Hogyan kérjünk angolul… és hogyan ne?

Hogyan kérjünk angolul… és hogyan ne?

Hogyan kérjünk és hogyan ne? Passzold ide a könyvet és kopj le vagy: Elnézést! Megkaphatom a könyvét? Ebben a videóban mindkettőre találsz bőségesen példát. Az előző esetben a nyelvezet nem durva ugyan, de egyáltalán nem kifinomult, szlenggel és töltelékszavakkal “fűszerezett”. Javaslom viszont, hogy a kérések megfogalmazásánál ne a goromba (rude), hanem a barátságos (nice) módjára koncentrálj :)

Élethelyzetek 03: hogyan fejezd ki együttérzésedet?

Élethelyzetek 03: hogyan fejezd ki együttérzésedet?

Az élet tele van olyan helyzetekkel, amik csalódást okoznak. Ilyenkor jó egy barát, aki együtt tud velünk érezni és ezt ki is tudja fejezni.
Mit mondanál egy angol embernek A “Hmm”, “Aha”, “Értem” nem a legjobb, legempatikusabb válasz. Ebben a videóban találsz megfelelő kifejezéseket. Ne csak a szavakat gyakorold, hanem a hanghordozást, a tónust is…

Élethelyzetek 01: hogyan fejezd ki dühödet?

Élethelyzetek 01: hogyan fejezd ki dühödet?

Sokan tartják azt, hogy míg a magyar nyelv nagyon színes a düh kifejezésében, addig az angol eléggé egysíkú. A valóság azonban épp az ellenkezője! Ebben a videóban egy jó nagy adag angol kifejezést ismerhetsz meg, amik tökéletesen alkalmasak csalódottságod és dühöd kifejezésére, ám ahhoz, hogy hiteles legyél, gyakorolnod kell ezeket: hogy ne csak a szó jöjjön ki a szádból, hanem a tónus is meglegyen.