D’Artagnan: különleges kardforgató képességekkel rendelkező testőr, aki mellesleg kém is volt. A karakter különlegessége nem csak a kifinomult kardforgató fineszében rejlik, hanem abban is, hogy új nemesi családból küzdötte fel magát testőr parancsnoki rangba.

Ezen a tanfolyami szinten a fő célunk a megszerzett nyelvi készségek csiszolása, finomítása. A tudásunkat tehát nem csak szélesítjük, hanem mélyítjük is. Ezen a szinten megszerezzük mindazt a készséget, ami a nyelv kifinomult használatára is alkalmassá tesz. Egyszerű kardforgató hobbistából testőr parancsnokká válhatsz :)

A D’Artagnan tananyag csomag egyben belépő a Nelson szintre is, ahol az angol nyelvet teljes kontrollban tudhatod. Jó kardforgatást!

Igeidők 384 (Tenses)

Neked is görcsbe rándul a gyomrod, amikor az angol igeidőkre gondolsz? Keserű emlékeket idéz az átrágott tonnányi tananyag, amely végül nem hozott eredményt? Hagyd az elméletet és tapasztald meg a gyakorlatban, hogyan működnek az igeidők! A 32 gyakorlatból most négyet ingyen végigtanulhatsz.

1. Present Simple

Ebben a gyakorlatban megtanulod kifejezni azt, hogy bizonyos tevékenységeket milyen gyakran végzel: mindig, soha, gyakran stb.

2. Past Simple

Múlt idős cselekvéseket tanulsz, ill. megtanulod a 3 legfontosabb rövid szót, amelyekkel időpontokat tudunk kifejezni.

3. Used to Past Vs. Would

Ebben a gyakorlatban megtanulhatod, hogyan mondd el, hogy valamit régebben gyakran csináltál, amit ma már nem csinálsz.

4. Present Perfect

A negyedik gyakorlatban megtanulod kifejezni azt, hogy egy cselekvés lezárult, valami elkészült, illetve valaki készen van. 

Szenvedő Szerkezet (Passive Voice)

A szenvedő szerekezet keresztül-kasul átjárja az angolt: a hétköznapi nyelvet és a szaknyelvet is. Két gyakorlat mintaként szolgál. 

33. Az alap koncepció

Ebben a gyakorlatban megtanulod az alap koncepciót 4 igeidőben. Ezek a szerkezet képezik az alapját mindegyik igeidőnek. 

34. Will/Can/May/Could/Must

Ebben a gyakorlatban megtanulod, hogyan használd a fenti gondolatokat, többek között a szenvedő szerkezetben is.

Függőbeszéd (Reported Speech)

A Függőbeszéd az angol nyelv talán legnagyobb kihívása a magyar logika számára. Ez a tananyag az angol logikában tart, így könnyűvé válik ez a terület. Nézd meg ezt a két leckét!

44. He said/told me …

Ebben a gyakorlatban megtanulod a függőbeszéd “logikáját”: hogyan gondolkodik az angol a múltban.

45. She asked …

A 2. gyakorlatban egyet lépünk tovább: hogyan tudod mások kérdését közvetíteni és belehelyezni a múlt idő logikájába.

Feltételes mód (Conditionals)

A feltételes mód struktúrája gyakran kihívást jelent a nyelvet tanulóknak. A megoldás: nem képletekben kell gondolkodni … A 2 lecke mintaként szolgál.

51. What will you do if …?

Ebben a gyakorlatban a feltételes mód alapjait tanulod meg: hogyan tudsz megfogalmazni egy feltételt. Pl.: Ha esik, nem megyünk kirándulni.

52. What would you do if …?

Ebben a gyakorlatban olyan feltételeket fogalmazunk meg, amelyek megtörténte bitonytalan: Ha eltévednék, telefonálnék.

Tag questions

Tag questions, azaz “ugye-kérdések”. Egyszerű alapelv, néhány helyen izgalmas angol logikával, kétféle intonációval. 42db mondat, könnyen feldolgozható mini-tananyag.

Tag questions 1-10

10 mondatban megismered az alapokat: szerkezetet, az intonáció variációkat és azt, hogy hogyan válik ez kommunikációs eszközzé.