Amikor gyerek voltam, naphosszat fociztunk. Meg fára másztunk. Meg bringáztunk – vagányan, farolgatva. Ma videókat szerkesztek :) És néha focizok a srácaimmal. De nem faralgatok a bringával és nem mászok fára. 

Ebben a videóban megismerheted azt a nyelvi formát, amivel pontosan ezt tudod kifejezni: mi az, amit anno gyakran csináltál, de ma már nem csinálsz.

A probléma …

Az angol igeidők sok-sok problémát okoznak a nyelvtanulóknak. Azonban ez nem az angol nyelv bonyolultságából fakad és főleg nem a tanuló felfogóképességéből. A nehézségek a nyelvi analízisből fakadnak, melynek során két teljesen eltérő nyelvet próbálnak összekapcsolni, ezzel növelve a zavart a tanulók fejében.

És a megoldás …

Tapasztalatom szerint az angol nyelv – elegendő jó példán keresztül tapasztalva – felfedezhető nyelvi analízis nélkül: ha a tanuló tartalmilag érti a közlést, a nyelvi formulák spontán módon ragadnak meg, ami a nyelvhelyesség és a folyékony beszéd alapja.

A nyelvi analízis (és a szabályok mentén való mondatalkotás) lelassít; az értésen alapuló tapasztalás felgyorsít. Én erre szavazok.

Íme a videó:

Angol nyelvtanulás onlineAngol Igeidők

Anno én is úgy tanultam az angolt, ahogy ma a tanulók többsége. Szenvedtem. Nem voltam egy nagy ász. Elvégeztem ugyan a főiskolát, de nem jelesre. A legtöbb jegyem angolból épp csak négyes, többször inkább hármas volt. Emlékszem, hogy az egész csoportnak mennyi problémája volt az igeidőkkel (tanárképzőről beszélünk).

Aztán másképp kezdtem az angollal foglalkozni. ÉS helyre tettem mindazt a problémát, amelyet a tanáraimtól örököltem. Kb. 16-18 év alatt jutottam el arra a magabiztosságra, ahová a tanulóimat pár év alatt el tudom juttatni.

Az Igeidők 384 tananyagom egy ilyen tananyag. Egy rövidebb út, ami a problémákat megelőzi vagy helyrerakja. 32 nyelvi gyakorlat, 384 élethelyzet, 10 órányi angol nyelvű videoanyag, londoni hangfelvételek. Nézd meg magad és próbáld is ki: Igeidők 384 – a nyelvi stresszoldó.

A teljes tananyag paletta itt található: komplett angol tananyagok.