Vannak dolgok az életben, amit megengedhetünk magunknak és vannak, amiket nem. A legtöbb ember ezt a gondolatot a pénz és az idő kontextusában használja (pl.: Nem engedhetem meg magamnak ezt a nyaralást stb.), azonban az angol “afford” szó sok egyéb kontextusban is használható. Erre gyűjtöttünk össze egy jó adag példát és szerkesztettük meg egy videóba.

Nézd meg a videót, majd a videó alatt a leiratot is megtalálod, amelyhez regisztráció és bejelentkezés után hozzá is férsz. 

Ne feledd: a sikeres angol nyelvtanulás azzal valósul meg, hogy a videót követve, fordítás nélkül igyekszel megérteni. Ne foglalkozz azzal, ha pár szót vagy akár szituációt nem értesz meg belőle. Adj bele mindent, hogy a képanyag segítségével elérd a tartalmi értést. Ez az út vezet el a nyelv elsajátításához és a beszédhez.

Íme a videó:

Leirathoz kattints ide!

Védett tartalom! Jelentkezz be!

Angol tanulás otthonAngol nyelvlecke

Stephen D. Krashen nyelvész, professzor emeritus kutatásai szerint egy nyelvet leggyorsabban úgy lehet elsajátítani, hogy a tanuló kontaktusba kerül a nyelvvel valamilyen interakción keresztül. Ez eleinte a hozzá irányzott közlések megértését jelenti – legyen az élő közlésen, olvasáson vagy épp halláson keresztül.

A nyelvi fejlődést tehát nem az viszi előre, hogy a tanuló kiír szavakat és mondatokat szerkeszt belőlük valamilyen szabály mentén: ez nem felel meg a fenti kitételnek. Ebből nem születik nyelvi készség. A cél kitenni magad sok-sok érthető angolnak, ami nem igényel fordítást vagy nyelvi magyarázatot.

Ha újrakezdő/középhaladó nyelvtanuló vagy, aki eleget kapott már a magyarból, épp csak a fent említett angol hiányzott, és olyan tananyagokat keresel, amivel az angol tanulás otthon sikeres és élvezetes lehet, akkor nézd meg tananyag kínálatunkat itt: komplett angol tananyagok.

A tananyagokat ki is próbálhatod.