Az angolt szinte mindenki
angol környezetben szeretné tanulni …

Mi angol környezetet teremtünk otthonodban!

Amikor leülsz angol videós tananyagainkhoz, igazi angol nyelvi élményben lesz részed. Tananyagaink a magyart nyomokban sem tartalmazzák, de ezt 1-2 hét után már nem is hiányolod.

Ha ebbe belekóstolsz, csak angolul akarod tanulni az angolt, mert legbelül érzed, hogy ez a leggyorsabb út …

Beszédfejlesztő Tananyagok Nyílt Napok

… az örömteli nyelvtanulás előszobája

“Örömteli nyelvtanulás??? Miről beszélsz, ember?!” Szinte hallom tiltakozásod, hiszen az eddigi élményed talán ennek épp az ellenkezője volt: unalom, kudarc, szélmalomharc a tananyaggal, ami valahogy sosem akart a memóriádban maradni.

És most itt vagyok én, aki örömről, magolástól mentes tanulásról, gyors fejlődésről beszél, ráadásul magyar segítség nélkül!

Itt most elkezdhetnélek szakami érvekkel, meg sokezer órás tapasztalatommal puhítani, de nem teszem, mert van egy jobb ötletem.

Mit szólnál, ha itt és most szabadon beengednélek Virtuális Tantermünk előszobájába?

Nos, talán észre sem vetted, de a lábadat már be is tetted ebbe az előszobába, bent vagy.

Ez egy olyan hely, amely rendszerint zárva marad más weboldalakon, vagy egyszerűen nem is létezik. Tudod: előbb fizess, utána láthatod a portékát. Mi nem így szolgáltatunk: mi valódi tanulási élményhez szeretnénk Téged juttatni, hogy amikor megérik benned az elhatározás, hogy velünk akarsz tanulni, már pontosan tudd, mire költöd pénzedet. Ez így elég fair, ugye?

De mit találsz itt, az Előszobában? 5 szekciót …

1) Nos, először is egy folyamatábrát a tananyag-rendszerünkről, mindjárt itt, lejjebb, a következő szekcióban. Fusd át, tanulmányozd.

2) Alatta gyors eligazítást találsz arról, hogy hogyan határozd meg készségszintű nyelvi szintedet, és melyik modulnál érdemes kezdened. Azt is olvasd át, hogy a tanulásod már az első pillanattól kezdve rád szabott legyen.

3) Rögtön ezután találod azt a formot, amin be tudsz jelentkezni (ha ez elmartadt volna), illetve itt tudsz madj Saját Felhasználói Profilt regisztrálni, ha még nincs ilyened. Ez szükséges ahhoz, hogy böngészhesd ezeket az tananyagokat.

4) Lejjebb görgetve elérkezel szintezett tananyagainkhoz, amelyek egytől egyig az adott tananyag első gyakorlatait tartalmazzák. Ezeken már ma el tudsz kezdeni tanulni, és tudsz közvetlen tanulói élményt és tapasztalatot szerezni.

Ha érzed, hogy ezekkel a leckékkel szívesen és hatékonyan tudsz tanulni, akkor tudhatod, hogy a teljes tanfolyam során is hasonlóan sikeres leszel.

5) Itt, az Előszobában, a tananyagok első leckéibe belépve, megtalálod a tanulói instrukciókat is. Ezeket (vakon) kövesd, mert nem véletlenül íródtak. Csak így fogod azt az eredményt elérni, amit Neked szántunk. Pont. Tantermünkben megtalálod majd a Nagy Kézikönyveket is, még részletesebb útmutatásokkal, amikor továbblépsz innen, az Előszobából.

Örömteli nyelvtanulást kívánunk! Most pedig görgess lejjebb!

A BeszeljAngolul.com tananyag-rendszere

100% angol, 0% magyar – a Te szintedhez hangolva!

(Nagyításhoz kattints a képre!)

Így határozd meg nyelvi szintedet! Kattints!

Nagy általánosságban elmondható, hogy az írásbeli felmérők nem tudják a nyelvi készségeidet jól felmérni. Ezért az a szint, amit valahol meghatároztak számodra, itt nem mérvadó. A tanulást ott kell kezdened ahol még stabilan és jól tudsz dolgozni a tananyagokkal.

Tehát, hol kezdődik a Te tanulásod?

Ha kezdő tanuló vagy, a válasz egyszerű: Denisz, 40 nyelvi gyakorlat kezdőknek.

Ha már tanultál angolt, az alábbi módon tudod jól belőni a szintedet …

A legjobb mérce minden esetben a Beszédfejlesztő Történetek tananyagok

– Ha úgy érzed, hogy gyenge újrakezdő vagy, a Történetek 1-gyel tudod magad mérni.

– Ha alapfok környékén vagy, akkor a Történetek 2-vel tudod magad ellenőrizni.

– Ha stabilabb középhaladó vagy, akkor a Történetek 3-mal.

Válaszd ki tehát azt a Beszédfejlesztő Történetek tananyagot, amit a fentiek alapján megfelelőnek gondolsz, majd dolgozz az első történeten: a prezentációkon és a gyakorlatokon is (ennek módjáról egy rövid leírást találsz az első történetnél). Érezni fogod, mennyire könnyen tudsz dolgozni vele.

FONTOS! A mérce nem az, hogy érted-e a történetet vagy a prezentációt (ez inkább a tanári kvalitás mércéje), hanem az, hogy a gyakorlatokon mennyire jól és tempósan, illetve hiba nélkül tudsz-e dolgozni!

Az alábbiak alapján tudod meghozni a döntésedet:

a) amennyiben túl könnyűnek érzed az anyagot (nem csak magát a történetet, hanem a történetet és a hozzá kapcsolódó hangos gyakorlatokat is), akkor az a szint alacsony számodra. Ebben az esetben menj a szintben eggyel felette lévő Beszédfejlesztő Történetek tananyagba, és dolgozz az első történeten.

b) amennyiben bonyolultnak érzed az anyagot és nehezen követed a prezentációkat, vagy a gyakorlatokban sokszor kell megállnod, akkor ez a tananyag túl erős neked. Ebben az esetben menj az egy szinttel lejjebb lévő Beszédfejlesztő Történetekre.

c) ha az adott Történetek anyagot optimálisnak érzed, akkor megtaláltad a nyelvi szintedet. Elkezdhetsz ismerkedni a szint tananyagaival.

Ennyit az induláshoz, részletesebb instrukciókat és útmutatást majd a tanteremben, a Tanulói kézikönyvekben találszReméljük, hamarosan ott találkozunk.

Jó böngészést és jó tanulást kívánunk!
Olivér és Eszter

Várj! A tananyagok mintaleckéinek megtekintéséhez be kell jelentkezned!

Ha esetleg nincs még Saját Felhasználói Profilod, akkor most érdemes regisztrálnod egyet!

Bejelentkezés

Ha még nincs Saját Profilod,
itt hozz létre egyet:

Email címedet nem adjuk át 3. félnek. A négyzet bepipálásával hozzájárulsz ahhoz, hogy email-ben kommunikáljunk veled. Az email címedet a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatónk feltételei szerint kezeljük. A hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod.

1. modul: 0-A2

Ha teljesen kezdő vagy bizonytalan újrakezdő vagy, ez a csomag ráállít az angol gondolkodásra! A közel 1500db hangos kérdés-válasz gyakorlat nem hagy cserben: az értésedet és a beszédkészségedet is gyorsan fejleszti és precíz alapokat ad. Mindezt 3 hónap alatt!

Itt kezdj, ha kezdő, vagy nagyon bizonytalan újrakezdő vagy!

Angol nyelvi gyakorlatok 1.

Mit tartalmaz az Angol Nyelvi Gyakorlatok 1.?

Ez a tananyag 40 záró gyakorlatot, és a hozzájuk tartozó prezentációkat és szókincs gyakorlatokat tartalmazza. Ezek a gyakorlatok szisztematikusan vannak egymásra építve, hogy egy kezdő számára biztonsággal tanulható legyen.

A gyakorlatok témái:

Drill 01-02: “Mi ez?” “Mi az?”
Drill 03: Tárgyak jellemzői
Drill 04: Foglalkozások
Drill 05: Foglalkozások
Drill 06-07: Külső tulajdonságok
Drill 08: “Kié?”
Drill 09-10: “Milyen színű?”
Drill 11-12: Foglalkozások, többes szám
Drill 13-14: Tárgyak jellemzői, többes szám
Drill 15-16: “Hol?” – tárgyak helyei
Drill 17: “Mit csinál?”
Drill 18: “Mit csinálnak?”
Drill 19: “Hova?”
Drill 20: “Mit fog csinálni?”
Drill 21-22: “Kinek?”
Drill 23-24: “Hol van?” Hol vannak?” “Van-e?”
Drill 25: Tud
Drill 26-27: “Szereted?”
Drill 28: “Honnan származik?”
Drill 29: “Honnan származik?”
Drill 30-31: “Mit szokott csinálni?”
Drill 32-33: “Mit szokott csinálni?” “Mit csinál most?”
Drill 34-35: Birtoklás
Drill 36-37: Utasítások
Drill 38-39: “Mennyi az idő?”
Drill 40: “Hol voltál?”
257 db Videó, 15 óra felvétel

A 40db gyakorlat 257db videóra van lebontva. Ezek a videók lényegre törőek, sallangmentesek, csak olyan dolgokat tartalmaznak, amelyek az értés készségét építik. A videók hossza 3-6 perc, azaz élvezetesen dolgozhatók fel.

Kérdés-válasz alapú gyakorlatok

A záró gyakorlatokat megelőző anyagok “fülre gyúrnak”. Az alapelv az, hogy nem beszélünk addig, amíg füllel nem értünk. A célunk azonban a beszéd, így a prezentációk és a szókincs gyakorlása után jöhet a kérdés-válasz gyakorlat. Ezek a gyakorlatok már a beszédkészséget fejlesztik.

100% angol nyelvű anyag

A teljes videó- és hanganyag angol nyelvű. A cél az, hogy az angolt képes legyél megérteni anélkül, hogy fordítanál. Ez a tananyag egy magyaroknak készített valódi megoldás.

Professzionális illusztrációk

Amikor 2007- ben elkezdtem az anyagon dolgozni, az első az volt, hogy felfogadtunk egy hivatásos illusztrátort, aki közel 1000 illusztrációt készített exkluzívan nekünk. Ezek az illusztrációk tehát nem internetről letöltött vegyes anyagok, hanem egységes arculatú, a feladatra készített képek.

Londoni hangfelvételek

A záró gyakorlatok videóinak hanganyagát egy londoni testvérpár vette fel. Az anyag tehát a mai londoni akcentust is füledbe teszi. Lehetőséged van tehát arra, hogy amit már magabiztosan megértettél, most anyanyelvi angolok beszédén keresztül is újrahallgasd és -értsd, valamint arra, hogy a kérdésekre válaszolj.

Professzionális videofelvételek

Évek óta foglalkozunk videózással, fél professzionális szinten. A videók minőségére büszkék vagyunk: különös gondot fordítottunk az egységes megjelenésre, a képminőségre és a tiszta hangminőségre. A cél a maximális komfort kialakítása volt. A videók webre vannak optimalizálva, így lejátszásuk nem okozhat gondot.

Beszédfejlesztő Történetek 1.

Mit tartalmaz a Beszédfejlesztő Történetek 1.?

Ezt kell tudnod a Beszédfejlesztő Történetek I. tananyagról:

 • 100%-ban ráépül a “Kezdő 01 – 40 nyelvi gyakorlat” csomagra
 • kezdőknek/újrakezdőknek készült
 • az angol gondolkodást fejleszti
 • 100%-ban angol nyelvű anyag, mégis követhető, önállóan tanulható
 • 14 történet anyanyelvi író tollából
 • eredeti, londoni felvételek: a történeteket az írónő maga olvassa fel (nem gép olvassa be, mint sok online kurzus esetében)
 • professzionális illusztrációk, ehhez az anyaghoz rajzolva
 • kb. 840 kérdés-választ tartalmazó feladat, ami a jelen időt mélyre gyakoroltatja
 • megtanít különböző formákban válaszolni
 • megtanít kérdezni
 • kiváló hang- és képminőség

A 14db történet 94db videón keresztül van prezentálva, összesen 8 órányi felvételben. Ezek a videók lényegre törőek, sallangmentesek, csak olyan dolgokat tartalmaznak, amelyek az értés készségét építik.

Kérdés-válasz alapú gyakorlatok

A történetekhez összesen 860db kérdés tartozik. A kérdések sokféle választechnikát segítenek elsajátítani. A kérdések megválaszolása elmélyíti a legalapvetőbb nyelvi szerkezeteket és biztosítja a nyelvi automatizmus kialakulását.

100% angol nyelvű anyag

A teljes videó- és hanganyag angol nyelvű.A vizuális segítség biztosítja az értést anélkül, hogy a magyart belevinnénk a tanulásba. Ezzel a tananyaggal angol nyelvi környezetet teremtünk, ami alapvető az angol gondolkodás kialakításához.

Londoni hangfelvételek

Minden kérdés és válasz felvétele Londonban készült. Az anyag tehát a mai londoni akcentust is füledbe teszi. Lehetőséged van tehát arra, hogy amit már magabiztosan megértettél a prezentációkon keresztül, most anyanyelvi angolok beszédén keresztül is újrahallgasd és -értsd, valamint arra, hogy a kérdésekre válaszolj.

Professzionális videofelvételek

Évek óta foglalkozom videózással, fél professzionális szinten. A videók minőségére büszkék vagyunk: különös gondot fordítottunk az egységes megjelenésre, a képminőségre és a tiszta hangminőségre. A cél a maximális komfort kialakítása volt. A videók webre vannak optimalizálva, így lejátszásuk nem okozhat gondot.

2. modul: A2-B1 (alapfok)

Többször is belevágtál az angol tanulásba, de mindig elakadtál? Ezzel a gyakorlatias, beszédértést és beszédkészséget építő tananyag csomaggal végre túllendülhetsz a nehézségeken, és magabiztosan szólalhatsz meg! A tananyag végére középhaladó szinten leszel. 3 hónap alatt!

Itt kezdj, ha újrakezdő vagy, és bizonytalan vagy a múlt idő, a befejezett jelen (Present Perfect) vagy a jövő idő használatában!

Angol nyelvi gyakorlatok 2.

Az Angol Nyelvi Gyakorlatok 2-ről bővebben itt!

A 32 nyelvi gyakorlatban kb. 400db kérdés-válasz feladata segít abban, hogy mélyen elsajátítsd a múlt időt, jövő időt, “befejezett jelent” és még sok egyéb szerkezetet. 

Az Angol nyelvi gyakorlatok 2. feladata, hogy nyelvileg felkészítsen a Beszédfejlesztő Történetek 2. anyagra. Az Angol Nyelvi Gyakorlatok 2. tanfolyam során egy-egy nyelvi elemre koncentrálunk és a célunk az, hogy előmozdítsuk nyelvi értésedet és az angol gondolkodásodat. Ezt az egynyelvűség biztosítja.

A következő nyelvi elemeket tudod mélyre gyakorolni kérdés-válasz gyakorlatokon keresztül:

 • Drill 40-42: Hol voltál? Mikor voltál?
 • Drill 43: Kié?
 • Drill 44-45: Mennyi? Sok/Kevés
 • Drill 46-47: Nagyobb, mint …
 • Drill 48-49: Szereti/Utálja
 • Drill 50: Have/Have got
 • Drill 51-53: A múlt idő
 • Drill 54: Hogyan?
 • Drill 55: Have breakfast; Have a swim
 • Drill 56-57: “Befejezett jelen” – a gyakorlatban
 • Drill 58-61: “Befejezett jelen” vagy Múlt? – a gyakorlatban
 • Drill 62-66: Will – a jövő idő
 • Drill 67: Érzelmek
 • Drill 68-69: Mit gondolsz? – vélemények
 • Drill 70: Kérések
 • Drill 71: Tud/Tudott
 • Drill 72: Előtte/Utána

A fenti tanfolyam elvégzésével az angol nyelv alapjait megismered, sőt az intenzív beszédgyakorlatokon keresztül magolás nélkül el is sajátítod!

Beszédfejlesztő Történetek 2.

A Beszédfejlesztő Történetek 2-ről bővebben itt!

A Beszédfejlesztő Történetek 2. tananyagunk ráépül az Angol nyelvi gyakorlatok 2. tananyagra. A Nyelvi gyakorlatok feladata, hogy nyelvileg felkészítsen arra, hogy a komplexebb értést és gondolkodást igénylő történetekig eljuss és sikeresen végigérj. A nyelvi gyakorlatok tehát az “ugródeszka” a történetekhez.

A 12db történet tartalmazza mindhárom idősíkot (jelen-, múlt- és jövőidőt), ezzel segítve a szintézist: amikor mindent egybe borítva sem jössz zavarba, mert a nyelvet már birtoklod.

Ezt tartalmazza a tananyag:

 • 12db történet
 • minden történethez 7db gyakorlat (hangos kérdés-válasz feladatok)
 • kb. 80-90db kérdés minden történethez
 • angol nyelvű élő videós prezentáció minden történethez és gyakorlathoz
 • angol anyanyelvi (londoni) hang minden gyakorlathoz

A következő területekre koncentrálunk:

 • Hogyan adj válaszokat különböző kérdéstípusokra?
 • Hogyan kérdezz te magad?
 •  Hogyan használd a legalapvetőbb kötőszavakat komplexebb gondolatok megfogalmazására?

Kiegészítők:
Mini-tananyagok 1.

A Mini-tananyagok 1-ről bővebben itt!

A Fonetika 1. tananyagunk megtanítja az angol magánhangzók képzésének helyét és helyes ejtését!

Ezt tartalmazza a tananyag:

 • minden magánhangzó pontos bemutatása videóval
 • hangos gyakorlatok
 • 100%-ban angol nyelvű könnyen követhető anyag
 • eredeti, londoni hangfelvételek
 • professzionális illusztrációk, ehhez az anyaghoz rajzolva
 • kiváló hang- és képminőség

A Szópiramis 1. tananyag célja a mondatépítés.

Ezt tartalmazza a tananyag:

 • 20db Szópiramis angolul bemutatva
 • minden szópiramishoz kapcsolódó gyakorlat
 • kiváló hang- és képminőség

A Lánctörténetek 1. tananyagunk a feltételes módot segít elsajátítani. Mi történik, ha …?

Ezt tartalmazza a tananyag:

 • 12db lánctörténet angolul bemutatva
 • kb. 140db felépített mondat
 • minden lánctörténethez kapcsolódó gyakorlat
 • kiváló hang- és képminőség

A Hétköznapi párbeszédek 1. és 2. a nyelv hétköznapi használatára ad rálátást.

Ezt tartalmazza a tananyag:

 • összesen 70db párbeszéd hétköznapi élethelyzetekben
 • londoni előadó
 • a nyelvi strultúrák elsajátítsát segítő gyakorlatok minden szituációhoz
 • kiváló hang- és képminőség

100% angol, 0% magyar -
A Te szintedhez hangolva!

Szabadabb nyelvtanulás: hozzáférés a komplett tananyagrendszerhez

Olyan tanuló vagy, aki célokat tűz ki és azokat meg is valósítja? Apró lépések helyett inkább egyben jutnál el a kitűzött célodig? Mi biztosítjuk a hozzáférést a teljes rendszerünkhöz!

3. modul: B1-B2

Sokan tapasztalják azt, hogy középhaladó szinten átláthatatlanná válik az angol nyelv: túl sok az új nyelvi forma és nagy az elvárás a szókincs bővítésével kapcsolatban is. A Tell Vilmos csomaggal tanulva ennek ellenkezőjét tapasztalod: a tanulás nem lelassul, hanem rendkívüli módon felgyorsul. 3 hónap alatt stabil, erős középhaladó szintre jutsz!

Itt kezdj, ha bizonytalan középhaladó vagy!

Angol nyelvi gyakorlatok 3.

Mit tartalmaz az Angol Nyelvi Gyakorlatok 3.?

Az Angol Nyelvi Gyakorlatok 3. feladata, hogy nyelvileg felkészítsen a Beszédfejlesztő Történetek 3. anyagra. A tanfolyam során egy-egy nyelvi elemre koncentrálunk és a célunk az, hogy előmozdítsuk nyelvi értésedet és az angol gondolkodásodat. Ezt az egynyelvűség biztosítja.

A következő nyelvi elemeket tudod mélyre gyakorolni kérdés-válasz gyakorlatokon keresztül:

 • Drill 73-74: Melléknevek közép- és felsőfoka. Több/ kevesebb.
 • Drill 75-76: Too – túlságosan
 • Drill 77: Azt akarja, hogy valaki …
 • Drill 78-79: Ő is/ Ő sem
 • Drill 80-81: Present Perfect Continuous (since/ for)
 • Drill 82: Past Continuous
 • Drill 83-84: Past Perfect
 • Drill 85: Feltételes mód
 • Drill 86: Senki, semmi, sehova
 • Drill 87-88: Szenvedő szerkezet
 • Drill 89-90: Biztos/ Biztos, hogy nem
 • Drill 91: Talán
 • Drill 92-93: Függőbeszéd

A fenti tanfolyam elvégzésével az angol nyelv középhaladó szerkezeteit megismered, sőt az intenzív beszédgyakorlatokon keresztül magolás nélkül el is sajátítod!

Beszédfejlesztő Történetek 3.

Mit tartalmaz a Beszédfejlesztő Történetek 3.?

A Beszédfejlesztő Történetek 3. tananyagunk ráépül az Angol nyelvi gyakorlatok 3. tananyagra. A Nyelvi gyakorlatok feladata, hogy nyelvileg felkészítsen arra, hogy a komplexebb értést és gondolkodást igénylő történetekig eljuss és sikeresen végigérj. A nyelvi gyakorlatok tehát az “ugródeszka” a történetekhez.

A 16db történet tartalmazza mindhárom idősíkot (jelen-, múlt- és jövőidőt), ezzel segítve a szintézist: amikor mindent egybe borítva sem jössz zavarba, mert a nyelvet már birtoklod.

Ezt tartalmazza a tananyag:

 • 16db történet
 • minden történethez 7db gyakorlat (hangos kérdés-válasz feladatok)
 • kb. 80-90db kérdés minden történethez
 • angol nyelvű élő videós prezentáció minden történethez és gyakorlathoz
 • angol anyanyelvi (londoni) hang minden gyakorlathoz

A következő területekre koncentrálunk:

 • Hogyan adj válaszokat különböző kérdéstípusokra?
 • Hogyan kérdezz te magad?
 •  Hogyan használd a kötőszavakat komplexebb gondolatok megfogalmazására?

Kiegészítők:
Mini-tananyagok 2.

Mit tartalmaz a Mini-tananyagok 2.?

A Fonetika 2. tananyagunk megtanítja az angol kettőshangzók és a legnehezebb mássalhangzók képzésének helyét és helyes ejtését!

Ezt tartalmazza a tananyag:

 • minden kettőshangzó és bemutatott mássalhangzó pontos bemutatása videóval
 • 100%-ban angol nyelvű anyag, mégis követhető, önállóan tanulható
 • eredeti, londoni felvételek az mp3 anyagokon
 • professzionális illusztrációk, ehhez az anyaghoz rajzolva
 • kiváló hang- és képminőség

A Szópiramis 2. tananyag célja a összetett mondatok építése.

Ezt tartalmazza a tananyag:

 • 15db Szópiramis angolul bemutatva
 • minden szópiramishoz kapcsolódó gyakorlat
 • kiváló hang- és képminőség

A Lánctörténetek 2. tananyagunk a feltételes módot segít elsajátítani: Mi történne, ha … ?

Ezt tartalmazza a tananyag:

 • 13db lánctörténet angolul bemutatva
 • kb. 150db felépített mondat
 • minden lánctörténethez kapcsolódó gyakorlat
 • kiváló hang- és képminőség

A Hétköznapi párbeszédek 3. és 4. a nyelv hétköznapi használatára ad rálátást.

Ezt tartalmazza a tananyag:

 • összesen 60db párbeszéd hétköznapi élethelyzetekben
 • londoni előadó
 • a nyelvi strultúrák elsajátítsát segítő gyakorlatok minden szituációhoz
 • kiváló hang- és képminőség

4. modul: B2-B2 (középfok)

Középhaladóként egy igazi, gyakorlatias, beszédközpontú nyelvi rendszerezésre/ továbblépésre van szükséged? A nyelvtani szabályok helyett tanuld meg használni az angol nyelvi elemeket – ebben segít ez a modul! Az Igeidők teljes tisztázása, Ugye-kérdések, kötőszavak magas szintű alkalmazása. Mindezt végre értve, kommunikáción keresztül sajátíthatod el, alig 3 hónap alatt!

Itt kezdj, ha már középhaladó szinten vagy, de az igeidők és a komplexebb mondatszerkezetek bizonytalanok!

Angol nyelvi gyakorlatok 4.

Mit tartalmaz az Angol Nyelvi Gyakorlatok 4.?

Igeidők (Tenses) – részletesen

 • 32 nyelvi gyakorlat
 • 384 db élethelyzet
 • 100+ videó
 • 10+ órányi videofelvétel
 • londoni hangfelvételek
 • angol magyarázatok minden egyes szituációhoz
 • minden igeidő megfelelő kontextusba ágyazva (nem elvontan, öncélúan)

Az Igeidők 384 tanfolyam során a következő nyelvi elemeket tudod mélyre gyakorolni kérdés-válasz gyakorlatokon keresztül:

 • 01: Present Simple
 • 02: Past Simple
 • 03: Used to Past Vs. Would
 • 04: Present Perfect
 • 05-09: Present Perfect Vs. Past Simple 1-5
 • 10-12: Present Perfect Continuous 1-3
 • 13: Present Perfect Continuous Vs. Past Simple
 • 14: Past Continuous
 • 15-16: Past Continuous Vs. Past Simple 1-2
 • 17: Past Continuous: simultaneous actions
 • 18-19: Past Perfect Vs. Past Simple 1-2
 • 20-21: Past Perfect Continuous Vs. Past Simple 1-2
 • 22: Past Perfect Vs. Past Perfect Continuous
 • 23: Going to Future
 • 24-25: Present Continuous as future plans 1-2
 • 26: Future Continuous
 • 27: Future Continuous Vs. Future Simple
 • 28: Future Perfect
 • 29: Future Simple: series of actions
 • 30: Future Perfect Vs. Future Simple: series of actions
 • 31: Future Perfect Continuous
 • 32: Future Perfect Continuous Vs. Future Simple

‘Ugye’-kérdések (Tag Questions)

Ebben a részben úgy kezeltük ezt a területet, hogy a kérdések feltevése már nem ismeretlen számodra – elvégre a D’Artagnan csomagban mozogsz -, így a speciális dolgokra tudtunk jobban koncentrálni:

 • Hogy jön létre a kérdés?
 • Hogyan intonálj?
 • Kétféle élethelyzet, kétféle intonáció
 • Az ‘ugye’- kérdések mechanikája
 • Utasítások különböző variációi
 • Negatív gondolatok, amik elsőre pozitívnak tűnnek
 • stb.

Ha megnézed a listát, rájössz, hogy sokkal több van ebben a mini-tanfolyamban, mint az elsőre látszik.

Mégsem húztuk hosszúra, hogy nagyon gyorsan magadévá tudd tenni ezt a területet!

 • 42db mondat 4 videóra leosztva
 • 5-6 perces videók, amik lefednek minden lehetséges variációt
 • A mondatok írott formában is, hogy magad is gyakorolhasd – nem csak a formulát, hanem magát az eszközt is, mindenestől

A fenti tanfolyam elvégzésével az angol igeidőket nem csak helyreteszed, hanem mélyre is gyakorlod – szóban, kérdés-válasz gyakorlatokon keresztül! És mindezt 32 nap alatt!

Fontos! A beszédkészség nem tud magolással, nyelvtanozással fejlődni, sőt ezek az eljárások a beszédkészség ellenében dolgoznak: a reflexek hiánya miatt állandóan azon kell morfondíroznod, hogy mit és hogyan mondj! Helyette értelmes gyakorláson keresztül tudsz fejlődni. Ez a tanfolyam ebben segít neked.

Beszédfejlesztő Történetek 4.

Mit tartalmaz a Beszédfejlesztő Történetek 4.?

Beszédfejlesztő Történetek 4. – részletesen

 • 12db 300-350 szavas történet
 • 60db videó és 72db audio gyakorlat
 • 10 órányi videofelvétel
 • angol magyarázatok minden egyes szituációhoz és történethez
 • több, mint 70db kötőszó és logikai kötést biztosító határozószó a gyakorlatokban
 • londoni hangfelvételek

A fenti tanfolyam elvégzésével átfogó tudásod lesz számos haladó nyelvi szerkezet tekintetében, amelyek, a gyakorlatoknak kösznhetően, kommunikációd aktív részévé válik.

Kiegészítők:
Mini-tananyagok 3.

Mit tartalmaz a Mini-tananyagok 3.?

A Fonetika 3. tananyagunk a hosszú szavak hangsúlyozását, szókapcsolatok hangsúlyozását, a “r” kötőhang használatát, hangok elharapását, bonyolult brit helynevek ejtését és a londoni akcentus sajátosságait tanítja meg.

Ezt tartalmazza a tananyag:

 • minden, fent meghatározott probléma pontos bemutatása videóval
 • 100%-ban angol nyelvű anyag, mégis követhető, önállóan tanulható
 • eredeti, londoni hangfelvételek
 • kiváló hang- és képminőség

A Szópiramis 3. tananyag célja a összetett mondatok építésén túl a műveltető szerkezet elsajátítása.

Ezt tartalmazza a tananyag:

 • 15db Szópiramis angolul bemutatva
 • minden szópiramishoz kapcsolódó gyakorlat
 • kiváló hang- és képminőség

A Lánctörténetek 3. tananyagunk a feltételes módot segít elsajátítani:
Mi történt volna, ha … ?

Ezt tartalmazza a tananyag:

 • 12db lánctörténet angolul bemutatva
 • kb. 140db felépített mondat
 • minden lánctörténethez kapcsolódó gyakorlat
 • kiváló hang- és képminőség

Az Idiómák 1. és 2. az állandósul szókapcsolatok jelentésén túl, azok történelmi hátterét (eredetét), és használatát is megmutatja, gyakoroltatja. Ilyen idióma a magyarban pl. az, hogy “lógatja az orrát”.

Ezt tartalmazza a tananyag:

 • összesen 28db idióma részletes bemutatása
 • egyes részekben londoni előadó
 • minden lecke végén értést ellenörző kérdések
 • kiváló hang- és képminőség

100% angol, 0% magyar -
A Te szintedhez hangolva!

Nem akarsz szöszölni modulokkal? Kérd hozzáférésedet a teljes rendszerhez!

Ha nagy céljaid vannak az angollal, de nem akarod tanulásodat elaprózni, akkor kérd az 1 éves vagy 6 hónapos korlátlan hozzáférést a komplett tananyagrendszerünkhöz! Fejleszd magad akár a felsőfokig is!

5. modul: B2-C1

Ennek a nyelvi csomagnak a célja az, hogy a B2 szinten túljuttatva, nyelvileg elvigyen a C1 (felsőfok) szintre. A Nelson gyakorlatain keresztül megtanulod nagyon precízen, pontosan megfogalmazni gondolataidat. A Nelson csomag megalapozza a magas szintű íráshoz szükséges nyelvi készségeidet is. Mindezt 3 hónap alatt. 

Itt kezdj, ha stabil középhaladó szinten vagy: az igeidők és a komplexebb struktúrák sem okoznak nagy problémát.

Angol nyelvi gyakorlatok 5.

Mit tartalmaz az Angol Nyelvi Gyakorlatok 5.?

Angol Nyelvi Gyakorlatok 5. – részletesen

 • 28db nyelvi gyakorlat
 • 226 db élethelyzet
 • közel 100db videó
 • kb. 10 órányi videofelvétel
 • londoni hangfelvételek
 • angol magyarázatok minden egyes szituációhoz
 • minden nyelvi szerkezet megfelelő szituáció alapú kontextusba ágyazva

Az Angol Nyelvi gyakorlatok 5. tanfolyam során a következő nyelvi elemeket tudod mélyre gyakorolni kérdés-válasz gyakorlatokon keresztül:

1. Passive Voice (Szenvedő szerkezet)

 • Az alapok 1-3: jelen, múlt, have, continuous tenses
 • Will, can, may, must, could (have) 1-3
 • Személyek (by) 1-2
 • People say/suggest/agree stb.
 • Phrasal verbs 1-2

2. Reported speech (Függőbeszéd)

 • Az alapok 1-3
 • I wonder …
 • Can, may, will
 • Must

3. Conditionals (Feltételes mód)

 • What will you do if …
 • What would you do if …
 • What would you have done if …
 • Should
 • Had better
 • Had (inversion)
 • Would rather 1-2
 • If only/wish

A fenti tanfolyam elvégzésével a legközpontibb, haladó nyelvtani területeket helyre tudod tenni szóban – a kérdés-válasz gyakorlatokon keresztül – és írásban is! Mindezt 28 nap alatt!

Fontos! A beszédkészség nem tud magolással, nyelvtanozással fejlődni, sőt ezek az eljárások a beszédkészség ellenében dolgoznak: a reflexek hiánya miatt állandóan azon kell morfondíroznod, hogy mit és hogyan kellene mondanod! Helyette értelmes gyakorláson keresztül tudsz fejlődni. Ez a tanfolyam ebben segít neked.

Beszédfejlesztő Történetek 5.

Mit tartalmaz a Beszédfejlesztő Történetek 5.?

Beszédfejlesztő Történetek 5. – részletesen

 • 14db 300-350 szavas angol történet
 • 70db videó és 70db audio gyakorlat
 • közel 70 órányi videofelvétel
 • angol magyarázatok minden egyes szituációhoz és történethez
 • több, mint 70db kötőszó és logikai kötést biztosító határozószó a gyakorlatokban
 • londoni hangfelvételek

A fenti tanfolyam elvégzésével átfogó tudásod lesz számos haladó nyelvi szerkezet tekintetében, amelyek, a gyakorlatoknak köszönhetően, kommunikációd aktív részévé válnak.

Kiegészítők:
Mini-tananyagok 4.

Mit tartalmaz a Mini-tananyagok 4.?

Az Idiómák 3. és 4. az állandósul szókapcsolatok jelentésén túl, azok történelmi hátterét (eredetét), és használatát is megmutatja, gyakoroltatja. Ilyen idióma a magyarban pl. az, hogy “lógatja az orrát”.

Ezt tartalmazza a tananyag:

 • összesen 28db idióma részletes bemutatása
 • egyes részekben londoni előadó
 • minden lecke végén értést ellenörző kérdések
 • kiváló hang- és képminőség

Angol nyelvi funkciók tananyag bemutatja az angol nyelv főbb kommunikációs eszközeit, kifejezéseit olyan témákban, mint vélemény nyivánítás, egyetértés, egyet nem értés, érzelmek kifejezése, engedély kérése stb. Ez a tananyag a B2 nyelvvizsgák egyik fő feladattípusának felkészítő anyaga is, ugyanakkor az írásos kommunikációban is jól hasznosítható tudás épít.

Ezt tartalmazza a tananyag:

 • 10 fő terület
 • 150db szituáció, 300db lehetséges válasz
 • kulcskifejezések bemutatása minden területhez
 • anyanyelvi, londoni előadó
 • leirat minden videóhoz
 • írásos gyakorlatok

  A Hangutánzó szavak tananyag történetei a szókincsedet építi. Megtanítja, hogyan írj le és jellemezz zajokat, hangokat. Szórakoztató történetei kiváló eszköz nem csak szókincsed fejlesztéséhez, de hallás utáni értésed fejlesztéséhez is.

  Ezt tartalmazza a tananyag:

  • 14db történet
  • történetenként 4-5 hangokkal kapcsolatos kifejezés és ezek bemutatása, magyarázata
  • anyanyelvi, londoni előadó
  • leirat minden videóhoz

   A Tenses 120 tananyagunkban komplett mondatanalíziseket viszünk végig. A tananyag célja, hogy az egyébként már használt és alkalmazott igeidőket és struktúrákat ezúttal úgy prezentálja, hogy egy kicsit beviszi a tanulót a nyelvészet világába. Ennek a tananyagnak a végeztével nem lesz több kérdésed az igeidőkről.

   Ezt tartalmazza a tananyag:

   • 120db mondat analízise
   • vezető kérdések, amelyek segítségével te magad fedezed fel a mondatba szükséges igeformát és igeidőt
   • 14 db videó
   • írásos gyakorlatok

   Nyelvvizsgákra készítő könyvtár: B2 és C1 (közép- és felsőfok)

   Amikor a nyelvi készségeid stabilak és birtoklod az angol nyelv legfontosabb kommunikációs eszközeit, kitárul lehetőségek tárháza: a szókincsed fejlődése meglódul, az új készségek megszerzése gyorsabbá válik.

   Szókincsedet építenéd, érdekes témákba merülnél el autentikus anyagokkal vagy íráskészségedet vinnéd magas szintre?

   A Magellán-könyvtár biztosítja ezeknek az izgalmas területeknek a felfedezését.

   C1 Szókincs-fejlesztő autentikus videókkal

   Fejleszd szókincsedet rohamléptekkel, élvezetes, autentikus videókkal! Izgalmas, provokatív témák, hiteles előadók! És a tanulás: magolástól mentes, 100% angol, 0% magyar.

   100% angol, 0% magyar -
   A Te szintedhez hangolva!

   Szabadabb nyelvtanulás: hozzáférés a komplett tananyagrendszerhez

   Olyan tanuló vagy, aki célokat tűz ki és azokat meg is valósítja? Apró lépések helyett inkább egyben jutnál el a kitűzött célodig? Mi biztosítjuk a hozzáférést a teljes rendszerünkhöz!