73. GYAKORLAT

Ennek a gyakorlatnak a fő témája a melléknevek felsőfoka (leggyorsabb, legnagyobb stb.), ugyanakkor átfogó ismétlését is biztosítja a melléknevek középfokának (kisebb, okosabb stb.).

Napi tipp a tananyaghoz

Ne nézd agyon a videókat!

A tananyag célja az, hogy készségeket fejlesszen. Nem az, hogy adjon egy halom megtanulandó, memorizálandó anyagot (szavakat, nyelvtant). A feladatod egyszerű: a videókat figyelmesen nézd végig (fentről lefelé haladva), adj bele mindent, hogy a lehető legtöbbet megérts belőlük. Azt fogod tapasztalni, hogy haladva a videókon, egyre tisztábbá válik a közlendő, elméd elkezdi egyre gyorsabban felfogni a kommunikációt. Ez az első lépés az angolul gondolkodáshoz és a folyékony beszédhez. Ne állítsd meg tehát a videót csak mert valami újat hallasz: minden dolog többször is visszatér, így mire a lap aljára érsz, minden kitisztul. Bízz a tanulási folyamatban. Az ikonok ezt jelentik:

  • szem: nézd végig a videót (ld. fenti tipp)
  • kéz: mutass a képre (fiamnál gyorsabban; ha kell, előtte nézd végig a videót)
  • száj: válaszolj hangosan a kérdésekre (ha nehéz, az sem baj, ha az első pár anyagnál csak végignézed koncentrált figyelemmel a videót: a válaszadás nem mindenkinek megy könnyen eleinte)

Szóval, csak lazán. :) Jó tanulást.

Video 01

eye

Video 02

eye

Video 03

eye

Video 04

mouth