Tanácsok. Másképp hangzik egy tekintélyszemélytől (szülő, tanár, főnök), mint egy baráttól. Az előző esetben sok esetben inkább utasításként hangzanak: “Tanulnod kell.” “Tilos itt dohányoznod.”

Egy barát azonban ritkán fogalmaz meg utasítást, inkább segítő szándékkal van: “Le kellene szoknod a dohányzásról.” “Munkát kéne találnod.”

Hogyan adj segítő, baráti tanácsot? Melyik az az egyetlen szó, amire szükséged van és hogyan használd? Ebből a videóból megtanulhatod:

Angol tanulás online

Fenti videónk része az újrakezdőknek szánt Robin Hood tananyag csomagunknak. A Robin Hood csomagunkkal nem magolandó tananyagot adunk, hanem természetes úton fejleszted nyelvi készségeidet: sok érthető, követhető videón keresztül tapasztalod a nyelvet, majd a leckék közben/végén rövid szóbeli gyakorlatokon keresztül szólaltatunk meg, lebontva a korábbról esetlegesen felépült nyelvi gátakat.

Ha kezdő vagy (vagy nagyon bizonytalan tanuló), számodra a Denisz csomag lesz az ideális választás. A cél ugyanaz: magolás helyett értve, tapasztalva sajátítani el a nyelvet. Csak így lesz az nyelvtudásod elméleti tudás helyett gyakorlati tudás, azaz készség. 

A fentihez hasonló angol nyelvű, nyelvi készségeket fejlesztő videók százai segítenek nyelvtanulásodban már a kezdő szinttől. Angol beszédfejlesztő tananyagainkról itt olvashatsz és ki is próbálhatod őket: komplett angol tananyagok.