Segíthetek? Segítene? Merrefelé visszük a dallamot a magyar nyelvben? Felfelé, azután leejtjük. Nos, az angolban szintén lefelé megyünk, de a minta mégis eltér. Ebből a videóból megtanulhatod, hogyan kell helyesen intonálnod olyan mondatokat, amelyekkel segítséget ajánlasz fel vagy épp segítséget kérsz. Ha tudsz a sorok között olvasni, egy csomó kifejezést is megtanulhatsz arra vonatkozólag, hogy hogyan kommunikáld a segítséggel kapcsolatos gondolataidat. Leiratokért az oldalsávban lévő formon tudsz regisztrálni. 

Íme a videó:

Leirathoz kattints ide!

Védett tartalom! Jelentkezz be!

Vagy hozz létre egy saját felhasználói profilt itt!

Angol tanulás otthon – Angol Fonetika 2.

Az angol kiejtés szoros velejárója az intonáció. Míg a kiejtés – vagy fonetiks – a hangokra koncentrál, addig az intonáció a mondat dallamára.

Egy mondat dallama – azaz hanglejtése – nem rengeteg dolog képes kommunikálni. Egy nyelvtanilag kérdésként felépített mondat a hanglejtésnek köszönhetően kifejezhet döbbenetet vagy épp haragot: “Megőrültél?!”

Nos, a magyar és az angol nagyon távol egymástól, amikor a hanglejtést vizsgáljuk. A Fonetika és intonáció anyagaink ezt szakadékot hivattak áthidalni.

Természetesen a leggyorsabb módja a kiejtés és intonáció elsajátításának az, ha  sok-sok angolt hallasz. Minden komplett tananyagunk ebben a szellemben készül: maximálni a kontakt időt az angollal a tanulás során. A maximálás azonabn egyet jelenthet: 100% angol, 0% magyar. Ennél kevesebb angol egyszerűen nem elég jó.

A tananyagainkat ki is próbálhatod. A teljes tananyag paletta itt található: komplett angol tananyagok.