Videocikk: Autonóm tanulót nevelni

Mi tesz téged önálló tanulóvá és mi tart téged függőségben?

A videó az alábbi témákat érinti:

  • Mit jelent az, hogy “autonóm tanuló”?
  • Miért fontos, hogy autonómmá, azaz önálló tanulóvá válj?
  • Az autonóm tanuló ellentéte: a tanárfüggő tanuló.
  • Hogyan kötik magukhoz a tanárok a diákokat – akár egész életre.
  • A pedagógia valódi célja: felkészíteni a tanulót az önállóságra.

Angol tanulás kezdőknek

“Nincs szükségünk visszatérő ügyfelekre az oktatásban. A pedagógia célja: mielőbb késszé tenni az embereket arra, hogy a saját életük területein növekedhessenek.”

A tanulás célja a növekedés. A saját területeden. Nem sok értelme van olyan dolgot tanulni, amire soha nem lesz szükséged. A nyelvtanulásban szintúgy. 

Az elsődleges célunk tehát az, hogy mielőbb olyan nyelvi készségekkel ruházzunk fel, amelyek késszé tesznek arra, hogy a saját területeden tudj fejlődni. Az utazás érdekel? Akkor késszé kell válnod arra, hogy megérts embereket és ki tudd fejezni magad. Talán utikönyeket is szeretnél böngészni angolul.

Egy állás érdekel? Szintén ki kell tudnod magad fejezni és meg kell értetni magad, ám a szakterületed anyagaidban is el kell tudnod merülni.

Nyelvvizsgát kell tenned? Ki kell tudnod fejezni magad és meg kell érteni a közléseket. Bizonyítanod kell, hogy az elvárt szinten birtoklod a nyelvet.

Nos, bármelyik is igaz rád, van egy közös pont: a nyelvet olyan szinten kell magadénak tudnod, hogy bármely területre behatolhass és uralmad alá hajtsd. Ne kelljen tanárhoz szaladgálnod, szólistákat bújnod, állandó segítségre szorulnod! 

A pedagógia célja: mielőbb késszé tenni az embereket arra, hogy a saját életük területein növekedhessenek.

2004 óta oktatjuk az angolt kizárólag egynyelven. Csak így lehet valódi nyelvi készségeket építeni. Csak így fogsz tudni elszakadni a magyartól, az állandó tanári segítségtől és kiszakadni az állandó körforgásból, ami állandóan visszahoz az újabb és újabb tanfolyamokhoz. 

Mi videóra vettük és optimalizáltuk mindazt, ami ehhez kell  

Beszédfejlesztő Angol Tananyagaink elhozzák otthonodba az angol környezetet. Csomagjaink nem csupán tananyagok, hanem a szintedhez szabott módon angolul dolgozzák és dolgoztatják fel veled a leckéket. Ezek az angol tananyagok végül valóban szabaddá tesznek téged.

Nehéz elhinni? Nem kell hinned, próbáld ki őket!

Minden tananyagokat ki tudod próbálni. A teljes tananyag paletta itt található: komplett angol tananyagok.