Intonáció: az angol nyelv dallama. Azonban nem csak dallam, annál sokkal több. Az intonáció kommunikál – a szavaknál is mélyebben. Amikor kérdezünk, másképp kérdezünk, ha megerősítést kérünk, mert bizonytalanok vagyunk, és megint másképp ha nem tudunk valamit. Ha pedig dühünket kérdésbe öntjük, megint másképp…

Hogyan kérdezzünk eldöntendő (igen/nem) kérdéseket helyesen? Ebből a videóból megtudhatod. 

Íme a videó:

Leirathoz kattints ide!

Védett tartalom! Jelentkezz be!

Vagy hozz létre egy saját felhasználói profilt itt!

Angol tanulás otthon – Angol Fonetika 1.

Az angol kiejtés elsőre nehéz lehet, ám nem lehetetlen. Tapasztalatból fakadó meggyőződésem, hogy az akcentus gyengíthető, ha megfelelő módon találkozol a nyelvvel.

A legfontosabb az, hogy eleget (sokat) halld a jó angolt. Az angolos angolt. Ez az audio élmény táplálja a beszédet, így a kiejtést is. A magyaros angol oka ez: a tanuló nagyon keveset vagy egyáltalán nem hallott angolt.

Aki könyvekből tanul, az a saját maga által elképzelt angolt hallja, ebből fog dolgozni, amikor megszólal. Aki magyarul magyarázó tanárral tanul, szintén ebben a cipőben jár. Ezeken a tanulókon nem egy fonetika tananyag segíthet, hanem sok-sok angol hallgatása.

És a mi fonetika anyagaink? Nos ezek az anyagok a hab a tortán :) Élvezd őket, fedezd fel az angol nyelv hangjait, de mindenek előtt sokat hallgasd az angolt. Tananyagaink ebben is nagyon erősek.

A tananyagainkat ki is próbálhatod. A teljes tananyag paletta itt található: komplett angol tananyagok.