Az életben szinte minden az időpontokról szól: határidők a jövőben, időpontok a múltban – 10 perccel ezelőtt, 3 nappal ezelőtt, 5 héttel ezelőtt, 2 hónappal ezelőtt, 10 évvel ezelőtt.

Hogyan tudod mindezt kifejezni angolul? Nézd meg ezt a videót:

Angol tanulás online

Fenti videó az Angol Nyelvi Gyakorlatok 2. tananyagom egyik gyakorlatának bevezető videója. Ez a tananyag sok egyéb dolgon túl a múlt időt, jövő időt és befejezett jelent gyakoroltatja mélyre, 36 kérdés-válasz gyakorlaton keresztül. Ideális azoknak, akik úgy érzik, túl régóta tanulják az angolt, de megrekedtek. Ez a tananyag mozgásba hoz és túllendít az ezen a szinten gyakran tapasztalt nehézségeken.

Ha kezdőként szeretnél olyan anyagokkal dolgozni, amik kezdő nyelvtanulóként is érthető közlések tömegével lát el és felépíti azt a hallás utáni értés kompetenciát, ami a beszédkészség alapját képezi, akkor az angol nyelvtanulás kezdőknek (40 nyelvi gyakorlat kezdőknek) anyagomat mindenképp nézd meg.

Ha újrakezdő nyelvtanuló vagy, akkor az Angol Nyelvi Gyakorlatok 2. tananyagon túl a Beszédfejlesztő Történetek I. anyagot javaslom. Ezzel az anyaggal az angol nyelvtanulás otthon is biztonsággal megvalósítható.

A tananyagokat ki is próbálhatod.