Ha teljesen kezdő vagy bizonytalan újrakezdő vagy, a Denisz tananyagmodul nagyon gyorsan ráállít az angol gondolkodásra és a beszédkészségedet hatékonyan fejleszti. A Denisz tananyagmodul precíz alapokat ad, ahonnan gyorsan tudsz továbblépni.

A modul 2 tananyaga az értésedet és a beszédedet fejleszti: összesen több, mint 1400 kérdés-válasz feladat visz végig a jelen idős szerkezeteken, miközben komoly szókincsre teszel szert. Mindezt magolás és nyelvtani szabályok  tanulása nélkül éred el. A tananyag 100%-ban angol nyelvű, így a tanulás igazi élmény! Mindössze 3 hónap alatt megszerezheted a nyelvi alapokat.

Milyen nyelvtanulói problémát old meg a Denisz modul?

Egy kezdőnek nem masszív szólistákra, “gyors definíciókra” van szüksége,

hanem arra, hogy tapasztalja az angol nyelvet …

Mit találsz a mai kezdő tanfolyamok leírásában?

120-150 óra, témakör listák, nyelvtani fogalmak listája, amelyek lefedik a nemzetközi keretrendszer (nyelvvizsga-rendszer) előírásait, majd a tanfolyam végeztével “papíron” valamilyen szintre tesznek stb. stb.

Sajnos azonban a papír csak papír, ugyanis egy dolog már az elején hiányzik …

És ez a hiányzó dolog a nyelvi készség maga: a hallás utáni értés készsége és a beszédkészség. Ha a nyelvtanfolyamok adatok (szavak, nyelvi definíciók) helyett ezekre koncentrálnának, hamar értő és beszélő tanulókat tudnának képezni.

Azonban a tanfolyamok a sztenderd kimeneti elvárásokat (azaz a nyelvvizsga elvárásokat) nézik és a tanuló helyett ezek köré az elvárások köré építik tanfolyamaikat: végigmennek szisztematikusan a témákon, a nyelvi szerkezeteken és …

… és nem sok minden történik a tanulóban

Nem történik valódi készségépítés, mert ebben a folyamatban maga az ANGOL NYELV szorul a háttérbe, éppen az, ami képes lenne téged angolul értő kommunikáló emberré tenni.

Persze, vannak angol beszédet bátorító órák, tanfolyamok

Igen, vannak. Azonban ez nem elég. Sajnos a közfelfogás szerint a magyar nyelv kikerülhetetlen egy kezdő nyelvtanuló számára. Az órákon talán törekednek az egynyelvűségre, az otthoni tanulásban azonban a magyar nyelv ismét megjelenik.

Pedig mi minden mehetne végbe egy tanulóban, ha nem csak töredék időben lenne kapcsolatban az angol  nyelvvel, hanem a tanulása minden egyes percében? MINDEN EGYES PERCÉBEN.

Ha tapasztalod az angolt, bámulatos eredményeket tudsz gyorsan elérni!

A tapasztalat ennyit jelent: csinálva sajátítani el valamit. Nem meghallgatva valakit valamiről, hanem csinálni.

“De hogyan tud egy kezdő nyelvtanuló angolul beszélni?” – kérdezhetnéd

Az angol nyelvi készségek nem a beszéddel indulnak, hanem a hallásértéssel. Hallva érteni a közléseket, aminek a hátán a szókincsed növekszik, a nyelvi tudatosságod fejlődik, és eközben “láthatatlanul” a beszédkompetenciád szépen elkezd kialakulni és hamarosan eljutsz addig, hogy képes vagy megfogalmazni gondolatokat. 

Nem beszélned kell az elején, hanem értve hallgatnod

Ha újrakezdő vagy, tudod, milyen frusztráló kompetenciák nélkül megszólalni. Már pedig a mai leghangosabb vélemény ez: beszélned kell ahhoz, hogy beszélni tudj!

Mi azt mondjuk – nyelvészeti kutatások alapján -, hogy a beszédkészség alapja a hallásértés készségének kialakulása. Kezdő szinten a beszédkészséget nem direktben kell fejleszteni, ellenben a megszólalást bátorítani tudjuk, kierőszakolni nincs értelme. És ezzel nincs is semmi baj: a megszólalás előbb vagy utóbb megtörténik, ha az angolt angolul kapod úgy, hogy az számodra felfogható és megérthető.

De nem lesz így túl hosszú a tanulás?

A készségépítés a leggyorsabb út ahhoz, hogy beszéld és értsd az angolt.

Sajnos tény, hogy a nyelvtanulók közel fele több, mint 5 évet tölt nyelvtanulással, ezen tanulók fele pedig 10 évnél is többet! Ráadásul a nyelvtanulók 80%-a nem elégedett a tudásával!

Egy jó tanfolyammal irányítani tudjuk a készségépítés folyamatát

Értetté tudunk tenni angol anyagokat anélkül, hogy a magyart bele kellene vonni a tanulásodba. Miért fontos ez? Mert a magyar bevonásával agyunk átkapcsol memorizálásba, ami egyenlő a magolással. Ellenben, ha a magyar nyelvet nyomokban sem tartalmazza az érthető angol tananyag, azzal valóban tapasztalat útján tudod felszedni a nyelvet: nem állít meg többet a nyelvtani bizonytalanság és a fordítási kényszerből fakadó nyelvi blokk.

Mennyi idő alatt tudod a stabil alapokat elsajátítani?

Akár 3 hónap alatt is! Magolás nélkül, nyelvi analízis nélkül, napi max 30-40 percet szánva erre. Melyik tananyag tudja ezt biztosítani egy kezdő számára?

 

Hogyan építi fel a Denisz csomag a beszédkészségedet pár hónap alatt?

A Denisz csomag célja, hogy a kezdő tanulókat azonnali készségépítésen keresztül mielőbb értő és beszélő tanulóvá tegye.

A Denisz tananyag csomag közel 25 órányi angol nyelvű videója olyan intenzív, értett angollal lát el, ami biztosítja az angolul való gondolkodás kialakulását. Ez a készség kulcsfontosságú, ez tart téged lendületben, és ahogy haladsz előre, tanulásod nem egyre bonyolultabbá, hanem egyre könnyebbé válik.

Meddig jutsz el ezzel a tananyaggal?

A Denisz csomag a jelen időt fedi le és segíti az angol mély elsajátítását. Azonban a tanulóink visszajelzései (és tapasztalataink) alapján az értés szintje jóval meghaladja azt a szintet, amit elvárhatnánk egy nyelvtanulótól, aki 3 hónapja tanulja a nyelvet. A fent leírt tipikus tanfolyammal ellentétben a készségek a papírhoz képest előrébb tartanak, nem mögötte kullognak!

Miért hívjuk Denisznek?

Az elnevezést a komisz legény csúzlija ihlette. Olyan fegyvert kerestünk, amit nem csak egyszerű használni, hanem használatát egyszerű elsajátítani. A csúzli pont ilyen: könnyű, viszonylag pontos fegyver és a használatát még egy gyerek is meg tudja tanulni, sőt! A csúzlizás móka dolog!

A Denisz tananyag pontosan ilyen: könnyű, magával ragadó, élvezetes és mégis komoly alapkészségekkel ruház fel. Olyan készségekkel, amelyeket sokan még a középfok szintjén is csak keresgélnek.

Mi NEM a Denisz tananyag csomag? 

 • Nem nyelvvizsga felkészítő anyag (de a kompetenciák tekintetében ez jó alap lehet).
 • Nem szolgáltat tematikus listákat (egyrészt mert nem hiszünk ezekben, másrészt pedig neked nem további adatokra van szükséged, hanem a nyelvi készségek felépítésére).
 • Nem nyelvtani rendszerező anyag. (A kuszaságot nem rendszerezni kell, hanem kiváltani alkalmazható tudással.) Ezzel a tananyaggal minden nyelvi struktúrát magadra szedsz, ami ezen a szinten “elvárás”: a végére viszont nem nyelvtani definíciókban fogsz gondolkodni, hanem megtanulsz kommunikálni.

JÓ HÍR: Tananyagaink mindent biztosítanak a tanulásodhoz!

Nyelvtan, szókincs-fejlesztés, hallás utáni értés fejlesztése, íráskészség fejlesztése, jó kiejtés kialakítása – ezek mind szerves részei tananyagainknak.

Nincs tehát szükséged arra, hogy egyéb tananyagok után kutass: amit mi biztosítunk, az egy kerek egész dolog. Mi biztosítjuk a tanulási módszert és eljárásokat, valamint az elsajátítandó tananyagot is. Ezek a tananyagok pontosan olyan tananyagok, amelyek külföldi munkához, jobb álláshoz, közpfokú ill. felsőfokú nyelvizsgához, siekres állásinterjúhoz, sikeres nyelvtanári felvételihez stb. juttatták tanulóinkat, valamint angolul értő és beszélő emberekké tette őket.

Mindössze 1 dologban kell elkötelezned magad … 

Tananyagaink homlokegyenest más nyelvészeti filozófiát és módszereket követnek, mint a hagyományos tanfolyamok. Ha erre az útra teszed a lábad és eldöntötted, hogy KÉSZSÉGEKET akarsz építeni, mert gyorsan és töretlenül akarsz haladni, akkor a tanulásod idején mindent félre kell tenned, ami visszaránthat a régi kerékvágásba, tehát a magyar nyelv nem lehet része a nyelvtanulásodnak! 

Amíg ezeken az anyagokon dolgozol, nincs szükséged egyéb tanfolyamokra: nálunk minden egyes tanulói szint komplett, önmagában álló tananyag. Ezek egymásra épülnek, így végigvezetnek a nyelvtanulás útján.

Mit tartalmaz az Angol Nyelvi Gyakorlatok 1.?

Ez a tananyag 40 záró gyakorlatot, és a hozzájuk tartozó prezentációkat és szókincs gyakorlatokat tartalmazza. Ezek a gyakorlatok szisztematikusan vannak egymásra építve, hogy egy kezdő számára biztonsággal tanulható legyen.

A gyakorlatok témái:

Drill 01-02: “Mi ez?” “Mi az?”
Drill 03: Tárgyak jellemzői
Drill 04: Foglalkozások
Drill 05: Foglalkozások
Drill 06-07: Külső tulajdonságok
Drill 08: “Kié?”
Drill 09-10: “Milyen színű?”
Drill 11-12: Foglalkozások, többes szám
Drill 13-14: Tárgyak jellemzői, többes szám
Drill 15-16: “Hol?” – tárgyak helyei
Drill 17: “Mit csinál?”
Drill 18: “Mit csinálnak?”
Drill 19: “Hova?”
Drill 20: “Mit fog csinálni?”
Drill 21-22: “Kinek?”
Drill 23-24: “Hol van?” Hol vannak?” “Van-e?”
Drill 25: Tud
Drill 26-27: “Szereted?”
Drill 28: “Honnan származik?”
Drill 29: “Honnan származik?”
Drill 30-31: “Mit szokott csinálni?”
Drill 32-33: “Mit szokott csinálni?” “Mit csinál most?”
Drill 34-35: Birtoklás
Drill 36-37: Utasítások
Drill 38-39: “Mennyi az idő?”
Drill 40: “Hol voltál?”
257 db Videó, 15 óra felvétel

A 40db gyakorlat 257db videóra van lebontva. Ezek a videók lényegre törőek, sallangmentesek, csak olyan dolgokat tartalmaznak, amelyek az értés készségét építik. A videók hossza 3-6 perc, azaz élvezetesen dolgozhatók fel.

Kérdés-válasz alapú gyakorlatok

A záró gyakorlatokat megelőző anyagok “fülre gyúrnak”. Az alapelv az, hogy nem beszélünk addig, amíg füllel nem értünk. A célunk azonban a beszéd, így a prezentációk és a szókincs gyakorlása után jöhet a kérdés-válasz gyakorlat. Ezek a gyakorlatok már a beszédkészséget fejlesztik.

100% angol nyelvű anyag

A teljes videó- és hanganyag angol nyelvű. A cél az, hogy az angolt képes legyél megérteni anélkül, hogy fordítanál. Ez a tananyag egy magyaroknak készített valódi megoldás.

Professzionális illusztrációk

Amikor 2007- ben elkezdtem az anyagon dolgozni, az első az volt, hogy felfogadtunk egy hivatásos illusztrátort, aki közel 1000 illusztrációt készített exkluzívan nekünk. Ezek az illusztrációk tehát nem internetről letöltött vegyes anyagok, hanem egységes arculatú, a feladatra készített képek.

Londoni hangfelvételek

A záró gyakorlatok videóinak hanganyagát egy londoni testvérpár vette fel. Az anyag tehát a mai londoni akcentust is füledbe teszi. Lehetőséged van tehát arra, hogy amit már magabiztosan megértettél, most anyanyelvi angolok beszédén keresztül is újrahallgasd és -értsd, valamint arra, hogy a kérdésekre válaszolj.

Professzionális videofelvételek

Évek óta foglalkozunk videózással, fél professzionális szinten. A videók minőségére büszkék vagyunk: különös gondot fordítottunk az egységes megjelenésre, a képminőségre és a tiszta hangminőségre. A cél a maximális komfort kialakítása volt. A videók webre vannak optimalizálva, így lejátszásuk nem okozhat gondot.

Mit tartalmaz a Beszédfejlesztő Történetek 1.?

Ezt kell tudnod a Beszédfejlesztő Történetek I. tananyagról:

 • 100%-ban ráépül a “Kezdő 01 – 40 nyelvi gyakorlat” csomagra
 • kezdőknek/újrakezdőknek készült
 • az angol gondolkodást fejleszti
 • 100%-ban angol nyelvű anyag, mégis követhető, önállóan tanulható
 • 14 történet anyanyelvi író tollából
 • eredeti, londoni felvételek: a történeteket az írónő maga olvassa fel (nem gép olvassa be, mint sok online kurzus esetében)
 • professzionális illusztrációk, ehhez az anyaghoz rajzolva
 • kb. 840 kérdés-választ tartalmazó feladat, ami a jelen időt mélyre gyakoroltatja
 • megtanít különböző formákban válaszolni
 • megtanít kérdezni
 • kiváló hang- és képminőség

A 14db történet 94db videón keresztül van prezentálva, összesen 8 órányi felvételben. Ezek a videók lényegre törőek, sallangmentesek, csak olyan dolgokat tartalmaznak, amelyek az értés készségét építik.

Kérdés-válasz alapú gyakorlatok

A történetekhez összesen 860db kérdés tartozik. A kérdések sokféle választechnikát segítenek elsajátítani. A kérdések megválaszolása elmélyíti a legalapvetőbb nyelvi szerkezeteket és biztosítja a nyelvi automatizmus kialakulását.

100% angol nyelvű anyag

A teljes videó- és hanganyag angol nyelvű.A vizuális segítség biztosítja az értést anélkül, hogy a magyart belevinnénk a tanulásba. Ezzel a tananyaggal angol nyelvi környezetet teremtünk, ami alapvető az angol gondolkodás kialakításához.

Londoni hangfelvételek

Minden kérdés és válasz felvétele Londonban készült. Az anyag tehát a mai londoni akcentust is füledbe teszi. Lehetőséged van tehát arra, hogy amit már magabiztosan megértettél a prezentációkon keresztül, most anyanyelvi angolok beszédén keresztül is újrahallgasd és -értsd, valamint arra, hogy a kérdésekre válaszolj.

Professzionális videofelvételek

Évek óta foglalkozom videózással, fél professzionális szinten. A videók minőségére büszkék vagyunk: különös gondot fordítottunk az egységes megjelenésre, a képminőségre és a tiszta hangminőségre. A cél a maximális komfort kialakítása volt. A videók webre vannak optimalizálva, így lejátszásuk nem okozhat gondot.

Szerezz közvetlen tanulói élményt mintáinkon keresztül,

és mérd fel készségszintű nyelvtudásodat segítségükkel!

Hogyan mérd fel készségszintű nyelvtudásodat? Íme az elvek! Kattints!

Nagy általánosságban elmondható, hogy az írásbeli felmérők nem tudják a nyelvi készségeidet jól felmérni. Ezért az a szint, amit valahol meghatároztak számodra, itt nem mérvadó. A tanulást ott kell kezdened ahol még stabilan és jól tudsz dolgozni a tananyagokkal.

Tehát, hol kezdődik a Te tanulásod?

Ha kezdő tanuló vagy, a válasz egyszerű: Denisz, Angol Nyelvi Gyakorlatok 1.

Ha már tanultál angolt, a legjobb mérce minden esetben a Történetek tananyagok:

– ha úgy érzed, hogy gyenge újrakezdő vagy, a Történetek 1-gyel tudod magad mérni;

– ha alapfok környékén vagy, akkor a Történetek 2-vel tudod magad ellenőrizni;

– ha stabilabb középhaladó vagy, akkor a Történetek 3-mal.

Válaszd ki tehát azt a Beszédfejlesztő Történetek tananyagot, amit a fentiek alapján megfelelőnek érzel, majd dolgozz az első történeten: a prezentációkon és a gyakorlatokon is (ennek módjáról egy rövid leírást találsz az első történetnél). Érezni fogod, mennyire könnyen tudsz dolgozni vele.

FONTOS! A mérce nem az, hogy érted-e a történetet vagy a prezentációt (ez inkább a tanári kvalitás mércéje), hanem az, hogy a gyakorlatokon mennyire jól és tempósan, illetve hiba nélkül tudsz-e dolgozni!

Ezt kell figyelned magadon a tanulásod alatt:

 • mennyire könnyen követed az angol magyarázatokat?
 • meg kell-e állítanod a videót, esetleg visszatekerni, hogy "elkapd" az elhangzottakat?
 • a hangos gyakorlatok könnyen, hiba nélkül, időre mennek-e?

Amennyiben az angol magyarázatok/bemutató videók semmilyen kihívást nem jelentenek ÉS a gyakorlatokat elsőre hiba nélkül és kellő tempóban tudod végezni - azaz igazi kihívást ezek sem jelentenek -, akkor menj egy modullal feljebb és ott mérd magad.

Amennyiben a magyarázatok nehezek - meg kell állítanod a videót, vissza kell tekerned, "nem megy át" a közlendő -, vagy a hangos gyakorlatok kényelmetlenek, alig megugorhatók, akkor lépj egy modullal lejjebb és ott mérd magad.

Az ideális szint: koncentrált figyelem mellett érted a bemutató/magyarázó videókat és képes vagy a hangos gyakorlatokat értve elvégezni precízen, kevés tévesztéssel. Az ideális tananyag tehát megugorható kihívást jelent.

ANGOL NYELVI GYAKORLATOK 1.

A stabil alapokat a 40 nyelvi gyakorlat biztosítja: 600db kérdés-válasz, 250db HD videó, 13 órányi angol nyelvű tréning videó. Próbáld ki az első 4 gyakorlatot ingyen! (bejelentkezéshez kötött)

1. GYAKORLAT, VIDEÓK: 01-05

Az első gyakorlatban tárgyakat tanulsz meg, valamint megtanulsz válaszolni a „Mi ez?” „Mi az?” kérdésekre. Megtanulod a számokat 16-ig.

2. GYAKORLAT, VIDEÓK: 01-04

További tárgyakat tanulsz meg. Zárásként a „Mi ez?” „Mi az?” kérdésre tagadó/állító formában kell válaszolnod.

3. GYAKORLAT, VIDEÓK: 01-06

A harmadik gyakorlatban tárgyak jellemzőit tanulod meg. A záró gyakorlat a tagadó és állító mondatokra helyezi a hangsúlyt.

4. GYAKORLAT, VIDEÓK: 01-05

A negyedik gyakorlatban foglalkozásokat (férfi és nő) tanulsz meg, valamit az ehhez kapcsolódó kérdést és választ.

BESZÉDFEJLESZTŐ TÖRTÉNETEK 1.

A Beszédfejlesztő Történetek I. bátorítja a megszólalást: a történetek és a kapcsolódó kb. 840 kérdés-válasz feloldja azt a gátat, ami benned van. A 14 db történetből kettőt most ki is próbálhatsz! (bejelentkezéshez kötött)

Story 1 Samson

Story 2 The film

Vég nélküli tanulás helyett végre mélyen elsajátíthatod az angol nyelvet: mi mindent biztosítunk ehhez!

Velünk ez könnyen megy: magolás és elméleti nyelvtanozás nélkül, a nyelv közvetlen, értő tapasztalására építve. Fejleszd magad ezzel a könnyedséggel akár a felsőfokig is! Hogyan? Kattints a részletekért!