Videocikk: A 3000 leggyakoribb szó mítosza

A 3000 szó tényleg 3000? Vagy másképp kell érelmezni a listát?

Ebben a videóban:

  • Mi a “3000 leggyakoribb szó listája”?
  • Ki és hogyan gyűjti a statisztikai adatokat?
  • Mennyi jelentésről van szó valójában?
  • Hogyan használják marketing célokkal a 3000 szót?
  • Miért nem kellene ezzel a listával foglalkoznod?
  • Mi az, ami sokkal jobban működik, mint ez a lista vagy bármely más lista?

Angol tanulás kezdőknek

A szókincs-fejlesztés az egyik nagy kihívás a nyelvtanulásban. 2 fő felfogás feszül egymásnak, de a csata eldőlni látszik a sikertelen tanulók nagy száma miatt.

Az egyik felfogás a szavakat megtanulandó adatként kezeli, a nyelvtant megértendő tudománynak, amit alkalmazni lehet a beszédben. Ez a mai nyelvoktatás elterjedt eljárása. Az eredményeket látjuk a nem-beszélő tanulók tömegében.

A másik felfogás azt mondja, hogy a tanuló képes megérteni egyszerű, majd egyre komplexebb közléseket  fordítás nélkül is, ha azokat jól kapja. A szókincs ennek az értésnek a következményeként, spontán módon fejlődik. A nyelvhelyesség szintén: a tanuló nem félig értett ill. elfelejtett szabályokkal próbálkozik mondatszerkesztéssel, hanem megszólalása a nyelvből szerzett tapasztalatokból fakad.

Másképp fogalmazva: amit sokat hallasz, azt adod vissza. Ha jó angolt hallasz, az jön ki belőled. Nyelvhelyesség tehát szintén pipa.

Mit jelent ez? Csupán annyit, hogy nem kell tanulnod a szavakat és a nyelvtant ahhoz, hogy beszélővé válj. De itt még nincs vége az előnyöknek, ugyanis a tanulásod folyamatos sikerélménnyé válik és a kitűzött célokat fele/harmad idő alatt eléred!

Mi videóra vettük és optimalizáltuk mindazt, ami ehhez kell  

Beszédfejlesztő Angol Tananyagaink elhozzák otthonodba az angol környezetet. Csomagjaink nem csupán tananyagok, hanem a szintedhez szabott módon angolul dolgozzák és dolgoztatják fel veled a leckéket. Ezek az angol tananyagok végül valóban szabaddá tesznek téged.

Nehéz elhinni? Nem kell hinned, próbáld ki őket! Minden tananyagokat ki tudod próbálni. A teljes tananyag paletta itt található: komplett angol tananyagok.