Sokan tapasztalják azt, hogy középhaladó szinten átláthatatlanná válik az angol nyelv: túl sok az új nyelvi forma és nagy az elvárás a szókincs bővítésével kapcsolatban is.

A Nelson modul célja az, hogy a B2 szinten túljuttatva, nyelvileg elvigyen a C1 (felsőfok) szintre. A Nelson gyakorlatain és beszédfejlesztő történetein keresztül megtanulod nagyon precízen, pontosan megfogalmazni gondolataidat. Ez a tananyag-csomag megalapozza a magas szintű íráshoz szükséges nyelvi készségeidet is.

Ezzel a csomaggal minden eszköz a kezedbe kerül, amivel az angol nyelvet teljes kontrollban tudhatod. Mindezt 3 hónap alatt.

Milyen nyelvtanulói problémát old meg a Lord Nelson modul?

Haladó tanulóként is újra meg újra
ugyanazokat a nyelvtani pontokat ismétled,
mégsem érzed stabilabbnak vagy
jobbnak tudásod?

Itt az idő, hogy végre ne csak mélyen megértsd a legkomplexebb nyelvi szerkezeteket, de a használatukban is magabiztosságot szerezz, hogy végre valóban precízen és könnyedebben tudd kifejezni magad!

Mindössze 70 nap alatt, örömteli nyelvtanulással … sőt, akár ennél is gyorsabban.

“Haladó tanulóként jobb, ha felkötöd …” – mondják szinte mind,

mi azonban ezt mondjuk: most jön az igazi élvezet!

Középfok körüli szintről a felsőfokot meglépni nálunk olyan, mint a sétarepülés – hatalmas élmény, de túl gyorsan vége …

A haladó szintű (értsd B2 középfok feletti) nyelvtudás még a legszorgalmasabb diákok többségének is csak álom: egy áthidalhatatlan szakadék gondolata villan be, amikor valaki a felsőfokú szintű nyelvtudást említi. Egyből beugrik a hidegrázós kép:

 • bonyolult szavak végtelen sora;
 • kacifántos nyelvtani nüanszok;
 • formális nyelvezetű szövegek kínkeserves feldolgozása …

És a jogos érzés: ez szinte elérhetetlen.

Valóban az? A jó hír: egyáltalán nem! Sőt!

Illetve, a fenti utat járva a legtöbbeknek az. Viszont van más út: a készségek építésének útja. Egy sokkal könnyebben járható, ráadásul egyenes út – és tudjuk: két pont között a legrövidebb út az egyenes.

A sikeres tanulás a fokozatosságról is szól

Jól emlékszem gimis angoltanáromra, aki egyszer nagyot gondolt és szinte egyik napról a másikra bevezette az adott tankönyv-sorozat legmagasabb szintű verzióját. Gondolta, erőből átnyomja a tananyagot, hiszen “a tanulás nem más, mint akarat és szorgalom kérdése”.

Minden új volt: a nyelvezet, a szókincs, a témák mélysége és elvontsága … A haladó tanfolyamok gyakran pontosan ilyenek: mintha a lépcsőfordulóban botlasztana meg egy dupla méretű lépcsőfok!

Egy haladó nyelvtanfolyam feldata …

Haladóbb tanuló esetében a cél nem más, mint felkészíteni őt arra, hogy képes legyen komplex nyelvi struktúrákkal felépített nyelvi kommunikáció értésére, valamint hasonlóan komplex nyelvi struktúrák alkalmazására, ha adott körülmények között ez szükséges, azaz képes legyen a nyelvet szabadon használni.

A komplex nem egyenlő azzal, hogy bonyolult

Amikor komplexitásról beszélünk, nem komplikáltra kell gondolnod, egyszerűen csak arra, hogy akár egy ilyen mondatot, amit épp olvasol, képes legyél megfogalmazni és ne kelljen 6 apró mondatra szabdalnod a készségek hiánya miatt :)

A cél tehát: további eszközöket adni a kezedbe, amelyekkel jobb önkifejező lehetsz.

Komplex nyelvi szerkezetek – hogyan fogod ezeket elsajátítani?

Nos, nem szabályok mentén és főleg nem orrvérzésig gyakorolva újra meg újra ugyanazt a szerezetet (ez ugyanis nem vezet el a kívánt eredményhez), hanem a nyelvet rengeteg élethelyzeten keresztül tapasztalva, aktív angol kommunikáción keresztül.

Mi elkészítettük azt a videós, önálló tanulásra szánt tanfolyamot, amely biztosítja számodra azt a nagy mennyiségű, érthető mintát, ami ezeknek a komplex nyelvi eszközöknek az elsajátítását segíti.

 

Hogyan segít neked a Lord Nelson modul?

A Lord Nelson modulcélja az, hogy a stabil középhaladó tanulókat felruházza olyan nyelvi eszközökkel, amelyekkel képesek könnyedén megérteni komplex nyelvi közléseket is, illetve az, hogy az elsajátított nyelvi eszközök használatával kommunikációjuk kifinomultabbá váljon.

A Lord Nelson gyakorlatai biztosítják az alapot nem csak a precíz szóbeli kommunikációhoz, hanem ahhoz is, hogy írásban haladó szintre kerülj. Innen nagyon gyorsan meg tudod lépni azt az elvárást, amit egy C1 nyelvvizsgán vagy akár az üzleti kommunikációban elvárnak tőled. De, természetesen, az itt szerzett tudás a hétköznapi beszédhelyzeteken is téged szolgál.

A Lord Nelson ezek bemutatását és gyakorlását olyan finom lépésekben adagolja, hogy az elsajátításuk nem okoz számodra kihívást vagy megterhelést. A tananyagon haladva olyan érzésed lesz, hogy “ennél biztosan nehezebbnek kell lennie”. Nos, nem. Az emberi elme működésének csodája bármely új nyelv elsajátításának képessége, ha merjük bátran rábízni a munka dandárját, megfelelő pedagógiai megközelítést alkalmazva.

A Lord Nelson csomag kb. 20 órányi angol nyelvű videója olyan intenzív, értett angollal lát el, ami biztosítja az angolul való gondolkodás kialakulását, illetve mélyülését. 

Meddig jutsz el ezzel a tananyaggal?

A Lord Nelson csomag valósághű élethelyzeteken keresztül építi benned a magabiztosságot a nyelvi elemek használatában. Minden egyes kulcsgondolat egy részletesen körülírt és feltárt élethelyzetet tartalmaz.

A tananyag olyan, mint egy hatalmas szituációs csomag: ebből nem sterilen, direkt közlés formájában kapod a nyelvtant (ld. definíciók, hosszas magyarázatok), mint más, magyar nyelvű tananyagokban, hanem a Nyelvi gyakorlatok 5. szituációin és a Beszédfejlesztő Történetek 5. komplexebb történetein keresztül az angol nyelv egészét tapasztalod!

A csomag végére érve olyan nyelvi készségekkel leszel felvértezve – értés, beszéd, olvasás, írás -, amelyekkel a számodra még szükséges további nyelvtudást igen nagy sebességgel tudod megszerezni: tematikus (szakmai, érdeklődési körbe tartozó vagy vizsgacélú) szókincsedet vagy akár a hivatalos nyelvhasználathoz kapcsolódó ismereteidet bővíteni.

Konkrétan mire tudod használni a megszerzett tudást?

 • Az igeidők segítenek az adott cselekvés idejét kommunikálni, valamint 2 cselekvés egymáshoz való viszonyát szemléltetni. E nélkül a “konyhanyelv” szintjén mozogsz, ami nem baj, ha ez a célod. Azonban, a mindennapi életben sok félreértésre ad okot a nem megfelelő kommunikációs eszköz használata.
 • A szenvedő szerkezet keresztül-kasul átjárja az angol nyelvet, és – nem utolsó sorban – a hivatalos és szakmai nyelv “kötelező” formája. Szintén a cselekvésekhez van köze, így az igeidőkkel kéz a kézben jár.
 • A függőbeszéd – habár sok tanár szemellenzősen tekint a területre – nem csupán arra való, hogy elmondjuk, hogy “Johnny mit mondott”, hanem ezen a területen keresztül komplex rálátást kapsz arra, hogy hogyan kezeli az angol a múlt időt.
 • A feltételes móddal vágyaidat, bizonytalanságodat, a feltételeket és azok valószínűségét tudod kifejezni. Enélkül nem tudsz hipotetikusan beszélni dolgokról, ami pedig relatíve gyakori nyelvi jelenség a hétközapi kommunikációban is. 5 éves kislányom, például mindig ezzel boldogít: “Apa, mit csinálnál, ha arra kelnél, hogy egy pók fekszik a szemeden?” :D
 • A kötőszavak és logikai kötések segítenek egyrészt abban, hogy komplex mondatokban tudj kommunikálni, ugyanakkor ezek elsajátítása képessé tesz téged arra is, hogy ne csak mondatok, hanem akár bekezdések közötti logikai kapcsolatot is kifejezz. Enélkül a készség nélkül nem csak a beszéd korlátozott, de az írás is.
 • Komplex nyelvi szerkezetek kapcsán megtanulod, hogy hogyan és mikor tudsz súlyos, hosszú, összetett mondatokat egyetlen elegáns húzással lerövidíteni anélkül, hogy a mondandóból elvennél.

A listát végignézve, egyértelmű, hogy igen praktikus dolgokat fogsz tudni felszedni Lord Nelson tananyag-csomagunkból! Sőt, ha nyelvvizsga-terveid vannak (C1 felsőfok), ez a tananyag kötelező: nyelvileg rendbe tesz, innentől az angol nyelv extrém meglepetéseket már nem tartogat számodra.

És ha még nem hallottál ezekről a nyelvtani kategóriákról, azaz híjával vagy a szakzsargonnak?
Annál jobb! Nem a nyelvtani elnevezés tesz okosabbá, pláne nem jól beszélővé! Ha a D’Artagnan tanfolyam-csomagot (vagy akár csak a Beszédfejlesztő Történetek 4. tananyagot) elvégezted, Lord Nelson a te embered, aki segít a továbblépésben!

De miért hívjuk Lord Nelson-nak?

Nelson admirális: a brit hadászat egyik legnagyobb alakja. Az ő parancsnoksága alatt győzte le a brit flotta a francia flottát 1805-ben. A csata a napóleoni háború egyik legfontosabb tengeri ütközete volt, ami megóvta Nagy-Britanniát az invázótól. Nelson admirális szobra a londoni Trafalgar téren ennek állít emléket.

Nelson admirális karaktere (és a flotta) ennek a csomagnak a kompexitását szimbolizálja. A Lord Nelson csomag célja az, hogy a B2 szinten túljuttatva, nyelvileg elvigyen a C1 (felsőfok) szintre. A Lord Nelson gyakorlatain és beszédfejlesztő történetein keresztül megtanulod nagyon precízen, pontosan megfogalmazni gondolataidat. Ez a tananyag-csomag megalapozza a magas szintű íráshoz szükséges nyelvi készségeidet is.

JÓ HÍR: Tananyagaink mindent biztosítanak a tanulásodhoz!

Nyelvtan, szókincs-fejlesztés, hallás utáni értés fejlesztése, íráskészség fejlesztése, jó kiejtés kialakítása – ezek mind szerves részei tananyagainknak.

Nincs tehát szükséged arra, hogy egyéb tananyagok után kutass: amit mi biztosítunk, az egy kerek egész dolog. Mi biztosítjuk a tanulási módszert és eljárásokat, valamint az elsajátítandó tananyagot is. Ezek a tananyagok pontosan olyan tananyagok, amelyek külföldi munkához, jobb álláshoz, közpfokú ill. felsőfokú nyelvizsgához, siekres állásinterjúhoz, sikeres nyelvtanári felvételihez stb. juttatták tanulóinkat, valamint angolul értő és beszélő emberekké tette őket.

Mindössze 1 dologban kell elkötelezned magad … 

Tananyagaink homlokegyenest más nyelvészeti filozófiát és módszereket követnek, mint a hagyományos tanfolyamok. Ha erre az útra teszed a lábad és eldöntötted, hogy KÉSZSÉGEKET akarsz építeni, mert gyorsan és töretlenül akarsz haladni, akkor a tanulásod idején mindent félre kell tenned, ami visszaránthat a régi kerékvágásba, tehát a magyar nyelv nem lehet része a nyelvtanulásodnak! 

Amíg ezeken az anyagokon dolgozol, nincs szükséged egyéb tanfolyamokra: nálunk minden egyes tanulói szint komplett, önmagában álló tananyag. Ezek egymásra épülnek, így végigvezetnek a nyelvtanulás útján.

Mit tartalmaz az Angol Nyelvi Gyakorlatok 5.?

Angol Nyelvi Gyakorlatok 5. – részletesen

 • 28 nyelvi gyakorlat
 • 226 db élethelyzet
 • közel 100db videó
 • kb. 10 órányi videofelvétel
 • londoni hangfelvételek
 • angol magyarázatok minden egyes szituációhoz
 • minden nyelvi szerkezet megfelelő szituáció alapú kontextusba ágyazva

Az Angol Nyelvi gyakorlatok 5. tanfolyam során a következő nyelvi elemeket tudod mélyre gyakorolni kérdés-válasz gyakorlatokon keresztül:

1. Passive Voice (Szenvedő szerkezet)

 • Az alapok 1-3: jelen, múlt, have, continuous tenses
 • Will, can, may, must, could (have) 1-3
 • Személyek (by) 1-2
 • People say/suggest/agree stb.
 • Phrasal verbs 1-2

2. Reported speech (Függőbeszéd)

 • Az alapok 1-3
 • I wonder …
 • Can, may, will
 • Must

3. Conditionals (Feltételes mód)

 • What will you do if …
 • What would you do if …
 • What would you have done if …
 • Should
 • Had better
 • Had (inversion)
 • Would rather 1-2
 • If only/wish

A fenti tanfolyam elvégzésével a legközpontibb, haladó nyelvtani területeket helyre tudod tenni szóban – a kérdés-válasz gyakorlatokon keresztül – és írásban is! Mindezt 28 nap alatt!

Fontos! A beszédkészség nem tud magolással, nyelvtanozással fejlődni, sőt ezek az eljárások a beszédkészség ellenében dolgoznak: a reflexek hiánya miatt állandóan azon kell morfondíroznod, hogy mit és hogyan kellene mondanod! Helyette értelmes gyakorláson keresztül tudsz fejlődni. Ez a tanfolyam ebben segít neked.

Mit tartalmaz a Beszédfejlesztő Történetek 5.?

Beszédfejlesztő Történetek 5. – részletesen

 • 14db 300-350 szavas angol történet
 • 70db videó és 70db audio gyakorlat
 • közel 70 órányi videofelvétel
 • angol magyarázatok minden egyes szituációhoz és történethez
 • több, mint 70db kötőszó és logikai kötést biztosító határozószó a gyakorlatokban
 • londoni hangfelvételek

A fenti tanfolyam elvégzésével átfogó tudásod lesz számos haladó nyelvi szerkezet tekintetében, amelyek, a gyakorlatoknak köszönhetően, kommunikációd aktív részévé válnak.

Szerezz közvetlen tanulói élményt mintáinkon keresztül,

és mérd fel készségszintű nyelvtudásodat segítségükkel!

Hogyan mérd fel készségszintű nyelvtudásodat? Íme az elvek! Kattints!

Nagy általánosságban elmondható, hogy az írásbeli felmérők nem tudják a nyelvi készségeidet jól felmérni. Ezért az a szint, amit valahol meghatároztak számodra, itt nem mérvadó. A tanulást ott kell kezdened ahol még stabilan és jól tudsz dolgozni a tananyagokkal.

Tehát, hol kezdődik a Te tanulásod?

Ha kezdő tanuló vagy, a válasz egyszerű: Denisz, Angol Nyelvi Gyakorlatok 1.

Ha már tanultál angolt, a legjobb mérce minden esetben a Történetek tananyagok:

– ha úgy érzed, hogy gyenge újrakezdő vagy, a Történetek 1-gyel tudod magad mérni;

– ha alapfok környékén vagy, akkor a Történetek 2-vel tudod magad ellenőrizni;

– ha stabilabb középhaladó vagy, akkor a Történetek 3-mal.

Válaszd ki tehát azt a Beszédfejlesztő Történetek tananyagot, amit a fentiek alapján megfelelőnek érzel, majd dolgozz az első történeten: a prezentációkon és a gyakorlatokon is (ennek módjáról egy rövid leírást találsz az első történetnél). Érezni fogod, mennyire könnyen tudsz dolgozni vele.

FONTOS! A mérce nem az, hogy érted-e a történetet vagy a prezentációt (ez inkább a tanári kvalitás mércéje), hanem az, hogy a gyakorlatokon mennyire jól és tempósan, illetve hiba nélkül tudsz-e dolgozni!

Ezt kell figyelned magadon a tanulásod alatt:

 • mennyire könnyen követed az angol magyarázatokat?
 • meg kell-e állítanod a videót, esetleg visszatekerni, hogy "elkapd" az elhangzottakat?
 • a hangos gyakorlatok könnyen, hiba nélkül, időre mennek-e?

Amennyiben az angol magyarázatok/bemutató videók semmilyen kihívást nem jelentenek ÉS a gyakorlatokat elsőre hiba nélkül és kellő tempóban tudod végezni - azaz igazi kihívást ezek sem jelentenek -, akkor menj egy modullal feljebb és ott mérd magad.

Amennyiben a magyarázatok nehezek - meg kell állítanod a videót, vissza kell tekerned, "nem megy át" a közlendő -, vagy a hangos gyakorlatok kényelmetlenek, alig megugorhatók, akkor lépj egy modullal lejjebb és ott mérd magad.

Az ideális szint: koncentrált figyelem mellett érted a bemutató/magyarázó videókat és képes vagy a hangos gyakorlatokat értve elvégezni precízen, kevés tévesztéssel. Az ideális tananyag tehát megugorható kihívást jelent.

Angol nyelvi gyakorlatok 5.

Szenvedő szerkezet

A szenvedő szerekezet keresztül-kasul átjárja az angolt: a hétköznapi nyelvet és a szaknyelvet is. Két gyakorlat mintaként szolgál. (bejelentkezéshez kötött)

33. Az alap koncepció

Ebben a gyakorlatban megtanulod az alap koncepciót 4 igeidőben. Ezek a szerkezet képezik az alapját mindegyik igeidőnek. 

34. Will/Can/May/Could/Must

Ebben a gyakorlatban megtanulod, hogyan használd a fenti gondolatokat, többek között a szenvedő szerkezetben is.

Függőbeszéd (Reported Speech)

A Függőbeszéd az angol nyelv talán legnagyobb kihívása a magyar logika számára. Ez a tananyag az angol logikában tart, így könnyűvé válik ez a terület. Nézd meg ezt a két leckét! (bejelentkezéshez kötött)

44. He said/told me …

Ebben a gyakorlatban megtanulod a függőbeszéd “logikáját”: hogyan gondolkodik az angol a múltban.

45. She asked …

A 2. gyakorlatban egyet lépünk tovább: hogyan tudod mások kérdését közvetíteni és belehelyezni a múlt idő logikájába.

Feltételes mód (Conditionals)

A feltételes mód struktúrája gyakran kihívást jelent a nyelvet tanulóknak. A megoldás: nem képletekben kell gondolkodni … A 2 lecke mintaként szolgál. (bejelentkezéshez kötött)

51. What will you do if …?

Ebben a gyakorlatban a feltételes mód alapjait tanulod meg: hogyan tudsz megfogalmazni egy feltételt. Pl.: Ha esik, nem megyünk kirándulni.

52. What would you do if …?

Ebben a gyakorlatban olyan feltételeket fogalmazunk meg, amelyek megtörténte bitonytalan: Ha eltévednék, telefonálnék.

Beszédfejlesztő Történetek 5.

A Beszédfejlesztő Történetek 5. az előző történetcsomag folytatása: a komplex mondatok szerkesztésében vezet még mélyebbre. A 12db történetet gyakorlatai során, összesen több, mint 700db nyelvi kötést hozol létre. 2 történet mintakét elérhető! (bejelentkezéshez kötött)

55. A daily run

56. A delicious mix-up

Vég nélküli tanulás helyett végre mélyen elsajátíthatod az angol nyelvet: mi mindent biztosítunk ehhez!

Velünk ez könnyen megy: magolás és elméleti nyelvtanozás nélkül, a nyelv közvetlen, értő tapasztalására építve. Fejleszd magad ezzel a könnyedséggel akár a felsőfokig is! Hogyan? Kattints a részletekért!