Vágyak. Az angol nyelvben a vágyak kifejezésére egy nagyon érdekes szerkezetet használnak. Ez a szerkezet tipikus példája annak, amit nem érdemes csűrni-csavarni, magyarul logikázni, nyelvtanilag túlmagyarázni.

Az a nyelvtanár, aki magyarázni kezdi ezeket a formákat, végleg elúsztatja a diákját: a magyar reflexek állandóan bejönnek és a tanuló folyamatos önkorrekcióra kényszerül (ezt nevezzük “erős belső monitornak”).

Mély nyelvtani magyarázatra tehát semmi szükség, a formulákat ezen a szinten egyébként is ismered már, helyette megmutatom, hogyan is megy ez a gyakorlatban (legalábbis az egyik aspektusát a vágyak kifejezésének). A D’Artagnan csomagunk ezt a témát is mélyre viszi, minden aspektusát körbejárva a témának. 

Jó tanulást! Íme a videó:

Leirathoz kattints ide!

Védett tartalom! Jelentkezz be!

Online angol tanulás

Ha szeretnél olyan anyagokkal dolgozni, amik kezdő nyelvtanulóként is érthető közlések tömegével lát el és felépíti azt a hallás utáni értés kompetenciát, ami a beszédkészség alapját képezi, akkor az angol nyelvtanulás kezdőknek (Denisz) tananyag-csomagunkat mindenképp nézd meg.

Ha újrakezdő nyelvtanuló vagy, aki eleget kapott már a magyarból, épp csak az angol gondolkozás hiányzik, neked a Robin Hood csomagotjavaslom. Ezzel az anyaggal az angol nyelvtanulás otthon is biztonsággal megvalósítható.

A tananyagokat ki is próbálhatod. A teljes tananyag paletta itt található: komplett angol tananyagok.

Leirathoz kattints ide!

 

Védett tartalom! Jelentkezz be!