Ha már többször is belevágtál az angol tanulásba, de valamiért mindig elakadtál vagy jó ideje tanulod az angolt, de nem látod a végét, akkor Robin Hood a te megmentőd is lehet! Ezzel a gyakorlatias, értést és beszédkészséget építő tananyagmodullal végre valóban elsajátíthatod az alapokat, és magabiztosan szólalhatsz meg. 

A 2 tananyag az értésedet és a beszédedet fejleszti: összesen 1300 kérdés-válasz feladat mélyíti el az angol tudásod az angol nyelv széles spektrumán. A tanfolyam végére gyakorlati tudásod középhaladó szintre kerül, de akár egy nem-szakmai állásinterjún is bátran részt vehetsz.  Mindezt magolás és nyelvtani szabályok  tanulása nélkül éred el, mindössze 3 hónap alatt! A tananyag 100%-ban angol nyelvű, így a tanulás igazi élmény! 

Milyen nyelvtanulói problémát old meg a Robin Hood modul?

Papíron középhaladó vagy, de a beszéd alig
vagy sehogy sem megy?

Ezzel a tananyaggal 3 hónap alatt felépítheted
a hiányzó készségeket!

A nyelvtanulók évek munkájával
sem tudnak megszólalni,

a folyékony beszéd pedig szinte elérhetetlen

Sajnos tény, hogy a nyelvtanulók közel fele több, mint 5 évet tölt nyelvtanulással, ezen tanulók fele pedig 10 évnél is többet! Ráadásul a nyelvtanulók 80%-a nem elégedett a tudásával!

Mit jelent az, hogy nem elégedett a tudásával?

Míg a nyelvtanulás során gyakran “kilóra mérik” az angolt (tanárok és diákok is), azaz a szavak, témakörök száma és a nyelvtani ismerek mennyisége a meghatározó, addig a tanulók elégedettsége úgy tűnik, nem a bebiflázott szavak számával és az áttanult tananyagok mennyiségével arányos.

A nyelvtanulás sikerét ösztönösen mindenki ebben méri: érted-e az angolul beszélőket és tudsz-e velük kommunikálni, illetve képes vagy-e egy számodra érdekes angol anyaggal boldogulni, legyen az egy film, egy videó, egy show, egy cikk, egy könyv ... Pont. Ennyi.

Az eszközökkel komoly baj van: ami nem visz előre, az hátráltat

Ilyen eszközökre gondolok, mint:

 • szókincsfejlesztés szótanulással (amikor nekiállsz, hogy megtanulj szavakat)
 • nyelvtani tisztázás, ciklikus tematikus ismétlés és új szabályok megtanulása
 • értetlenül hallgatni rádiót/ nézni videókat
 • az értés “megszerzéséhez” fordítani, magyar feliratot használni

Ezek az eljárások nem hogy nem visznek előre, hanem épp a nyelv elsajátítását teszik lehetetlenné! (ld. Stephen D. Krashen nyelvész kutatási eredményei) 

Eddig talán ezeket csináltad, mert ezt adták a kezedbe és mert “mindenki” így csinálja. Így lettünk az angolul tanuló nem-beszélők országa. Így fordulhatott elő, hogy a tanulók 80%-a elégedetlen nyelvtudásával. De most pótolhatod a hiányt!

A hiányzó nyelvi készségek pótolhatók – akár 3 hónap alatt is!

A tények:

 1. az a nyelvtanuló, aki papíron középhaladó, de nem tud beszélni, a valóságban még az alapoknál van
 2. az a nyelvtanuló, aki magában fordít vagy keresi a megfelelő nyelvtani szabályt, az nem birtokolja még a nyelvet

Nos, ha egy nyelvtanuló még nem tud beszélni és keresgéli a megfelelő nyelvi szerkezeteket és szavakat,  akkor magabiztosam állíthatom, hogy a legfontosabb nyelvi készségek, a hallás utáni értés és a beszédkészség, még nem alakultak ki, azaz a nyelv elsajátításában még nem igazán lépett előre.

Ezért a dinamikus fejlődés érdekében oda kell visszanyúlni, ahol ezek a készségek csorbát szenvedtek. És ez nem a középhaladó szint …

Elölről kezdeni? Ne má’!

Középhaladó vagy, aki nem beszél? Ha továbbra is az eddig megszokott módon keresed a megoldást, ez fog történni: amikor elmész a jelenlegi tudásoddal egy szintfelmérőre, rendszerint besorolnak téged egy középhaladó csoportba. Ennek az az egyszerű oka, hogy a szintfelmérők a visszaadott tudás alapján mérnek, aminek kevés köze van a készségekhez.

Egy nyelvtanuló például képes szóban egy ideig memóriából dolgozni és koncentrált figyelemmel szerkeszteni a mondatokat, ám a figyelem gyengülésével és a fáradtsággal az angol is kezd szétesni. 

Próbáld ki, ha van lehetőséged: beszélgess valakivel angolul, aki intenzíven megdolgoztat – sok kérdés, sokféle téma. Valahol a 20-25. perc környékén kezdd el figyelni az angolod. Az a VALÓDI nyelvi szinted. 

Nem kell sok ahhoz, hogy felhozd magad a szintedre, de váltanod kell!

“Visszanyúlni oda, ahol a készségek fejlődése csorbát szenvedett” nem azt jelenti, hogy újabb éveket kell az angollal töltened! Pusztán annyit jelent hogy nem a “nehéz”-re meg a “no, most aztán kapaszkodnod kell”-re van szükséged és főleg nem arra, amit eddig csináltál.

Neked egy olyan megoldásra van szükséged, ami néhány hónap alatt képes lentről felépíteni az eddig hiányzó, ám kulcsfontosságú nyelvi készségeket. Nyelvi készségeket, amiknek ott kellene már lenniük, de amik nem tudtak felépülni az eddigi tanulásod alatt.

Ezen viszont most változtathatunk: néhány hónap alatt értő és valódi középhaladó, beszélő tanulóvá válhatsz! (Képzeld, ha így kezdhetted volna!)

Hogyan építi fel a Robin Hood csomag a beszédkészségedet mindössze 3 hónap alatt?

A Robin Hood csomag célja, hogy az újrakezdő, illetve bizonytalan középhaladó tanulókat stabil középhaladó szintre hozza a beszédkészség és a hallás utáni értés készségének fejlődésére koncentrálva.

A Robin Hood tananyag csomag bő 20 órányi angol nyelvű videója olyan intenzív, értett angollal lát el, ami átállítja a gondolkodásodat az eddigi magyar (fordítgatós, elemzős) gondolkodásról az angol gondolkodásra.

A Robin Hood tananyag csomaggal a nyelvet tehát automatizmussá teheted: a 20 órányi érthető angol közlés és a kb. 1300db hangos válasz, amit te magad adsz meg, a középhaladó szintről szó szerint leveszi a mentális terhet. A görcsöt. A sikertelenséget.

Meddig jutsz el ezzel a tananyaggal?

Mi ezt így fogalmaztuk meg: a nyelvtanuló a tananyag végeztével olyan nyelvi kompetenciákkal (készségekkel) rendelkezik, amivel akár egy nem-szakmai állásinterjún egy anyanyelvivel is sikeresen tud kommunikálni.

Más szavakkal: a tudásod stresszhelyzetben is elérhető, stabil, valamint értésed megelőzi az aktuális beszédszintedet (ez a természetes egyébként), ezért a bonyolultabb nyelvi közlések követése és értése szintén a tiéd.

Miért hívjuk Robin Hood-nak?

Denisz csúzlija után valami komolyabb fegyvert kerestünk. Egy következő lépcsőt, egy fegyvert, ami precízebb, de mégsem bonyolult. Ez lett az íj és vele a “kötelező hős”: Robin Hood.

Robin Hood egy pozitív hős, akire mindenki úgy tekint, mint egy könnyed figurára. Robin Hood tananyag csomagunk ebben hasonlít Robinra és az íjra: könnyed tananyag, mégis komoly készségeket épít. Nem leterhel, hanem feszabadít. Akár útkereső középhaladó vagy, vagy a Denisz csomgból lépsz felfelé, 3 hónap múlva stabil középhaladóvá válsz!

Mi NEM a Robin Hood tananyag csomag? 

 • Nem nyelvvizsga felkészítő anyag (de a kompetenciák tekintetében ez jó alap lehet).
 • Nem szolgáltat tematikus listákat (egyrészt mert nem hiszünk ezekben, másrészt pedig neked nem további adatokra van szükséged, hanem a hiányzó készségek felépítésére).
 • Nem nyelvtani rendszerező anyag (a kuszaságot nem rendszerezni kell, hanem kiváltani alkalmazható tudással). Ezzel a tananyaggal minden nyelvi struktúrát magadra szedsz, ami ezen a szinten “elvárás”: a végére viszont nem nyelvtani definíciókban fogsz gondolkodni, hanem megtanulsz kommunikálni.

JÓ HÍR: Tananyagaink mindent biztosítanak a tanulásodhoz!

Nyelvtan, szókincs-fejlesztés, hallás utáni értés fejlesztése, íráskészség fejlesztése, jó kiejtés kialakítása – ezek mind szerves részei tananyagainknak.

Nincs tehát szükséged arra, hogy egyéb tananyagok után kutass: amit mi biztosítunk, az egy kerek egész dolog. Mi biztosítjuk a tanulási módszert és eljárásokat, valamint az elsajátítandó tananyagot is. Ezek a tananyagok pontosan olyan tananyagok, amelyek külföldi munkához, jobb álláshoz, közpfokú ill. felsőfokú nyelvizsgához, siekres állásinterjúhoz, sikeres nyelvtanári felvételihez stb. juttatták tanulóinkat, valamint angolul értő és beszélő emberekké tette őket.

Mindössze 1 dologban kell elkötelezned magad … 

Tananyagaink homlokegyenest más nyelvészeti filozófiát és módszereket követnek, mint a hagyományos tanfolyamok. Ha erre az útra teszed a lábad és eldöntötted, hogy KÉSZSÉGEKET akarsz építeni, mert gyorsan és töretlenül akarsz haladni, akkor a tanulásod idején mindent félre kell tenned, ami visszaránthat a régi kerékvágásba, tehát a magyar nyelv nem lehet része a nyelvtanulásodnak! 

Amíg ezeken az anyagokon dolgozol, nincs szükséged egyéb tanfolyamokra: nálunk minden egyes tanulói szint komplett, önmagában álló tananyag. Ezek egymásra épülnek, így végigvezetnek a nyelvtanulás útján.

Mit tartalmaz az Angol Nyelvi Gyakorlatok 2.?

Az Angol nyelvi gyakorlatok 2. feladata, hogy nyelvileg felkészítsen a Beszédfejlesztő Történetek 2. anyagra. Az Angol Nyelvi Gyakorlatok 2. tanfolyam során egy-egy nyelvi elemre koncentrálunk és a célunk az, hogy előmozdítsuk nyelvi értésedet és az angol gondolkodásodat. Ezt az egynyelvűség biztosítja.

A következő nyelvi elemeket tudod mélyre gyakorolni kérdés-válasz gyakorlatokon keresztül:

 • Drill 40-42: Hol voltál? Mikor voltál?
 • Drill 43: Kié?
 • Drill 44-45: Mennyi? Sok/Kevés
 • Drill 46-47: Nagyobb, mint …
 • Drill 48-49: Szereti/Utálja
 • Drill 50: Have/Have got
 • Drill 51-53: A múlt idő
 • Drill 54: Hogyan?
 • Drill 55: Have breakfast; Have a swim
 • Drill 56-57: “Befejezett jelen” – a gyakorlatban
 • Drill 58-61: “Befejezett jelen” vagy Múlt? – a gyakorlatban
 • Drill 62-66: Will – a jövő idő
 • Drill 67: Érzelmek
 • Drill 68-69: Mit gondolsz? – vélemények
 • Drill 70: Kérések
 • Drill 71: Tud/Tudott
 • Drill 72: Előtte/Utána

A fenti tanfolyam elvégzésével az angol nyelv alapjait megismered, sőt az intenzív beszédgyakorlatokon keresztül magolás nélkül el is sajátítod!

Mit tartalmaz a Mini-tananyagok 1. (kiegészítő tananyagok)?

A Fonetika 1. tananyagunk megtanítja az angol magánhangzók képzésének helyét és helyes ejtését!

Ezt tartalmazza a tananyag:

 • minden magánhangzó pontos bemutatása videóval
 • hangos gyakorlatok
 • 100%-ban angol nyelvű könnyen követhető anyag
 • eredeti, londoni hangfelvételek
 • professzionális illusztrációk, ehhez az anyaghoz rajzolva
 • kiváló hang- és képminőség

A Szópiramis 1. tananyag célja a mondatépítés.

Ezt tartalmazza a tananyag:

 • 20db Szópiramis angolul bemutatva
 • minden szópiramishoz kapcsolódó gyakorlat
 • kiváló hang- és képminőség

A Lánctörténetek 1. tananyagunk a feltételes módot segít elsajátítani. Mi történik, ha …?

Ezt tartalmazza a tananyag:

 • 12db lánctörténet angolul bemutatva
 • kb. 140db felépített mondat
 • minden lánctörténethez kapcsolódó gyakorlat
 • kiváló hang- és képminőség

A Hétköznapi párbeszédek 1. és 2. a nyelv hétköznapi használatára ad rálátást.

Ezt tartalmazza a tananyag:

 • összesen 70db párbeszéd hétköznapi élethelyzetekben
 • londoni előadó
 • a nyelvi strultúrák elsajátítsát segítő gyakorlatok minden szituációhoz
 • kiváló hang- és képminőség

Szerezz közvetlen tanulói élményt mintáinkon keresztül,

és mérd fel készségszintű nyelvtudásodat segítségükkel!

Hogyan mérd fel készségszintű nyelvtudásodat? Íme az elvek! Kattints!

Nagy általánosságban elmondható, hogy az írásbeli felmérők nem tudják a nyelvi készségeidet jól felmérni. Ezért az a szint, amit valahol meghatároztak számodra, itt nem mérvadó. A tanulást ott kell kezdened ahol még stabilan és jól tudsz dolgozni a tananyagokkal.

Tehát, hol kezdődik a Te tanulásod?

Ha kezdő tanuló vagy, a válasz egyszerű: Denisz, Angol Nyelvi Gyakorlatok 1.

Ha már tanultál angolt, a legjobb mérce minden esetben a Történetek tananyagok:

– ha úgy érzed, hogy gyenge újrakezdő vagy, a Történetek 1-gyel tudod magad mérni;

– ha alapfok környékén vagy, akkor a Történetek 2-vel tudod magad ellenőrizni;

– ha stabilabb középhaladó vagy, akkor a Történetek 3-mal.

Válaszd ki tehát azt a Beszédfejlesztő Történetek tananyagot, amit a fentiek alapján megfelelőnek érzel, majd dolgozz az első történeten: a prezentációkon és a gyakorlatokon is (ennek módjáról egy rövid leírást találsz az első történetnél). Érezni fogod, mennyire könnyen tudsz dolgozni vele.

FONTOS! A mérce nem az, hogy érted-e a történetet vagy a prezentációt (ez inkább a tanári kvalitás mércéje), hanem az, hogy a gyakorlatokon mennyire jól és tempósan, illetve hiba nélkül tudsz-e dolgozni!

Ezt kell figyelned magadon a tanulásod alatt:

 • mennyire könnyen követed az angol magyarázatokat?
 • meg kell-e állítanod a videót, esetleg visszatekerni, hogy "elkapd" az elhangzottakat?
 • a hangos gyakorlatok könnyen, hiba nélkül, időre mennek-e?

Amennyiben az angol magyarázatok/bemutató videók semmilyen kihívást nem jelentenek ÉS a gyakorlatokat elsőre hiba nélkül és kellő tempóban tudod végezni - azaz igazi kihívást ezek sem jelentenek -, akkor menj egy modullal feljebb és ott mérd magad.

Amennyiben a magyarázatok nehezek - meg kell állítanod a videót, vissza kell tekerned, "nem megy át" a közlendő -, vagy a hangos gyakorlatok kényelmetlenek, alig megugorhatók, akkor lépj egy modullal lejjebb és ott mérd magad.

Az ideális szint: koncentrált figyelem mellett érted a bemutató/magyarázó videókat és képes vagy a hangos gyakorlatokat értve elvégezni precízen, kevés tévesztéssel. Az ideális tananyag tehát megugorható kihívást jelent.

ANGOL NYELVI GYAKORLATOK 2.

A 32 nyelvi gyakorlatban kb. 400db kérdés-válasz feladata segít abban, hogy mélyen elsajátítsd a múlt időt, jövő időt, “befejezett jelent” és még sok egyéb szerkezetet. Ez a tananyag felkészít a Beszédfejlesztő Történetek 2. tananyagra. Próbálj ki 4 leckét ingyen! (bejelentkezéshez kötött)

40. GYAKORLAT, VIDEÓK: 01-09

Ez a gyakorlat bevezeti a múlt időt: Hol voltál? A gyakorlat során megtanulsz egy csomó helyszínt és eseményt. 

41. GYAKORLAT, VIDEÓK: 01-08

Ebben a gyakorlatban a Hol voltak? kérdésre válaszolsz. Megtanulod a hónapokat, napokat és a helyszíneket. 

42. GYAKORLAT, VIDEÓK: 01-08

Ebben a gyakorlatban a “Mikor voltak?” kérdésre adott válaszokat gyakorolhatod. Fókuszban: a dátumok, hónapok és évek. 

43. GYAKORLAT, VIDEÓK: 01-03

A 43. gyakorlatban a “Kié” kérdésekre adsz válaszokat. A gyakorlat célja a birtoklás kifejezése személyekkel, személynevekkel. 

BESZÉDFEJLESZTŐ TÖRTÉNETEK 2.

A Beszédfejlesztő Történetek II. a megszólalás problémáját célozza: 12db történet, 20 történetvariáció, kb 900db kérdés-válasz, kötőszavak és még sok egyéb segíti, hogy magabiztossá válj! 2 történet mintakét elérhető! (bejelentkezéshez kötött)

15 Grandfather Miller rides the train

16 Traffic lights

Vég nélküli tanulás helyett végre mélyen elsajátíthatod az angol nyelvet: mi mindent biztosítunk ehhez!

Velünk ez könnyen megy: magolás és elméleti nyelvtanozás nélkül, a nyelv közvetlen, értő tapasztalására építve. Fejleszd magad ezzel a könnyedséggel akár a felsőfokig is! Hogyan? Kattints a részletekért!