Károly története több szempontból is érdekes. A kommentjeimet a sorok között találod:

Mielőtt megvásároltam az anyagokat, azelőtt otthon, önszorgalomból tanultam az angolt. Azonban megrekedtem egy szinten és elment a kedvem az egésztől. Nem volt motivációm,mert nem volt sikerélményem sem.

Azt gondoltam, hogy majd mindent bememorizálok, szótárazok, megtanulok egy regiment szót és kifejezést, és innen már csak össze kell raknom a szavakat sorrendbe, de előtte persze megtanulok rengeteg nyelvtani szabályt is, hogy azért tudjam, hogy milyen szót hova, mikor és milyen sorrendbe tegyek. Nos, ez nem működött.

Károly a fenti leírásban megfogalmazta a mai nyelvtanulás általános gyakorlatát: tanulj és értsd meg, hogyan működik egy-egy nyelvtani szerkezet, tanulj szavakat, azután gyakorolj, gyakorolj, gyakorolj. Nos, ez az eljárás nem működik. Sosem működött a nyelvtanulók nagy többségénél – úgy 85-90%-ánál.

Persze, mondhatod, hogy Károly maga próbálta a nyelvet megtanulni és egy tanárral ez nem így végződött volna. Sajnos azonban a vége nagy valószínűséggel ugyanez lett volna, csak 10 hónap helyett éveket tékozolt volna el.

Tény: nyelvtani szabályokból és memorizált szavakból nem lehet nyelvi készségeket építeni, azaz: ez nem segít abban, hogy beszélővé válj!

Nem volt kezdetben konkrét célom. Most azonban már van, mert egyre több sikerélményem van. Érzem,hogy egyre jobb vagyok :) Szeretnék külföldön munkát vállalni.

Ezen a “változáson” szinte minden egyes tanulónk átmegy: megszeretik a tanulást, mert a sikerek hátán örömszerzővé válik. Ez a gyors haladás és a mélytanulás egyik kulcs eleme.

Talán a tanfolyam ára lett volna a legnagyobb akadály ami miatt nem vettem volna meg ezt az anyagot. De időközben rájöttem,hogy sokkal több pénz kiadásától kímélt meg ez az anyag mert azt érzem, hogy jól döntöttem.

Az árképzésünk alapja ez: végy egy középáras tömeg tanfolyamot (nagycsoportost). Nézd meg, mennyit fizetnek a tanulók egy adott szint (papíron) eléréséig. Ezt az összeget oszd el néggyel. Velünk tehát negyed áron jutsz tudáshoz, míg a legtöbben négyszeres árun jutnak nem-tudáshoz. Nyelvtanárt véve alapul, kb.  tized árral lehet számolni. 

Bevallom, hogy voltak előtte ellenérzéseim az anyaggal kapcsolatban, még mielőtt megvettem volna. Ez az anyag másképp tanít, mint a hagyományos módszer. Nem értettem, hogy hogyan lehet nyelvtan, szótárazás, fordítgatás nélkül tanulni…most már értem :) Olivér teljes mértékben érthetővé tudja tenni és át tudja adni az anyagokat/leckéket pusztán az angolt használva.

A ‘100% angol, 0% magyar’ az egyik alapelv, amit bent kell tartani a tanulás során. És itt nincs megalkuvás: kezdő, újrakezdő, középhaladó, haladó – mindenkinek erre van szüksége, ha nem tanuló akar maradni élete végéig, hanem végre fogyasztóvá akar válni: korlát nélküli élvezőjévé a nyelvnek. Ehhez kellenek képek, audio anyagok, videós megjelenés. Mindezt alkalmazzuk, hogy a tanulásod valóban angol környezetben tudjon megvalósulni.

Kezd eltűnni a magyar a fejemből, amikor angolozom. Nem kell gondolkoznom a lecke végén, amikor a kérdésekre válaszolok. Nincs késztetésem, hogy szótárazgassak, mégis minden érthető.

Érdekesek és könnyen tanulhatóak a leckék, a tanulás nem fáraszt le agyilag és nem kell nyelvtanozni sem. Ha bizonytalan vagy, bele kell vágni, mert időt és pénzt spórolsz vele!

Károly folyamatosan átéli az angol sikereket, az angolul gondolkozás élményét. Nos, Károly a legelső tananyag (40 nyelv gyakorlat) végén küldte el nekünk ezt a visszajelzést. Van itt pár kérdés, amin érdemes elgondolkodni.

Vajon Magyarországon hány olyan kezdő nyelvtanuló van, aki elmondhatja magáról, hogy magabiztosan áll a tudásában? Hogy fordítás nélkül megért egyszerű közléseket? Hogy hezitálás nélkül tud egyszerű szerkezetekkel válaszolni? És tudja ezt úgy, hogy soha nem tanult angol nyelvtant?

Azt hiszem, a választ tudjuk …

Ne várj a tanulással, vágj bele, akár kezdő, újrakezdő vagy középhaladó vagy! Szerezz gyakorlatban hasznos nyelvi készségeket!

Angol tanulás onlineAngol tanulás kezdőknek

Károly az angol nyelv elsajátításának útjára lépett. Ő nem csupán tanulja a nyelvet, hanem a tanulás folyamán azonnal belsővé is teszi. Ez spontán módon történik, pusztán azért, mert az angolt nem vegyíti a magyarral.

Ha beszélni akarod az angolt és a nyelv könnyed fogyasztójává és élvezőjévé válni, akkor neked is erre van szükséged: a tanulásod egyben a nyelv elsajátításának a katalizátora. Ehhez 100% angol és 0% magyar kell. Mi ezt megvalósítottuk most már videós tananyagokban is, közel 20 év élő kurzustapasztalattal a hátunk mögött. 

Tapasztald meg azt, amit Károly és sok száz tanuló már megtapasztalt! Kóstolj bele tananyagainkba: minden tananyagunkat kipróbálhatod. A teljes tananyag paletta itt található: komplett angol tananyagok.