Mikor érkeztél? Hogy mondtad? Mikor érkeztél?

Nézd meg az első és és a harmadik kérdést: másképp intonáljuk őket a magyarban, igaz? Az első kérdés célja az információ megszerzése, míg a második esetében a már ismert információ megerősítése.

Nos, az intonáció ezt pontosan kommunikálja: a szavak ugyanazok, csakis a dallam képes azt a plusz hozzátenni, amivel tiszta  képet kapunk arról, hogy a kérdező mit szeretne. Azonban van itt egy angol nyelvtanulói kihívás:

Az angol nyelv intonációja nem olyan, mint a magyar nyelv intonációja.

Hogyan kérdezz tehát kérdőszavas kérdéseket helyesen? Ebből a videóból megtudhatod:

Leirathoz kattints ide!

Védett tartalom! Jelentkezz be!

Vagy hozz létre egy saját felhasználói profilt itt!

Angol tanulás otthon – Angol Fonetika 1.

Az angol kiejtés elsőre nehéz lehet, ám nem lehetetlen. Tpasztalatból fakadó meggyőződésem, hogy az akcentus gyengíthető, ha megfelelő módon találkozol a nyelvvel.

A legfontosabb az, hogy eleget (sokat) halld a jó angolt. Az angolos angolt. Ez az audio élmény táplálja a beszédet, így a kiejtést is. A magyaros angol oka ez: a tanuló negyon keveset vagy egyáltalán nem hallott angolt.

Aki könyvekből tanul, az a saját maga által elképzelt angolt hallja, ebből fog dolozni, amikor megszólal. Aki magyarul magyarázó tanárral tanul, szintén ebben a cipőben jár. Ezeken a tanulókon nem egy fonetika tananyag segíthet, hanem sok-sok angol hallgatása.

És a mi fonetika anyagaink? Nos ezek az anyagok a hab a tortán :) Élvezd őket, fedezd fel az angol nyelv hangjait, de mindenek előtt sokat hallgasd az angolt. Tananyagaink ebben is nagyon erősek.

A tananyagainkat ki is próbálhatod. A teljes tananyag paletta itt található: komplett angol tananyagok.