Képzeld el, hogy egyik jó barátoddal vagy pároddal sétálsz a belvárosban és megéhezel. Mit egyetek? Egyből jönnek az opciók: gyorsétterem, szendvicsbár, puccos étterem, speciális konyha… Aztán mindenki megfogalmazza, hogy mit szeretne.

Gyakran azonban ezek az igények nem találkoznak. Az egyik fél felvetését a másik fél ellenvetése követi valahogy így: “Én inkább olasz étterembe mennék.” Vagy épp így: “Én jobban szeretnék ma gyors kaját enni.”

Az ilyen típusú kommunikáció mondhatni mindennapos, hiszen választás elé sokszor kerülünk. Az angol nyelvben a “would rather” és a “would prefer” pontosan ezt fejezi ki: a választást.

Természetesen, nyelvtanulás szempontjából itt is van mit megemlíteni, mert mindkét nyelvi szerkezetet kicsit másképp használjuk, sőt a “would rather” egészen különleges gondolatok kifejezésére is használható, amit ebben a videóban meg is találsz.

Leiratot a videó alatt találod! 

Leirathoz kattints ide!

Védett tartalom! Jelentkezz be!

Angol tanulás otthon

Ha szeretnél olyan anyagokkal dolgozni, amik kezdő nyelvtanulóként is érthető közlések tömegével lát el és felépíti azt a hallás utáni értés kompetenciát, ami a beszédkészség alapját képezi, akkor az angol nyelvtanulás kezdőknek (40 nyelvi gyakorlat kezdőknek) anyagomat mindenképp nézd meg.

Ha újrakezdő nyelvtanuló vagy, aki eleget kapott már a magyarból, épp csak az angol gondolkozás hiányzik, neked a Beszédfejlesztő Történetek I. anyagot javaslom. Ezzel az anyaggal az angol nyelvtanulás otthon is biztonsággal megvalósítható.

A tananyagokat ki is próbálhatod. A teljes tananyag paletta itt található: komplett angol tananyagok.