Basic Questions Level 1

Basic Questions, azaz alapvető kérdések. Ebben a mini kurzusban olyan kérdéseket és a rájuk adott válaszokat ismersz meg, amelyekbe lépten-nyomon belefutsz, ha ügyeket intézel vagy új emberekkel találkozol: név, származás, életkor, foglalkozás stb. A videóban megmutatom a kérdések alternatíváit, illetve fiaim segítségével, Rafi (11) és Dominik (13) meg is mutatom, hogyan hangzik ez rövid kérdés-válaszban. A videó jól követhető egy kezdő számára is, azonban kitűnő kiegészítője a kezdőknek szánt Angol nyelvtanulás kezdőknek – 40 nyelvi gyakorlat tananyagomnak.  

Hogyan gyakorolhatsz?

A videó megtekintése után a videó alatt megtalálod a bemutatott kérdéseket és a válaszaimat. Ezeket a válaszokat módosíthatod úgy, hogy a saját válaszaidat, adataidat helyezd be a mondatokba. A videóval gyakorolhatsz úgy, hogy egy-egy kérdés után leállítod a videót, kimondod a válaszodat, majd a mi válaszainkat mintaként használva ellenőrzöd azt. Figyeld meg a válaszok dallamát, ritmusát és próbáld azokat lekövetni, alkalmazni a saját válaszadásaidban.
r

A videó alatt megtalálod a kérdéseket egyben is, csak kattints a szürke sávra!

The Questions - click here


Védett tartalom! Jelentkezz be!

Angol nyelvtanulás otthon

Ha szeretnél olyan anyagokkal dolgozni, amik kezdő nyelvtanulóként is érthető közlések tömegével lát el és felépíti azt a hallás utáni értés kompetenciát, ami a beszédkészség alapját képezi, akkor az angol nyelvtanulás kezdőknek (40 nyelvi gyakorlat) anyagomat mindenképp nézd meg. Ha újrakezdő nyelvtanuló vagy, aki eleget kapott már a magyarból, épp csak az angol gondolkozás hiányzik, neked a Beszédfejlesztő Történetek I. illetve az Angol nyelvi gyakorlatok 2. tananyagaimat javaslom. Ezekkel az anyagokkal végre lesz bátorságod megszólalni! A tananyagaimat ki is próbálhatod. A teljes tananyag paletta itt található: komplett angol tananyagok.