Ha egy kicsit már benne vagy az angolban, tudhatod, hogy a jövő idő nem egy nagy bonyolultság az angolban: van egy szavunk, amit használunk, de azon kívül semmi egyéb csavar nincs a dologban – se ragozás, se egyéb más speciális formula.

Ez azonban nem mondható el akkor, amikor összetett mondatokat hozunk létre olyan szavakkal, mint ‘when’, ‘after’, ‘as soon as’, before stb. Amint erre a területre érkezünk, az angol igen kifinomultan képes kommunikálni a cselekvések sorrendjét.

Egész konkrétan az angol a formákkal képes a cselekvések időbeli közelségét kifejezni. Ha tehát eddig bizonytalan voltál a “will” használatában, illetve a fenti szavak konkrét használatában, akkor itt az ideje annak, hogy végre egyértelmű instrukciókat kapj – illetve dehogy! Nem instrukciókra van szükséged, hanem jó példákra, amiken keresztül könnyen érthetővé válik az angolnak ezen területe is.

Még 1dolog, mielőtt a videóra lépsz

Ez a videó az angol igeidők tananyagunk egyik prezentációja. Ha az igeidők, a szenvedő szerkezet, a függőbeszéd és a feltételes mód kihívás számodra, a D’Artagnan csomagunkban mindezeket végigtanulhatod.

Jó tanulást!

 

Angol igeidők  Online angol tanulás

Rendbe kellene tenned az igeidőket egyszer s mindenkorra? Az Igeidők 384 tananyagunk segít ebben!

Online angol tanulást biztosító tananyagaink nem a nyelvtant pörgetik újra meg újra, hanem élethelyzeteken keresztül tesz téged magabiztossá. Az Igeidők 384  tananyagunk 32 gyakorlatot tartalmaz, amelyeken keresztül az igeidők szinte minden aspektusát megismerheted, és a gyakorlatokon keresztül el is sajátíthatod.

De ez még nem minden!

Az igeidők mellé ugyanis további 3 nagy területet rendbe tehetsz a D’Artagnan csomagunk segítségével: szenvedő szerkezet, függőbeszéd, feltételes mód. Mindegyik egy-egy komoly nyelvtani terület, amelyeket azonban nem nyelvtanozva kell tanulnod ahhoz, hogy elsajátíthasd.

Akkor hogyan? Megmutatjuk!

Az Igeidők 384 tananyagunkat és az összes tananyagunk mindegyikét ki is próbálhatod! Vesd bele magad az angolba és tedd tisztába egyszer s mindenkorra az angol nyelvtan legnagyobb területeit!