Attila (40 Nyelvi gyakorlat kezdőknek)
Az angol gördülékenyebb megértése és a folyamatosabb beszéd elérése miatt akartam nyelvet tanulni. Bár korábban két évet jártam magántanárhoz, nehezen értettem meg az élő beszédet és nehezen tudtam megszólalni.

Ha jóval drágább lett volna, nem biztos, hogy megpróbálkozok vele, de így belevágtam. A tanfolyamban nagyon tetszik, hogy a nyelv használatára ösztönöz, fejleszti az élő beszéd megértését.

Az is jó benne, hogy rugalmas, így teljesen hozzáigazíthatom a szabadidőmhöz.

Mióta veletek tanulok kezdek könnyebben beszélni, bár a cél még odébb van :)

Ha bizonytalankodsz, hogy belevágj-e, én azt mondom, érdemes megpróbálni, nincs veszteni való, csak nyerhet az ember ezzel a tanfolyammal.

Némethné Nagy Judit (Igeidők 384)
7 évvel ezelőtt végeztem egy kb. 800 órás tanfolyamot a Munkaügyi Központ szervezésében. 7 hónapig tartott. Teljesen a nulláról indultam, 50 évesen és végeztem mellette egy logisztikai tanfolyamot is, amiből vizsgát kellett tennem. Nagyon sok energiámat elvett, így az angol tanulásom nem volt teljes értékű sajnos. De arra jó volt, hogy megszerettesse velem ezt a nyelvet is.

A beszédértésem nagyon rossz volt. Nem mertem megszólalni. Legfőképp attól rettegtem, mikor melyik igeidőt kell használnom.

Az egyik fiam Skóciában tanul. Gondoltam, ha egy barátjával vagy barátnőjével haza látogat, beszélgetni szeretnék vele. Másrészt, be akarom bizonyítani, hogy a mai világban, az internet világában itthon is megtanulhatunk pl. angolul. Megmutatnám a 6 gyermekemnek, hogy soha nem késő. Szeretnék olyan szintre jutni, hogy elvállalhassak egy olyan munkát, amihez angol nyelvtudás kell. Akár a felső fokot is megcélzom.

Vásárlás előtt volt bennem egy kis bizonytalanság: vajon kidobo-e a pénzt és mégsem ülök le hozzá? Korábban vettem olyan tanfolyamot, amihez nem szívesen ültem le, és ha leültem sem haladtam előre.
Ha nem olvastam volna előtte a tanulmányaidat a módszerről, hatékonyságáról, nem biztos, hogy épp ezt választom.

A tanfolyammal a szövegértésem jobb lett, a szókincsem gyarapodott, rendszeresebb lett az angol tanulásom. A tananyag fenntartotta a lelkesedést a tanulásban. Magamban már próbálkozok történeteket elmondani vagy egy képről beszélni összefüggően.

Tetszett, hogy nincs magyar beszéd: a képek nagyban segítik a megértést, és az új szavak újra meg újra visszatérnek, így jobban megmaradnak a hosszútávú memóriában. Fontos mg, hogy jól érthető a kiejtés és a tanfolyam a hallás, olvasás írás és beszédkészséget is fejleszti. Ha eleget gyakorlunk, készség szinten jönnek az igeidők és a mondatalkotás. Mivel egy életre megvásároltam az anyagot, bármikor ismételhetek.

Ezzel a tanulással az agy állandóan dolgozik, amíg nézed a videót, nem csak passzív befogadó vagy.

Edit (40 Nyelvi gyakorlat kezdőknek)
Tanultam iskolában is és magántanárnál is. Nem értettem a nyelvtant, nagyon frusztrált, hogy nincsenek sikereim, és csak a nyelv nehézségeit láttam.

Szeretnék végre valóban jól megtanulni angolul. Szeretném, ha megértenének és én is megérteném a hozzám beszélőket. Azt tervezem, hogy az ősszel külföldre megyek, ehhez szükségem van egy nyelvre, amit beszélek és értek.

Sok anyagot meghallgattam, mielőtt a Ti anyagotok mellett döntöttem. Nagyon sok videót megnéztem, ami szabadon hozzáférhető az interneten. Amikor Olivér anyagait néztem, erősödött meg bennem, hogy ez kell nekem! Voltak már negatív tapasztalataim az online tanfolyamokkal. Ebben az esetben azonban maximálisan elégedett vagyok, valóban azt érzem, mintha a tanteremben ülnék és csak nekem magyaráznának. Nagyon élvezem a tanulást! A bizalmam megerősödött abban, hogy valóban meg tudok tanulni angolul.

A céljaim annyiban változtak meg, hogy eddig csak abban gondolkodtam, hogy Angliába megyek, elsősorban a nyelvtanulás miatt. Jelenleg úgy érzem bárhova mehetek, ahol angolul beszélnek. Nagyon hálás vagyok ezért a tapasztalásét. Mintha kitágult volna a világ!

Tetszettek a részletes magyarázatok és az, hogy csak angolul beszél az oktató. Fontos számomra a sikerélmény, hogy megértem, amit hallok.

Ha bizonytalankodsz: vágj nyugodtan bele! Meghatározó élmény lesz az életedben! Ilyet még soha nem tapasztaltál!