Sass Mihály (40 Nyelvi gyakorlat kezdőknek)
Még sosem tanultam angolt, de mindhárom felnőtt gyermekünk Angliában képzeli el a jövőjét, (egy ideje már kint élnek, és hallani sem akarnak a hazaköltözésről) és azért, hogy együtt legyen a család, mi vállaltuk a kiköltözést.

Az eredeti célom az volt, hogy minél magasabb szintre fejlesszem az angol tudásomat.

Amióta kint élek, ez még jobban felerősödött bennem, mivel látom, hogy ahhoz, hogy feljebb jussak, minél jobban és helyesebben kell beszélnem az angolt.

Nem beszélve arról, hogy mennyire megkönnyíti ez a mindennapjaimat.

Azt gondoltam, hogy 51 évesen (napi 8-10 óra szalagmunka mellett) sokkal nehezebb lesz a tanulás magyar mit-miért magyarázás nélkül.

Egy picit tartottam attól is, hogy, mivel az anyagaidban minden angolul hangzik el, lesz, ami nem jön majd át. A kiejtés megtanulásával kapcsolatban is voltak aggályaim, de idővel ezek is teljesen megszűntek.

Utóbbiban bátrabb lettem, és azt tapasztalom, hogy ezzel a tananyaggal sokkal könnyebben megtanulom a szavak, mondatok helyes kiejtéseit.

Félelmeim ellenére aztán éppen az tetszett különösen, hogy minden angolul hangzott el: nagyon profin lettek összeállítva a magyarázatok, mindig értettem, hogy miről van szó.

Élveztem a mutogatós részt is, ahol rá kelletett mutatni a kérdezett képre – ez nagyban megkönnyítette a memorizálást.

Most már meg vagyok győződve, hogy csak így érdemes idegen nyelvet tanulni: ez a legjobb módszer, az elsajátítás.

Erzsébet (40 Nyelvi gyakorlat kezdőknek)
Korábban nem tanultam angolt. Angol szöveget főként leírva láttam. Gyerekeimmel próbáltam haladni az ő könyvükből. Sokszor teljesen rossz elképzelésem alakult ki a kiejtésről. Aztán a könyvhöz adott CD szövege már túl gyors, túl érthetetlen volt. A fiam, ha elakadt a leckéivel, mindenben tudtam segíteni, de angolban nem. Ezért vágtam bele a nyelvtanulásba. Most már a távolabbi terv a nyelvvizsga.

Én sokat hallgattam vásárlás előtt az ingyenes anyagot. Ez után döntöttem. A legnagyobb kérdés számomra ebben a módszerben, hogy a nyelvtant ilyen módon érteni fogom-e. Az eddigi anyagokban nincs ezzel gond.

Az eddig vett két jelen idejű igeidőt ismertem, mert a fiam is tanulta, de szerintem most mélyült el. A jövő időt ugyan nem ismertem, de teljesen érthető volt.

A legnagyobb fejlődést a hallott szöveg megértésében tapasztalom. Bár nekem még nagyon sokat kell hallgatnom, mert az angol anyanyelvű beszélők gyorsak számomra, de mindennap hallgatom az anyagokat. Az iskolai tanuláshoz képest ez egy felszabadultabb, egyszerűbb tanulási mód. Talán mert így természetesebb.

Szerintem a piacon a legjobb áron, újszerű módszert kaphat a nyelvtanuló. Mivel szakaszokban lehet előre haladni, az első 40 anyag kifizetése nem lehet gond. Más módon sokkal többet kifizet az ember. Tudom, mert járt a lányom 1 évig magántanárhoz.

Andris (40 Nyelvi gyakorlat kezdőknek)
Köszönöm a biztatást, eddig mindent megértettem (úgy érzem) de sokat kell még tanulnom és főleg gyakorolnom ahhoz, hogy kialakuljon a bátor/biztos angol beszédem. De biztató, hogy külföldön járva elég bátran beszéltem angolul a szálloda recepcióján, persze az első mondatom az volt, hogy még nem tudok jól angolul, mire a hölgy mosolyogva bátorított és minden kérdésére tudtam válaszolni.

Szégyenszemre a születési dátumom már nehezebben ment (nem tudom miért) ezért megkértem, hogy leírhassam. Kevesebb időm marad tanulásra, mint azt gondoltam, de biztos, hogy nem hagyom abba. Őszinte tiszteletem TANÁR ÚR!!! Nagyszerű a módszered, köszönettel Gratulálok.

Andris (74 éves korában első elemis angolul tanuló)

Alexandra (40 Nyelvi gyakorlat kezdőknek)
A Duolingo oldalon tanultam, de csak kb. 2 hétig, mert nem volt valami érthető. Igazából én most fogok középiskolába menni. Egy két tannyelvű tagozatot jelöltem meg, föl is vettek, csak az a probléma, hogy én nem angolt tanultam. Azt mondták, hogy végezzek el egy tanfolyamot, hogy azért egy kis alapom legyen.

Egyrészt tehát nagyon szerettem volna fejleszteni a nyelvtudásom és még most is szeretném, másrészt pedig az iskola miatt is kellett a nyelv. Szeretnék egyszer idegenvezető lenni vagy esetleg légiutaskísérő és ehhez nagyon fontos, hogy tudj több nyelven beszélni.

Volt egy kis félelmem, hogy majd nem fogom érteni a dolgokat, de teljesen felesleges volt kételkednem, mert imádom és rengeteg mindent tanultam. Szerintem, már így a gyakorlat végéhez közeledve sokkal magabiztosabban mondom ki a szavakat.

Imádom, hogy végre nem kell egy szót sem lefordítani, mert azt mindig utáltam. Nagyon ajánlom mindenkinek ezeket a gyakorlatokat, mert eszméletlenül szuperek és nagyon jól meglehet érteni mindent a videókból.

Tünde (Beszédfejlesztő Történetek I.)
Nyelviskolában tanultam angolt és a főiskolán 4 évig. Mivel annak idején nagyon intenzíven jutottam el a nulláról a felsőfokú nyelvvizsgáig, nem volt elég idő “megérni” bennem a tudásnak. Sokáig nem, vagy csak alig használtam a nyelvet, és úgy éreztem, hogy szinte mindent elfelejtettem. Amikor pedig tanultam az angolt, nehezen mertem megszólalni, mert féltem a hibáktól. Írásban jobban szerettem dolgozni, mert ott volt idő gondolkodni, lehetett javítani.

Nem szeretném a régen megszerzett tudásomat elfelejteni. Angol tanítóként végeztem, és szeretnék újra angolt tanítani, meg a gyermekeimnek is szeretnék segíteni az angol nyelv tanulásában.

Nagyon jó a tanfolyamban, hogy a csak angol beszédtől újra ráállt az agyam az angol gondolkodásra. A teljesem angol nyelvű anyagok ellenére minden teljesen érthető, hiszen a képek és a sok-sok magyarázat, példa mindent világossá tesz. Mivel már ismerősek voltak a dolgok, könnyen és gyorsan tudtam haladni. A reakcióidőm nagyon sokat javult. Automatikusan jönnek a kérdésekre a válaszok.  

Nagyon tetszettek a vicces történetek, a sok-sok értelmező magyarázat, háttérinformáció. Tetszett, hogy minden kérdésfajtát be tudtam gyakorolni. Örültem, hogy a sok-sok ismétlés hatására könnyen belementek a fejembe a kifejezések, így nem kell magolni. Ráadásul akkor tanulok, amikor időm van.

Zsolt (Beszédfejlesztő Történetek I.)
Nagyon minimálisan tanultam korábban, kicsit tartottam is attól, hogy hogy fognak megragadni a fejemben az angol szavak.  Igazából magamnak akartam bizonyítani, hogy meg lehet tanulni az angolt, (meg persze másnak is), csak a módszer hiányzott.

Amikor rátaláltam erre a tanfolyamra, nem igazán voltak fenntartásaim, úgy éreztem, hogy ez jó lesz. Továbbra is meg akarok tanulni angolul érteni és beszélni, a lelkesedésem sem csökkent, gondolom köszönhetően a módszernek.

A beszéd készségem sokat fejlődött. A feladatokban lévő mondatos válaszokat, már különösebb nehézség nélkül el tudom mondani, amikor kezdtem egy szó visszamondása is igen nehéz volt. Az biztos, hogy ezzel a módszerrel úgy tanulom az angolt, hogy ezt nem is nevezném tanulásnak, talán inkább egy koncentrált készség fejlesztésnek, ami nem unalmas, nem monoton, szinte szórakoztató.

Név nélkül (Beszédfejlesztő Történetek I.)
Valamennyit vacakoltam az angollal korábban, de nem nevezném tanulásnak. Németül tanultam valamennyit, ill. dolgoztam kint egy évecskét és arra lettem figyelmes, hogy angolul egy kukkot sem értek. Ez manapság nehézség, valamint kínos is.

Legfőbb célom az élő, beszélt angol nyelv értése. Persze nem ártana, ha valamennyire meg is tudnám magamat értetni egy angolul beszélővel. Ja, hogy miért? Tavaly például voltam pár napot a hollandusoknál szakmai úton, és azt vettem észre, hogy angolul mindenki tud, a német, a holland, a francia, a belga stb. csak én alig. (Na jó, azért megértettem aránylag sok mindent még így is.) 

Kifejezetten videós/online/mp3-as módszert kerestem, nem mellékesen azért, mert segít átvészelnem életem megkeserítőjét a Bp-i forgalmat. :( Olvasgattam, hogyan lehetne saját időbeosztással valami többet elérni. A te módszered nagyon megtetszett, logikus és a német tapasztalatból érzem, hogy jónak kell lennie, elég jól sejtettem, miről van szó a példákból, leírásokból stb.

A tanfolyam vége felé elmondhatom: biztos, hogy jobban értem a hallott beszédet. Szoktam hallgatni más, leírás és egyéb segítség nélküli szövegeket és bizonyítottan többet értek, és ez jó. Nagyon tetszenek a válaszolós feladatok és komoly sikerélmény ha Beth nem vág a szavamba egyszer sem. A tanárom is lenyűgöz, pl. az azok éjszakai válaszok az email-ekre …

Ha valaki tényleg motivált, nem milliomos, nincs sok ideje, nem tud magántanárt fogadni, aki napi sok órát csak vele foglalkozik, akkor itt a helye.