József (40 Nyelvi gyakorlat kezdőknek)
Nyelvvizsgát szeretnék tenni, s nehézség nélkül olvasni/beszélni középszinten, de jelenleg az angolul gondolkodás és a spontán beszédkészség a leggyengébb nálam, ezeket szeretném fejleszteni.

Azt látom, hogy az erőlködés nélküli elsajátítás elvére kevesen építenek, ezért is tetszett nagyon, hogy nálatok a közvetlen nyelvi készségen van a hangsúly, nem a nyelvtanulás folyamatán.

A spontán elsajátításra fókuszáló szemléletmódotok és az a felszabadultabb tanulási élmény, melyet ezen keresztül szereztem, mindenképpen említésre méltó pozitívumai az anyagotoknak.

Tetszettek a feldolgozható, kisebb lépésekre bontott leckék. A magyar nyelv kiküszöbölése. A szemléletes ábrák, illusztrációk.

Nem választottam volna ezt a tanfolyamot rossz ár-érték arány esetén, vagy, ha a megvásárolható anyag alig nyújt többet, mint az ingyen is elérhető videók.

De nem tapasztaltam ilyesmit, ezért is szívesen ajánlom a 40 nyelvi gyakorlatot mindazoknak, akik az angolt egy jó tanfolyamon, felszabadultan tanulva, spontán szeretnék elsajátítani.

Tamás (40 Nyelvi gyakorlat kezdőknek)
Körülbelül egy évig, kisebb-nagyobb megszakításokkal tanultam már angolul heti 1 alkalommal, kivéve, ha egyéb okok miatt elmaradt az óra. A szavak nehezen maradtak meg, illetve egyes tananyagokat nehezebbnek éreztem. Sokáig kellett gondolkodni egy-egy mondat alkotásnál.

Mindig érdekelt az angol nyelv, illetve a munkához szükségem lenne rá a jövőben. Ma már minden angol nyelven folyik, rengeteg anyag érhető el angolul – érteni szerettem volna ezeket. Érteni szerettem volna az angol nyelvű filmeket, sorozatokat, mivel így jóval nagyobb élmény nyújtanak, mintha a mások által fordított magyar feliratokkal/szinkronnal nézem.

A vásárlás előtt kipróbáltam a 4 ingyenes leckét, illetve youtube-on is láttam néhány videót. Egyszeri megnézést követően is megmaradtak az angol szavak, mondatszerkezetek. Hamar pozitív tapasztalataim voltak a tananyaggal kapcsolatban. Ezen kívül a tananyag összege is körülbelül 5 magánóra árával egyezett meg, így úgy gondoltam, hogy kipróbálom. Tehát már nagyjából tudtam mit várhatok és reménykedtem, hogy minél rövidebb idő alatt tudom fejleszteni az angol tudásom.

A célok megmaradtak, viszont most még inkább érdekel az angol. Érteni szeretném az angol nyelvet, hogy minél több információhoz jussak, minél több emberrel meg tudjam magam értetni, gondolkodás nélkül, úgy mintha a saját nyelvemen beszélnék.

A hallás utáni értésben fejlődtem legnagyobbat. És habár még nagyon sok mindent nem értek meg elsőre, de próbálok angol feliratos filmeket/sorozatokat nézni, hogy minél többet fejlődjek.

Olivér személye szimpatikus – valószínűleg, ha más csinálta volna meg ezeket a tananyagokat ugyanígy, akkor sem lett volna ennyire élvezetes. A képekkel illusztrált szavak, cselekvések nagy segítségemre voltak.

Ha bizonytalankodsz, próbáld ki a 4 ingyenes leckét! Ha azok hasznosak bizonyulnak, akkor szerintem neked is tetszeni fog a tananyag többi része.

Imre (40 Nyelvi gyakorlat kezdőknek)
Iskolában 5 évig tanultam angolul. Mivel magyarul tanultam az angol nyelvet, sok magyar gondolat volt a fejemben.

Amikor rátaláltam ezekre a tanfolyamokra, gyorsan és jól döntöttem. Megszerettem az angol nyelvet és úgy érzem sokat fejlődtem – köszönet érte, Olivér. Kezdek angolul gondolkozni és nem érzem a magyar fontosságát és kényszer támogatását.

Nagyon sokat segített a sok nyelvi kontextus, a full angol tanulás (szuper), illetve Olivér tanítási módja.

Számomra az angol nem egy nyelvvizsgát jelent – használni szeretném és foglalkozni vele. Szeretnék tovább fejlődni és meg is teszem a további lépéseket. Azt gondolom, hogy a nyelvtanulás sok örömöt tud okozni. Ha valaki igazán érdeklődik jelen esetben az angol nyelv iránt és nem egy tantárgyként kezeli, akkor megleli benne az örömét és megnyílik a világ előtte.

jumbijo (40 Nyelvi gyakorlat kezdőknek)
Iskolában 6 évig, nyelviskolában 3 hónapig tanultam. Jelenleg Aucklandban tanulom 2. hete

Nem szeretem a nyelvtant. Én a magyar nyelvtant sem értem, pedig tudok magyarul. A magyar az anyanyelvem. És bárhová megyek, úgy kell angolt tanulnom, hogy tömik belém az angol nyelvtant. De hogy értsem meg, mikor a saját nyelvem nyelvtanát sem értettem az iskolában? És mégis, ezeket a sorokat írva nem kell azon gondolkodnom, hova rakom az alanyt, és hova az állítmányt.

A célom a külföldi munka volt, ott pedig nem azt fogják nézni, hogy ragozok angolul. Megértem elsőre, vagy nem? És ha kérdeznek valamit, tudok válaszolni, vagy nem? Ehhez gyakorlati angolra van szükségem, nem nyelvtani ismeretekre.

Mikor megtaláltam a módszered, azonnal megtetszett az a felfogás, ahogy te tanítod az angolt. Nem volt kérdés, hogy fejest ugorjak bele. Nagyon rossz tapasztalat, hogy tényleg mindenhol a nyelvtannal tömnek. Es ahogy Te is mondod, mindenhol magyarul tanítják az angolt. Kivéve Aucklandot. Itt most angolul tanulom az angolt. De ugyanúgy a nyelvtant erőltetik. Ezért esténként a te leckéiddel edzem magam.

Nekem a 40 nyelvi gyakorlat kezdőknek eléggé alap volt, de mindenképp jót tett, mert amit évek alatt nagy nehézségek árán sikerült a fejembe verni, azt azért ez a 40 lecke elég jól rendbe tette, és mindig kíváncsian várom, hogy mit fog adni nekem a következő lecke.

Egy fontos dolgot szeretnék kiemelni: így, hogy vizuálisan tudom rögzíteni a szavakat, anélkül gyarapszik a szókincsem, hogy a szótar fölött kéne gubbasztanom órákon át. Persze, szótárból sokkal több szót tanulnék meg egyszerre, mint nálad egy-egy lecke alkalmával, csak az a baj, hogy a szótárból tanult szavakat pár nap múlva el is felejtem. Tőled egyszerre kevesebb szót tanulok, de úgy érzem, sokkal erősebben rögzül, és könnyebben vissza tudom keresni, amikor kell. Ez számomra fantasztikus.

Ha valaki bizonytalankodik, csak nézze meg az oldaladon az ismertető és az ingyenes videókat. En úgy hiszem, hogy akiknek már beletört a bicskája az angol nyelvtanba, azok hamar felfogják a te módszered lényegét. És akik fizettek már ki több, mint 100 ezer forintot más tanfolyamokra, azok is hamar belátják, hogy az álltalad kínált csomag szinte ingyen van. (Már bocsánat, de ennél még egy bulisabb hétvége is többe kerül!)

Pali (40 Nyelvi gyakorlat kezdőknek)
Szinte már mindent kipróbáltam, de nem tudtam összetenni egy mondatot biztosan és össze-vissza beszéltem angolul.

Szeretném megszerezni a nyelvvizsgát. Ma már szükség van az angolra mindenhol és a diplomámhoz is kéne a középfokú nyelvvizsga.

Ezzel a tanfolyammal könnyűvé vált a mondatok összeállítása, és jobban merek beszélni. Tetszett a képi szótanulás, az ismétlések és a kérdés/tagadás gyakorlatok.

Nekem bevált.

Tündi (Beszédfejlesztő Történetek I.)
Iskolában 9 éven át tanultam angolul. Nem szerettem. Nem tudtam egy épkézláb mondatot összerakni. Nem igazán foglalkoztam az angollal, csak annyit tudtam, hogy heti 50-100 szót kellett megtanulni, amit a rövidtávú memóriámba pakoltam, majd a szó dolgozat után par nappal már nem tudtam megmondani a jelentését, a nyelvtanról nem is beszélve. Így nem foglalkoztam vele, de mindig bennem volt, hogy meg kellene tanulni, de nem tudtam, miként lehetne szavak magolása nélkül.

Amikor megláttam egy ismerősömet mosollyal az arcán mesélni erről a tananyagról, tudtam, hogy nekem is kell. Itt volt az ideje elkezdeni az angol tanulást.

Nagyon sokat segített a tanfolyam a mondatok megfogalmazásában, a szavak helyes használatában és abban, hogy megtanuljam a helyes sorrendet a mondatban.

Nagyon szeretem az ismétléseket, a többször elhangzó mondatokat, kérdéseket, szavakat. A többszöri hallás sokat segít a rögzítésben. Ehhez jönnek a kepék, amik nekem nagyon sokat jelentenek egy új szó megjegyzésében. Nem lefordítom a szót hanem a képet latom magam előtt, a tárgyat, a mozdulatot, a cselekvést, ami a képen történik. Szintén jó dolog a videók utáni kérdések, amikre neked kell válaszolni.

Az új célom, hogy a lehető legjobban megtanuljam ezt a nyelvet, amit fel is tudok majd használni.

Ha valaki örömmel, mosolyogva szeretné az angol nyelvet elsajátítani, akkor ez az ami neki kell.

Menyhért (Igeidők 384)
A tanfolyam előtt nem ismertem az angol nyelvben használatos igeidőket. Mielőtt elkezdtem az igeidők tananyaggal dolgozni, már túl voltam a beszeljangolul.com megelőző anyagain, valamint egy rövid skype tanfolyamon szintén a beszeljangolul.com szervezésével.

Mivel a párom felvételt nyert egy külföldi egyetemre és az előző tananyagok óriási meglepetést okoztak számunkra (pozitív meglepetést), több évvel későbbre tervezett lépést hoztunk előbbre annak függvényében, hogy ezzel a tananyaggal meddig sikerül eljutnom.

Mivel sikerült egy óriási lépést meglépnem ennek az anyagnak köszönhetően, így arra a következtetésre jutottunk, hogy nem kell éveket várnunk a külföldre költözéssel. Ez a módszer többszörösen bizonyította számunkra, hogy csak követni kell az itt leírt elveket, ami hozzáteszem nem mindig könnyű feladat, de a sikerélményen kívül olyan szintre képes eljuttatni, ami nem csak a magyarországi környezetben működik, angol anyanyelvi közegben is megállja a helyét.

Szeretném olyan szintre fejleszteni a nyelvtudásom amennyire csak lehetséges. (Menyhért azóta felsőfokú nyelvvizsgát tett Dublinban. Teljes történet itt: https://beszeljangolul.com/1-ev-alatt-ielts-nyelvvizsga-esettanulmany-3/ – a szerk.)

A sok, egyre hosszabb mondatnak köszönhetően a beszédem folyékonysága elkezdett rohamosan fejlődni. Nem meglepő, az anyag rengeteg módon mutatja be, hogyan kell mondatot építeni az angolban, valamint a videoprezentációkban intenzív szókincsbővítés is zajlik.

Ha készen állsz tényleg 100%-os fókusszal dolgozni ezzel az anyaggal, az angol nyelvről alkotott kép garantáltan meg fog változni a fejedben, problémák helyett a lehetőséget fogod látni, és hosszas gondolkozások helyett beszélni kezded a nyelvet. Élő példa vagyok a leírtakra.