Ebben a videóban a v és a w hangok összevetését láthatod. A lista segítségével a v és a w hangok helyes kiejtését tudod gyakorolni. A videó alatti audio fájlban anyanyelvi hanggal tudsz dolgozni.

Az alábbi videó a Fonetika 2. tananyagunk része, melyet a Robin Hood Plusz csomagban tudsz megvásárolni.

Angol tanulás otthon – Angol Fonetika 1.

Az angol kiejtés elsőre nehéz lehet, ám nem lehetetlen. Tpasztalatból fakadó meggyőződésem, hogy az akcentus gyengíthető, ha megfelelő módon találkozol a nyelvvel.

A legfontosabb az, hogy eleget (sokat) halld a jó angolt. Az angolos angolt. Ez az audio élmény táplálja a beszédet, így a kiejtést is. A magyaros angol oka ez: a tanuló negyon keveset vagy egyáltalán nem hallott angolt.

Aki könyvekből tanul, az a saját maga által elképzelt angolt hallja, ebből fog dolozni, amikor megszólal. Aki magyarul magyarázó tanárral tanul, szintén ebben a cipőben jár. Ezeken a tanulókon nem egy fonetika tananyag segíthet, hanem sok-sok angol hallgatása.

És a mi fonetika anyagaink? Nos ezek az anyagok a hab a tortán :) Élvezd őket, fedezd fel az angol nyelv hangjait, de mindenek előtt sokat hallgasd az angolt. Tananyagaink ebben is nagyon erősek.

A tananyagainkat ki is próbálhatod. A teljes tananyag paletta itt található: komplett angol tananyagok.