“Jövőre körbeutazom a mediterrán országokat.” Ez a tervem. Jó kis terv, ugye? :) Maga a terv nem is annyira fontos itt és most, hanem inkább az, hogy hogyan tudod ezt kifejezni az angolban?

Az angol nyelvben megvannak azok a nyelvi fordulatok, formulák, amelyek a szavakon túl is kifejeznek dolgokat. Mint például ebben az esetben is: szeretnénk kifejezni a hallgató felé, hogy ez nem csak egy légből kapott dolog. Nem egy buta fantázia, naiv elképzelés. Ez már egy ideje a fejünkben van, ezt már tervezzük, ezzel már számolunk.

Szóval, hogyan is van ez az angolban?

Ebből a videóból megismerheted 12 élethelyzeten keresztül. Mire a videó végére érsz, elég jó értésed lesz erre a nyelvi elemre. Íme a videó:

Angol igeidőkOnline angol tanulás

Rendbe kellene tenned az igeidőket egyszer s mindenkorra? Az Igeidők 384 tananyagom ezt biztosítja számodra: nem a nyelvtant pörgeti újra meg újra, hanem élethelyzeteken keresztül tesz téged magabiztossá. 32 gyakorlat, amelyen keresztül az igeidők szinte minden aspektusát megismerheted, és a gyakorlatokon keresztül el is sajátíthatod.

Az Igeidők 384 tananyagot ki is próbálhatod!