Hogyan építhetsz szókincset?

Vannak a “hagyományos módszerek”, mint pl. a magolás, a szólistázás, a szókapcsolatok memorizálása. Egy dolog közös bennük: mindegyik esetben a magyar nyelvvel szoros marad a kapcsolat, illetve a kontextusból való kiemelés miatt az információ hideg marad, a tanulás pedig unalmassá, monotonná válik.

Hogyan építs jól szókincset?

Az alábbi videóban egy másfajta módját tapasztalhatod meg a szókincs építésének: minden szó/kifejezés kontextusban marad, a teljes prezentáció angol nyelven történik, mégis végig követhető és tanulható a képeknek, gesztusoknak köszönhetően.

A vizuális és audio elemek együtt mélyebbre juttatják az információt és – ha elég jó munkát végeztem – a videó ismételt megtekintése sem lesz nyűg, hanem az újrahallgatás jó alapját képezi a szókincs hosszútávú megragadásának.

Íme a videó:

 

Angol tanulás otthon

A hatékony szókincsfejlesztés egyik alapja tehát a kontextusban való tanulás. A beszédkészség alapja a hallás utáni értés készsége. Minden tananyagom ezt szolgálja: kontextusba helyezett szókincsfejlesztés a hallás utáni értés fejlesztésével.

Ha kezdő nyelvtanuló vagy, akkor az angol nyelvtanulás kezdőknek (40 nyelvi gyakorlat kezdőknek) anyagomat mindenképp nézd meg.

Ha újrakezdő nyelvtanuló vagy, aki eleget kapott már a magyarból, tele vagy nyelvi blokkal, neked a Beszédfejlesztő Történetek I. anyagot javaslom. Ezzel a tananyaggal az angol nyelvtanulás otthon is lehetséges.

A tananyagokat ki is próbálhatod. A teljes tananyag paletta itt található: komplett angol tananyagok.