Vonatkozói mellékmondatok a magyarban… khm, khm… angolt tanulunk, nem? Szóval, hagyjuk a magyar nyelvtant, úgy sem sokat segít, illetve nincs szükségünk rá ahhoz, hogy megértsünk dolgokat az angolban.

Ebben a videóban példákon keresztül mutatom meg neked, hogyan és mikor hagyhatod el a which, that, who kötőszavakat anélkül, hogy értelmetlenné tennéd a mondatodat. Azt is megmutatom, mikor nem hagyhatod el ezeket a szavakat  (ertelmetlenné téve ezzel mondataidat).

Felmerülhet egy jogos kérdés: ha egyszer a mondat rendben van úgy, hogy használjuk a kötőszavakat, akkor miért kellene kivennem onnan? Nos, a válasz egyszerű: az angolok legtöbbször elhagyják, szóval tanuljunk meg úgy beszélni, ahogy a kintiek csinálják, nem?

A videót itt találod és alatta a leiratot:

Leirathoz kattints ide!

Védett tartalom! Jelentkezz be!

Angol tanulás otthon

Ha szeretnél olyan anyagokkal dolgozni, amik kezdő nyelvtanulóként is érthető közlések tömegével lát el és felépíti azt a hallás utáni értés kompetenciát, ami a beszédkészség alapját képezi, akkor az angol nyelvtanulás kezdőknek (40 nyelvi gyakorlat kezdőknek) anyagomat mindenképp nézd meg.

Ha újrakezdő nyelvtanuló vagy, aki eleget kapott már a magyarból, épp csak az angol gondolkozás hiányzik, neked a Beszédfejlesztő Történetek I. anyagot javaslom. Ezzel az anyaggal az angol nyelvtanulás otthon is biztonsággal megvalósítható.

A tananyagokat ki is próbálhatod. A teljes tananyag paletta itt található …