Nelson admirális: a brit hadászat egyik legnagyobb alakja. Az ő parancsnoksága alatt győzte le a brit flotta a francia flottát 1805-ben. A csata a napóleoni háború legfontosabb tengeri ütközete volt, ami megóvta Nagy-Britanniát az invázótól. Nelson admirális szobra a londoni Trafalgar téren ennek állít emléket.

Nelson admirális karaktere (és a flotta) ennek a csomagnak a kompexitását szimbolizálja. A Nelson csomag célja az, hogy a B2 szinten túljuttatva, nyelvileg elvigyen a C1 (felsőfok) szintre. A Nelson gyakorlatain és beszédfejlesztő történetein keresztül megtanulod nagyon precízen, pontosan megfogalmazni gondolataidat. Ez a tananyag-csomag megalapozza a magas szintű íráshoz szükséges nyelvi készségeidet is.

Ezzel a csomaggal minden eszköz a kezedbe kerül, amivel az angol nyelvet teljes kontrollban tudhatod. Mindezt 3 hónap alatt.

Angol nyelvi gyakorlatok 5.

Szenvedő szerkezet

A szenvedő szerekezet keresztül-kasul átjárja az angolt: a hétköznapi nyelvet és a szaknyelvet is. Két gyakorlat mintaként szolgál. 

33. Az alap koncepció

Ebben a gyakorlatban megtanulod az alap koncepciót 4 igeidőben. Ezek a szerkezet képezik az alapját mindegyik igeidőnek. 

34. Will/Can/May/Could/Must

Ebben a gyakorlatban megtanulod, hogyan használd a fenti gondolatokat, többek között a szenvedő szerkezetben is.

Függőbeszéd (Reported Speech)

A Függőbeszéd az angol nyelv talán legnagyobb kihívása a magyar logika számára. Ez a tananyag az angol logikában tart, így könnyűvé válik ez a terület. Nézd meg ezt a két leckét!

44. He said/told me …

Ebben a gyakorlatban megtanulod a függőbeszéd “logikáját”: hogyan gondolkodik az angol a múltban.

45. She asked …

A 2. gyakorlatban egyet lépünk tovább: hogyan tudod mások kérdését közvetíteni és belehelyezni a múlt idő logikájába.

Feltételes mód (Conditionals)

A feltételes mód struktúrája gyakran kihívást jelent a nyelvet tanulóknak. A megoldás: nem képletekben kell gondolkodni … A 2 lecke mintaként szolgál.

51. What will you do if …?

Ebben a gyakorlatban a feltételes mód alapjait tanulod meg: hogyan tudsz megfogalmazni egy feltételt. Pl.: Ha esik, nem megyünk kirándulni.

52. What would you do if …?

Ebben a gyakorlatban olyan feltételeket fogalmazunk meg, amelyek megtörténte bitonytalan: Ha eltévednék, telefonálnék.

Beszédfejlesztő Történetek 5.

A Beszédfejlesztő Történetek 5. az előző történetcsomag folytatása: a komplex mondatok szerkesztésében vezet még mélyebbre. A 14db történetet a gyakorlatokban egyszerű mondatokra bontjuk, majd kötőszavak segítségével újraépítjük őket. Összesen több, mint 700db nyelvi kötést végzel el a gyakorlatok során. 2 történet mintakét elérhető!

55. A daily run

56. A delicious mix-up

A BeszeljAngolul.com tananyag-rendszere

'ALL-INCLUSIVE 365' - a korlátlan nyelvtanulás élménye

Szeretnél 1 éven át korlátlan hozzáférést minden tananyag-csomagunkhoz, kiegészítő és mini-tananyagunkhoz, valamint a jövőben elkészülő anyagainkhoz? Részletekért kattints az információs gombra!