Kééééész!” Hányszor kiabáltunk bátyámmal a felső szintről anyukámnak, amikor elkészültünk valamivel – ez rendszerint valamelyik szoba vagy a fürdőszoba takarítását jelentette :)

Nem hiszem!” – jött gyakran a válasz. Persze mi bizonygattuk, hogy megvagyunk, mire jött a gyanakvó kérdés: “Mikor csináltátok meg?

Hamarosan anyukám meg is érkezett és “mindent látó szemével” végigpásztázott olyan helyeken is, amiknek a létezését számításba sem vettük, aztán jött az ukáz … a folytatást szülő, gyerek mind ismeri :)

Azóta sok idő eltelt és a történelem ismétli önmagát: ma nekünk szól a kiáltás: “Kééész!” és szülőként mi adjuk a választ: “Na neeee! Biztos? Mikor csináltad meg?

És igen, ez egy olyan gyakori helyzet az életből, amivel érdemes foglalkozni …
Pláne hogy az angolban megvan ennek a maga formai jellemzője (szükséges igeidő, ha úgy tetszik) és még inkább pláne, mivel a tanulók fejében ez az egyszerű minta totál kavirnyákos.

Tegyük rendbe most azonnal! Legalábbis kezdjük el …
Ebben a videóban megmutatom neked, hogyan fejezd ki azt, hogy az életben valami már megtörtént (elkészült, túl vagyunk rajta), illetve hogyan tedd mellé azt, hogy mikor történt meg az a dolog. (Előtte feltétlen nézd meg az előző bejegyzést, ha még nem tetted meg: Amikor valami elkészült 1. ...)

Íme a videó:

Online angol tanulásAngol Igeidők

Fenti videó része az Igeidők 384 tananyagomnak.

Ha úgy érzed az angol igeidők zavarosak, jó hírem van: ez a probléma értelmes gyakorlatokon keresztül jól orvosolható. Méghozzá relatíve rövid idő alatt: 32 gyakorlattal, 384 élethelyzettel illusztrálva, 32×30 perc tanulással. Ezt biztosítja számodra az Igeidők 384 tananyagom.

Ha pedig még itt nem tartasz, mivel kezdőként böngészed az oldalt, neked a 40 nyelvi gyakorlat – angol nyelvtanulás kezdőknek tananyagoz javaslom.

A teljes tananyag paletta itt található és minden ki is próbálható ..