Videocikk: A tankönyvi angol rossz?!

avagy így kreálj egy közös ellenségképet 

Ebben a videóban:

  • Kik írják a tankönyveket?
  • Miért érezzük néha furcsának a tankönyvi angolt?
  • Miért nem mondhatjuk, hogy “a tankönyvi angol rossz”?
  • Milyen megoldást nyújtanak azok, akik képviselik a “tankönyvi angol rossz” álláspontot?
  • Mi az, ami a Te tanulásodnak gáncsot vethet?

Angol tanulás kezdőknek

Mi nem kifejezetten szeretjük a mai tankönyveket. Ennek egyszerű oka van: a mögöttes módszer sajnos nem hozta meg a várt eredményeket. A mai nyelvtanulók nem tanulnak meg érteni és beszélni, annak ellenére, hogy a módszert így hívják: kommunikatív nyelvoktatás.

A nyelvi készségek motorja ugyanis nem az, hogy téged beszéltessenek, hanem hogy hozzád beszéljenek. Érthető, követhető módon, 100%-ban angolul. És ha valamit nem értesz, akkor biztosítsák az értést angolul. Ez nem könnyű, de nem lehetetlen – csak több munkát igényelne a mai tanároktól, sőt a tananyag íróktól is.

A tankönyvek tehát nem a nyelvezetükben gyengék …

A középhaladó szintre érkezvén már nem lehet őket a videóban elhangzó vádakkal illetni, tehát nem a nyelvezet a gyenge pont, hanem éppen a tanulás útja: ahogyan végigvezet téged a tanuláson. Ez az út ugyanis arra hivatott, hogy felkészítsen a nyelv használatára, nem pedig arra, hogy elméletben adagolja a nyelvet: tanuld meg a szavakat (ez elmélet) és értsd meg a nyelvtani szabályokat (ez is elmélet), majd kezdj el beszélni (ez már készség lenne, de az elmélet hátán ez lehetetlen).  

Mi videóra vettük és optimalizáltuk mindazt, ami ahhoz kell, hogy nyelvi készségeket építs rekord idő alatt! 

Beszédfejlesztő Angol Tananyagaink elhozzák otthonodba az angol környezetet. Igen, a sikeres tanulás kulcsa a 100% angol nyelvű, számodra megérthető tartalom. Csomagjaink tehát nem csupán tananyagok, hanem a szintedhez szabott eszközök, amelyekkel végigjárhatod a tanulás útját, aminek a végén a készségek birtoklása vár.

Ezek az angol tananyagok valóban szabad nyelvhasználóvá tesznek téged!

Nehéz elhinni? Nem kell hinned, próbáld ki őket!

Minden tananyagokat ki tudod próbálni. A teljes tananyag paletta itt található: komplett angol tananyagok.