Én most végzek egy főiskolát, ezért már a felvételi előtt letettem a nyelvvizsgát, hogy plusz pontokat kapjak. Ekkor döntöttem úgy, hogy annak a 6-8 hónapos angol tanulásnak az eredményét nem szeretném veszni hagyni és elfelejteni. Az interneten találtam rá a tananyagotokra és nagyon megtetszett a módszer (magyar nyelv bevonása nélkül tanulni az angolt). Én Angliában megtapasztaltam, hogy lehet anyanyelvi magyarázat nélkül az adott nyelvet tanulni!

Talán az élő párbeszéd hiánya az, ami a vásárlás előtt egy picit elbizonytalanított, de végül döntöttem.

Az anyag nagyon élvezetes, én nagyon meg vagyok vele elégedve! Teljesen világossá váltak az igeidők használatának megfelelő helyei. Persze szeretném még átismételni az egész anyagot és a későbbiekben, ha szükségét érzem, egy-egy leckét át fogok nézni. A munkámból kifolyólag én csak minden harmadik nap tudok igazán friss, kipihent aggyal tanulni, ezért egy kicsit több időt vett igénybe mire végigmentem az anyagon.

Olivér nagyon jól magyaráz, kellően vicces, élvezetes és nem teher az anyaggal foglalkozni, hanem szórakoztató. Meg vagyok győződve róla, hogy nyelvet csakis ezzel a módszerrel lehet tanulni. Az ismeretlen szavak, kifejezések két-három alkalom után már megragadnak mert történetbe vannak ágyazva.

Szeretnék egy magabiztos szintre eljutni és folyékonyan beszélni, esetleg felsőfokra is menni, ha az időm engedni fogja. Szerintem ma Magyarországon egy magabiztos nyelvtudás óriási előnynek számít!

Több ismerősömnek ajánlottam már a YouTube-on elérhető videókat. Sokan szeretnének megtanulni egy nyelvet, de ha ez nem megy varázsütésre, akkor elszáll még az a kis kitartás is.

Én azt mondtam nekik, hogy ezzel a módszerrel szinte belemászik a nyelvtudás az agyukba, különösebb erőfeszítés nélkül. Csak annyi a dolguk, hogy nézzék az anyagokat.

Tamás

Mi teszi egyedivé Beszédfejlesztő Tananyagrendszerünket?

Ez ma az egyetlen olyan komplett online tananyagrendszer, amely nem pusztán tananyagot, hanem egy olyan tanulási módot biztosít számodra, amelyben a tanulás valós időben megtörténik: nincs plusz gyakorlás, nincs állandó ismétlés, nincs drasztikus felejtés.

 

Mások így csinálják:

 • komplett tananyagot adnak eléd, de annak megtanulását rád hárítják;
 • biztosítanak ugyan gyakorlási lehetőséget – appokat, klikkelős felületeket, ahol eltöltheted az idődet -, de a megtanulás akkor is a Te felelősséged, így a gyakorlás hossza és sikere kiszámíthatatlan;
 • a szókincs építését memorizálással és végtelen ismétléssel képzelik el, ami a legtöbb nyelvtanuló számára örök szélmalomharcot jelent;
 • a nyelvtant magyarázatokkal oktatják, ezzel teljesen elszeparálva azt magától a nyelvtől: a nyelvtani szabályokat tudni fogod, az angolt azonban nagyon nehezen;
 • a nyelvi készségekkel egymástól függetlenül foglalkoznak, ezzel a tudásodat/készségeidet is töredezetté teszik.

Ez az alacsony sikerrel kecsegtető eljárás (ld. a mai nyelvtanulók tömegét).

Mi így csináljuk:

 • nem csak komplett tananyagot biztosítunk, hanem az emberi elmére hangolt módszert is, amivel a nyelvtanulás magolás helyett tapasztalás útján történik, aminek eredménye a nyelv mély elsajátítása, a készségszintű nyelvtudás, így angoltudásod nincs felejtésre ítélve;
 • a leckékben alkalmazott gyakorlatok a nyelv elsajátítását végigviszik, így nem kell külön még tanulnod, ismételned;
 • a szókincs fejlődése és az egyre komplexebb nyelvtan könnyed használata a gondosan felépített tananyagaink természetes következménye, eredménye;
 • egy-egy lecke minden fő nyelvi készségedet egyidőben építi: hallás, beszéd, olvasás és írás. Ezzel a tanulásod fókuszált marad és az ideje lerövidül;
 • nálunk a tanulás szinte napra pontosan tervezhető, hosszabb tanulási ciklus esetére is.

Hogyan tudjuk ezt biztosítani? Egyszerűen az angoltanulást úgy kezeljük, ahogy kell: nem tanulandó anyagot adunk, hanem új készségeket építünk. Előbbi esetben a központban a tantárgy áll, utóbbiban az ember és a tanulás természetes folyamatai, ahol a legfontosabb cél az elsajátítás.

A készségépítő nyelvtanulás élvezetes,

de munkát kell beletenned ... viszont nem kell megszakadnod.
Dolgoznod kell az anyaggal, hiszen hangos gyakorlatokat tartalmaz, nem néma videózásról van szó. Kb. 70 órányi munkád lesz egy-egy modulban, de ezt 3 hónap alatt kényelmesen végig tudod csinálni. Mindössze koncentrált figyelemmel kell jelen lenned: nézni a tananyag videóit és elvégezni a hangos záró gyakorlatokat.

Nincs komplikáció: a leckékben fentről lefelé kell haladnod az oldalon. Nincs magolás, nincs “vonulj el és folytasd, ha már megtanultad” típusú utasítás, nincs darabokra szabdalt nyelv, keszekusza tananyagrendszer. Nálunk minden egyben van tartva, egyetlen lecke minden területen fejleszt!

És ha nincs napi 30-40 perced? Nem probléma, ez nem ok arra, hogy kimaradj!
A kapcsolódó kézikönyvekben részletes útmutatást adunk többek között arra is, hogy hogyan tudod a tananyagot hozzáigazítani a kevesebb ráfordítható időhöz.

Ha csak 20 percet tudsz odatenni a tanulásra, az mindössze annyit jelent, hogy nem 3 hónap alatt, hanem 6 hónap alatt zársz egy modult. Ez még mindig jobb, mintha futnád a köreidet éveken át és kiégnél a nem hatékony nyelvtanulásban.

Vajon nálad is működik ez?

Ezt a mintákon keresztül felmérheted, sőt, készségszintű nyelvtudásodat is meg tudod rajtuk keresztül határozni (azon a szinten kell kezdened a tanulást). Az oldalon találsz instrukciókat ennek hogyanjáról, a tanulói rendszerünket bemutató ábra alatt: https://beszeljangolul.com/komplett-tananyagok/

Mennyibe kerül az 'All-inclusive 365'?

Összehasonításképpen, egy éves tanulás ára pénzben:

 • magántanár (heti 2x90perc): 768.000Ft | 192 óra: középhaladó szint
 • nyelviskola kiscsoport (heti 2×90 perc): 384.000Ft | 192 óra: alsó középhaladó szint
 • nyelviskola nagycsoport (heti 2×90 perc): 288.000Ft | 192 óra: alsó középhaladó szint
 • beszeljangolul.com (heti 6×35-40 perc, de ez rugalmasan változtatható): 44000Ft | 288 óra: felső középhaladó szint, közel középfok 

… és időben:

 • magántanár: 192 óra tanárral + 288 óra önállóan = 486 óra
 • nyelviskola kiscsoport: 192 óra iskolában + 192 óra önállóan= 384 óra
 • nyelviskola nagycsoport: 192 óra iskolában + 192 óra önállóan = 384 óra
 • beszeljangolul.com: 288 óra otthon, élő videókkal

Tananyagainkkal nem csak pénzt, de rengeteg időt is spórolsz

A tanulásba fektetendő idő velünk okkal reálisabb, menedzselhetőbb, mint a hagyományosabb módszerekkel dolgozó tanfolyamok esetében.

Míg egy hagyományos nyelvtanfolyamon középfokig a 500 tantermi óra mellé még 500 órát készülsz otthon, addig nálunk a “100% angol 0% magyar” oktatási filozófiának köszönhetően a tanulási időd kb. 350 óra lesz, mindenestül! Ez 650 órányi különbség! Mi mindenhez kezdhetnél 650 órányi le nem kötött idővel! 

Ez a különbség hónapok tekintetében is 1-1,5 év megtakarítást jelent, ráadásul a tudásod velünk nincs felejtésre ítélve, mivel a nyelvet nem csupán tanulod, hanem elsajátítod és stabil nyelvi készségeket építesz.

A teljes nyelvtanulói rendszerhez való hozzáférés díja 44.000Ft/év,

ami éves viszonylatban mindössze 3660Ft/hó!
Ezért cserébe 1 éven át MINDEN tananyagunkhoz hozzáférsz, így a tanulásod folyamatos maradhat: sorban tudsz haladni a modulokon addig, ameddig eltervezted.

Egy időben ketten is tudtok tanulni

Egy tanulói profillal egy időben 2 gépről lehet bejelentkezni, tehát egymástól függetlenül tudtok navigálni a tanteremben, így egy áron ketten tanulhattok a kezdő szinttől a magabiztos felsőfokig! A belépés nincs géphez kötve: ha van internetkapcsolatod, a tanterembe be tudsz lépni, bármilyen eszközről.

A tanulás teljes egészében a Tanteremben zajlik

Nem kell kinyomtatnod vagy letöltened semmit: mindent az adott lecke oldalába ágyaztunk, így maximális a tanulási komfort, nem tudsz eltévedni a leckében. A tanterem bármilyen eszközről elérhető: mobil, tablet, laptop, asztali gép.

És vannak bónuszaink is!

Évhosszabbításkor ajándék

Minden évhosszabbítás esetén újabb tananyagmodul örök hozzáférését ajándékba kérheted: Denisz, Robin Hood, Tell VIlmos, D’Artagnan vagy Lord Nelson.

Kedvezményes hosszabbítás

Az évhosszabítást 2023-ban 37.500Ft-ért tudjuk biztosítani. Ez 15% kedvezményt jelent.

 

2 év esetén a Hétközapi Párbeszédek 1-4 tananyagok örök hozzáférése ajándék

A Hétközapi Párbeszédek 1-4 tananyag 130db élethelyzet szókincsének és nyelvi elemeinek gyors és mély elsajátítását segíti.  Az azonnali ajándék értéke: 28.000Ft

 

2 év választása esetén 37,5% kedvezmény a 2. év díjából!

2 éves előfizetés választása esetén a 2. év díjából 30% kedvezményt írunk jóvá. Ezzel 13.200Ft-ot spórolsz. 3 év esetén további kedvezményt adunk!

 

'All-inclusive 365': éves hozzáférés a komplett rendszerhez

Íme, az ajánlatot:

 

FONTOS! Az éves előfizetés teljes évre szól (365 nap) és nem automatikusan megújuló.

Több, mint 1 évre fizetnél elő?

Tedd kosárba az 1 éves hozzáférést, majd a kosárban állítsd be a mennyiséget!

I év hozzáférés díja (ezer Ft)

2 év hozzáférés díja (ezer Ft)

3 év hozzáférés díja (ezer Ft)

Kérdések és válaszok …

Gyakran Ismételt Kérdések

 • Letölthetők a videók? Nem. A videók a Vimeo oldaláról töltődnek be, a letöltés nem engedélyezett, a megtekintésükhöz interet kapcsolat szükséges.
 • Mobil eszközön keresztül is tanulható a tananyag? Igen, erről a Vimeo gondoskodik. Ha a videók a lassabb interenet kacsolat miatt akadoznak, a jobb alsó sarokban található HD kapcsolóra kattints – ez megoldja a problémát.
 • A tananyag mely része tölthető le? Minden szükséges tananyag és eszköz a weboldalba van ágyazva, így nem kell letöltésekkel bajlódni.
 • Hány gépről léphetek be az oldalra? Egy időben 2 gépről. A rendszer védelme bekapcsol ennél több egyidejű belépéskor. A felhasználói szabályzat szerint a felhasználási jogkör háztartásra szól.
 • Milyen hosszan férhetek hozzá a tananyaghoz? Az alap ajánlat szerint 365 napon át, kivéve, ha ettől eltérő ajánlatra fizettél elő.
 • Hogyan tudok fizetni? Átutalással, készpénzben a bankfiókban,  PayPal profilon keresztül, illetve kártyával. Az általad preferált fizetési módot a megrendelés leadásakor ki tudod választani.
  Amennyiben az átutalást/banki készpénz-befizetést választod
  megrendelés után egy email-ben küldjük a bankszámla-adatokat. A bank minket sms-ben értesít a befizetésről, így a lehető leghamarabb tudjuk élesíteni a tanfolyamot. Ez 24 órán belül megtörténik.
  PayPal-on keresztül is tudsz fizetni, akár bankkártyával is. Ebben az esetben szintén manuálisan élesítjük a tanfolyamot, ezért a fenti időre szükségünk lehet.
 • Hány éves kortól ajánlott? Kb. 12 éves kortól jól használhatók az oldalon található tananyagaink, de vannak instrukcióink kisebb gyerekek tanulásához is.
 • Kell kiegészítő tananyag e mellé a tanfolyam mellé? Minden tanfolyamunk önállóan használható, teljes értékű tanfolyam. A tanulás intenzitása és mélysége miatt azonban értéke és hatása sokszorosan meghaladja a magyar alapokon működő tanfolyamokét. Nem ajánlunk semmilyen magyar nyelvű nyelvtanfolyamot a tananyagaink mellé.
 • Iskolai tanórák mellet ajánlott ezt a tanfolyamot is végezni? Abszolút! Végre angol nyelven tanulhatsz! :) Az iskolát sajnos nem lehet kikerülni, azonban a tanfolyamhoz csatolt kézikönyv és az ott leírt módszertan szerint kell eljárnod. Akkor hamar az osztály élén találod magad.
 • Van írásos feladat? Igen, minden tananyaghoz készítettünk munkalapot. Ennek használatával kapcsolatban szintén adunk módszertani ajánlásokat.
 • Van pénz visszafizetési garancia? Nincs, viszont kipróbálhatod a tanfolyamainkat. Így belekóstolhatsz az angol nyelven történő angol tanulásba, illetve lesz egy rálátásod arra, hogy milyen minőségű tananyagot kapsz a befizetésedért.
 • Kapok élő segítséget? A tanfolyamokhoz készültek egy részletes módszertani útmutatók, de természetesen a Kapcsolat menüpontban megtalálható elérhetőségeken keresztül kapcsolatba léphetsz velünk.
 • Lesz folytatása a tanfolyamoknak? Igen, mindenképp.