Állító vagy tagadó egy mondat? Ez könnyű! Ha benne van a “nem” szó, vagy egy szinonimája, akkor a mondat tagadó – ezt még egy kisiskolás is tudja! Valóban tudja.

Tagadó vagy állító gondolatok az alábbiak? Alighogy, ritkán, csak, mindössze… Nyilvánvalóan állító gondolatok, hiszen állító mondatokban használjuk őket – legalábbis mi, magyarok. És az angolok?

Náluk ezek a gondolatok ugyan nem egyértelműen tagadó gondolatok, mégis így tekintenek rájuk. Éppen ezért az előző angol nyelvtan videónkban bemutatott negatív szerkezet alkalmazható rájuk. Ha nem láttad azt a videót, feltétlen nézd meg itt: Angol nyelvtan: negatív szerkezetek 1.

Íme a videó:

Angol tanulás otthon

Ha szeretnél olyan anyagokkal dolgozni, amik kezdő nyelvtanulóként is érthető közlések tömegével lát el és felépíti azt a hallás utáni értés kompetenciát, ami a beszédkészség alapját képezi, akkor az angol nyelvtanulás kezdőknek (40 nyelvi gyakorlat kezdőknek) anyagomat mindenképp nézd meg.

Ha újrakezdő nyelvtanuló vagy, aki eleget kapott már a magyarból, épp csak az angol gondolkozás hiányzik, neked a Beszédfejlesztő Történetek I. anyagot javaslom. Ezzel az anyaggal az angol nyelvtanulás otthon is biztonsággal megvalósítható.

A tananyagokat ki is próbálhatod. A teljes tananyag paletta itt található: komplett angol tananyagok.