Millió-egy módon tudjuk kifejezni az érzelmeket – nem csak a magyarban, hanem az angolban is. Az angol tanulása során persze ott a nagy dilemma: mi a leggyorsabb módja a szavak elsajátításának.

Mert, ugye itt vannak ezek a videók, gyakorlatok a weboldalon, de nem lenne-e gyorsabb egy listával gyorsan felszedni a szavakat és menni az utunkra? Nos, a helyzet az, hogy nem. Sőt!

A szólisták és szótárfüzetek csak gyarapodnak az idő előrehaladtával – vagy a digitális eszközökön tárol anyagok méretei dagadnak nagyobbra – és úgy tűnik, minél több szót pumpálsz a a memóriádba, annál több hullik ki onnan. Végül be kell látnod, ez egy szélmalom harc. De van-e jobb módja a szótanulásnak?

Igen, van. Az alábbi videóm is ezt mutatja. Kell kontextus, érthetőség, vizuális támogatás és nem árt ha gesztusokkal jelen vagyunk – legalábbis a tanulás kezdeti szakaszában. A lényeg, hogy ez képes megragadni a memóriában!

Ez a videó az újrakezdő szakaszban lévőket célozza. A komplett gyakorlatot az Angol Nyelvi Gyakorlatok 2. tananyagomban találod meg. Íme a videó az érzelmekről: