Acqui Terme egy nyugodt kisváros az olasz Alessandria tartományban. A városban a rómaiak komoly vízellátó rendszert építettek ki, melynek romjai ma is ott magasodnak: hatalmas oszlopok és áthidaló ívek, melyek tetején futott a vizet szállító “csővezeték”. A rómaiak ezekkel az építményekkel hatalmas völgyeket hidaltak át, megakadályozván a víz esését, így a rendszer túlterhelődését.

Egyébként a vízellátás mindig is a vezetés hatáskörében maradt és a római gondolkodás szerint a víz mindenkinek megjárt.

Ebben a videóban megnézheted ezt a római kori látványosságot és pár angol kifejezést magaddal vihetsz. A leiratot a videó alatt találod.

Leirathoz kattints ide!
Hiya.

Check out my video footage. I made it in Acqui Terme. What’s that thing? Is it a modern structure? No, it’s not. It’s very old – it dates back into Roman times. It’s ancient. ‘Ancient’ means very old. Historical.

This structure is the pillars of a water pipe system. Of course, the structure is broken. It’s in pieces. So we call it ‘ruins’. Roman times ruins.

But check out its size. In this photograph you can see Esther, my wife, standing next to it. This structure is huuuuge. It is monumental. You stand under it and when you look up at it, you just feel amazed at how big it is! It’s monumental.

All right. Have a nice day. See you soon.