Az igeidők jelentik talán az egyik legnagyobb kihívást az angol nyelvtanulás során. Ennek egyszerű az oka: a magyar nyelv nem használ annyi ige formulát az idő kifejezésére, mint az angol. A legnagyobb gondot végül mégsem az igeidők jelentik önmagukban, hanem a magyar nyelvtan – pontosabban a magyar nyelvtan erőszakos összepárosítása az angol nyelvtannal.

Mi lenne, ha egy kicsit felcserélnénk a dolgokat? 

Mit szólnál ahhoz, ha a nyelvtani szabályokat nem fogalmaznám meg számodra, de mutatnék neked egy sor élethelyzetet, kicsit bemutatnám a szituációt és végül megmutatnám, hogyan tudod ezt angolul kifejezni? Szerinted működne a dolog?

A válaszom az, hogy csak így működik a dolog.

Ebben a videóban arra koncentrálunk, hogy hogyan tudod kifejezni azt, hogy egy cselevés milyen gyakorisággal történik. Tudod: mindig, soha, néha, gyakran stb. Nézd végig a videót és értsd meg a közlendőt anélkül, hogy szótáraznál. Tudod: az értés nem egyenlő a fordítással :)

 

Online angol nyelvtanulás otthon – Angol Igeidők

Nos, a fenti videó egyetlen gondolatot jár körül 12 példán illusztrálva. Mit szólnál további 31×12 példához, amely bemutatja neked, majd szóban gyakoroltatja is veled videók és londoni hangfelvételek segítségével a teljes igeidő rendszert?  

Az Igeidők 384 tananyagom 32 tanulható gyakorlaton keresztül tárja fel és tisztázza ki az angol igeidők területét. Nézd meg magad és próbáld is ki: Igeidők 384 – a nyelvi stresszoldó.

A teljes tananyag paletta itt található: komplett angol tananyagok.