András (40 Nyelvi gyakorlat kezdőknek)
Középiskolában 2 évig és magántanárnál 1 évig tanultam angolt, hiába. Szinte minded problémával küszködtem: angol beszéd megértése, mondatalkotás, megszólalás.

Kellett az angol, mert Angliában akartam dolgozni, és mivel már kint vagyok, így még intenzívebben kell tanulnom.

Az interneten kerestem megoldást: bármi jobb, mint a hazai nyelvoktatás. Egy jó pár nyelviskolát megkerestem, de drágának és rossznak bizonyultak. Sok cikket olvastam az oldalon, mielőtt döntöttem, így fenntartásaim nem voltak a tananyaggal kapcsolatban

A tananyag vége felé észrevettem, hogy sok dolgot már megértek. A zenékben sem a halandzsa angolt hallom.  Tetszik, hogy érthetően beszélsz, de nem lassan. Jók és érthetőek a rajzok is.

Ha tanulni akar az ember, nincs veszteni valója. Ki kell próbálni és kész.

Viki (Beszédfejlesztő Történetek I.)
Iskolában tanultam angolt kb. 6 évig. Nem igazán tudtam felidézni a tanultakat. Akkor azt hittem tudom, de rá egy hétre már fogalmam sem volt az egészről.

Már túl sok mindent kipróbáltam és túl sokat költöttem az angol tanulásra, értékelhető eredmény nélkül. Idővel nyelvvizsgát szeretnék. Nem a papír miatt – ami persze nem hátrány-, hanem visszacsatolásként, hogy tényleg tudom, amit tanultam.

A tanfolyamnak köszönhetően a nyelvtani részt kezdem érteni. Nem lankad a figyelmem. Sajnos ez sokszor előfordult ezelőtt, egy idő után elfásultam. De ez most más. Érzem a fejlődést. Sokszor angolul gondolkodom! :) Anyának véletlenül úgy válaszoltam a múltkor. Vicces volt.

Ha az utolsó esélyt adod magadnak ez legyen az!

Tímea (40 Nyelvi gyakorlat kezdőknek)
Korábban egy 100 órás tanfolyamon vettem részt, és önállóan nyelvkönyvekből és online fellelhető anyagokból próbálkoztam tanulni az angolt.

A legnagyobb problémám az volt, hogy mindig az elejéről, az alapoktól kezdtem tanulni az angolt, mivel bizonytalannak éreztem magam. Tudtam, hogy nem mélyült el a tudásom. A sok nyelvtani magyarázat és az unalmas ismétlés kedvemet szegték. Úgy éreztem, ezen a ponton sosem fogok túljutni.

Néhány hét leforgása alatt külföldre szólított a sors. A szomszédaim mind magyarok. Az átlag 10 éve él itt és 3 mondatnál többet nem tud elmondani. Tőlük nem sokat tudtam volna tanulni. Munkám még nem volt, szinte egész nap a négy fal között voltam, maximum a boltba mentem át. Tudtam, hogy valamit tennem kell, mert nem akartam megragadni azon a nyelvi szinten, ahol ők.

Amikor rátaláltam erre az anyagra, egyfajta “na végre” érzésem volt. Mindig is így szerettem volna tanulni az angolt.

Tetszett a tanfolyamban, hogy teljesen más, mint az eddigi tanfolyamok. Nincs benne nyelvtani magyarázat, egyszerűen csak a “nyelvemen” van a helyes mondat. Örülök hogy nem kellett a szokásos módon újrakezdenem mindent: I am… you are… stb.

Az önbizalmam sokat fejlődött. Komplett mondatokat alkalmazok nap mint nap, amelyeket a leckékből tanultam. Minden nap várom, hogy egy újabb drillt tanulhassak. Végre élvezem az angolt. Most végre el tudom képzelni, hogy saját szakmámban is kaphatok munkát idővel.

Mindenkinek nyugodt szívvel ajánlom ezt a tanfolyamot. Az ára nagyon kedvező, magántanártól ezért az árért maximum 3 (45 perc) órát lehet venni és azzal nem megy sokra az ember.

Dani (Beszédfejlesztő Történetek I.)
Sok helyen, sokat tanultam angolul: általános és középiskolában, nyelviskolában, online kurzuson. 10-15 év alatt nem sikerült megtanulnom közép szinten beszélni angolul, így nehéz új motivációt találnom a további tanuláshoz.

Ez idő alatt láttam/hallottam már sok “csoda” módszert, amivel hipp-hopp meg lehet tanulni a nyelvet. Ki is próbáltam párat, és már el is ment ez a néhány év. Gondoltam ez is ilyen lesz, de az e-mailem utáni azonnali telefonos kapcsolatfelvétel után, mintha felcsillant volna a remény. Kaptam Tőled egy kis bátorítást és útmutatást, ami igen jól esett, mert eddig egyik nyelvi oktatóm sem nyújtott ilyen segítséget. Ezután megrendeltem a tanagyagot és majd május 27-én meglátjuk, hogy a reményből valóság lesz-e: szóbeli nyelvvizsgát kellene szereznem a diplomához.

A tanfolyamnak köszönhetően javult a hallott szöveg értésem, illetve meg merek szólalni. A tananyag „szájbarágós” – tudom, ez nem túl pozitív jelző, de ez segített a részletek megértésében. Képi illusztrációk a nem ismert szavak megértésében segített.

15 év hallgatás után az első olyan tanfolyam, amitől megered a nyelvem!