Angol nyelvlecke: mini-tananyagok

Ezen az oldalon hozzáférsz olyan ingyenes angol nyelvleckékhez, mini-tananyagokhoz, amelyek azon túl, hogy önálló tananyagként is alkalmazhatók, jól kapcsolódnak komplett online angol tananyagainkhoz is. Válassz a tananyagok közül …

Mini-tananyagok 1.

Word Pyramid 1.

Szópiramis: a szókapcsolatok és mondatok bővítésének egy kiváló módja. Egyetlen szóból indítunk és folyamatos bővítéssel eljutunk egy (akár) többszörösen összetett mondatig. Az első adag angol mondatcsomagot itt találod: videóval, illusztrációkkal, leirattal. 6 db Szópiramis ingyenesen elérhető.

Chain stories 1. – Feltételes mód 1.

Mi történik, ha …? Chain story, a lánctörténet. A Lánctörténet lényege, hogy mindig onnan folytatjuk, ahol abbahagytuk: az új mondat első fele mindig az előző mondat vége. Az első szettet a Feltételes módnak szenteljük, mégpedig olyan történeteknek, amelyek reálisan megtörténhetnek. 

Fonetika 1. Kiejtés Tréning

A Fonetika 1. tananyag bemutatja és megtanítja az angol nyelv magánhangzóinak képzésének helyét és helyes ejtését, valamint izgalmas gyakorlatokon keresztül segít azok fixálásában. 4 lecke ingyenesen elérhető. 

Hétköznapi párbeszédek 1.

40db hétköznapi párbeszéd vegyes témákban. Minden párbeszédet hivatalosabb és hétköznapibb formában is megmutatunk. A gyakorlatok során a szókincsen túl az alapvető nyelvi funkciókat is elsajátítod.

Hétköznapi párbeszédek 2.

30db hétköznapi párbeszéd utazás témában: városi közlekedés, taxi, repülőgép stb. A gyakorlatok során a szókincsen túl az alapvető nyelvi funkciókat is elsajátítod.

Azonnali hozzáférés a komplett Mini-tananyagok 1. csomaghoz!

16.500Ft-os áron korlát nélküli hozzáféréssel vásárolhatod meg a teljes csomagot: Szópiramis 1., Lánctörténetek 1., Fonetika 1. és Hétköznapi párbeszédek 1-2.!

A mini-tananyagok 1. része az All-inclusive 365 hozzáférésnek!

Mini-tananyagok 2.

Word Pyramid 2.

Futok, hogy egészséges legyek. Futottam, hogy aztán visszaforduljak. Két nagyon távol álló dologról van szó, az angolban mégis csupán egyetlen plusz szóval képesek vagyunk kifejezni ezt a hatalmas különbséget. Nézd meg az első adag angol nyelvleckét a témában! 3db Szópiramis ingyenesen elérhető.

Chain stories 2. – Feltételes mód 2.

Mi történne, ha … ? Egy újabb Chain story, azaz lánctörténet. A Lánctörténet lényege, hogy az új mondat mindig onnan  folytatódik, ahol az előző mondat zárult. Az második szettet szintén a Feltételes módnak szenteljük. Ezek a történetek azonban “imaginary”, azaz képzelt események.

Fonetika 2. Kiejtés Tréning

A Fonetika 2. tananyag bemutatja és megtanítja az angol kettőshangzók és a nehezebb mássalhangzók képzésének helyét és helyes ejtését. 4 lecke ingyenesen elérhető. 

Hétköznapi párbeszédek 3.

30db hétköznapi párbeszéd vendéglátás témában: éttermi párbeszédek, rendelés leadás, menü módosítás stb. A gyakorlatok során a szókincsen túl az alapvető nyelvi funkciókat is elsajátítod.

Hétköznapi párbeszédek 4.

30db hétköznapi párbeszéd városi szolgáltatások témában: posta, fodrász, színház stb. A gyakorlatok során a szókincsen túl az alapvető nyelvi funkciókat is elsajátítod.

Azonnali hozzáférés a komplett Mini-tananyagok 2. csomaghoz!

16.500Ft-os áron korlát nélküli hozzáféréssel vásárolhatod meg a teljes csomagot: Szópiramis 2., Lánctörténetek 2., Fonetika 2. és Hétköznapi párbeszédek 3-4.!

A mini-tananyagok 2. része az All-inclusive 365 hozzáférésnek!

Mini-tananyagok 3.

Word Pyramid 3.

Szópiramis: a szókapcsolatok és mondatok bővítésének egy kiváló módja. Egyetlen szóból indítunk és folyamatos bővítéssel eljutunk egy (akár) többszörösen összetett mondatig. Az első adag angol mondatcsomagot itt találod: videóval, illusztrációkkal, leirattal. 3db Szópiramis ingyenesen elérhető.

Chain stories 3. – Feltételes mód 3.

Mi történt volna, ha … ? Egy újabb Chain story, azaz lánctörténet. A Lánctörténet lényege, hogy az új mondat mindig onnan  folytatódik, ahol az előző mondat zárult. Az harmadik szettet szintén a Feltételes módnak szenteljük. Ezek a történetek azonban múltban elképzelt, meg nem történt események.

Fonetika 3. Kiejtés Tréning

Szóhangsúlyok, szavak kötése, bonyolult brit nevek és helyek, “eltűnő hangok”, londoni akcentus stb. Ez vár rád ebben a tananyagban.

Idioms 1.

Idiómák, azaz állandósult szókapcsolatok. Olyan kifejezések, amelyek szó szerinti értelemben mást jelentenek, mint amit valójában jelentenek. A magyarban ilyen idióma pl. az, hogy valakit “kenyérre lehet kenni”. A 14 leckéből 3db lecke ingyenesen elérhető.

Idioms 2.

Idiómák, azaz állandósult szókapcsolatok. Olyan kifejezések, amelyek szó szerinti értelemben mást jelentenek, mint amit valójában jelentenek. A magyarban ilyen idióma pl. az, hogy valakit “kenyérre lehet kenni”. A 14 leckéből 3db lecke ingyenesen elérhető.

Azonnali hozzáférés a komplett Mini-tananyagok 3. csomaghoz!