Az első minta után egy spontán visszajelzés:

“Az anyag zseniális! Végigcsináltam, mindent végig mondtam, minden hangot és betűt, és komolyan mondom, érzem a száj körüli izmaimon, hogy bizony elfáradtak egy kicsit. Meg kellett őket tornáztatni. Viszont komoly sikerélményt adott, hogy a hangok, amik kijöttek a számon, real English-nek hangzottak.

Végre érzek és érzékeltetni tudok különbséget a “man” és “men” között. Nagyon várom a többi videót a témában, addig is napi szinten használva az eddigi anyagokat.”

Az első 3 videó a téma bevezetője, majd 3 videó az [əʊ] hangra

Semmi más dolgod nincs, mint végig nézni az első 3 videót. Nem kell ismételned szavakat vagy bármit jegyzetelned. Csak koncentrált figyelemmel nézd végig őket. Az anyag angol nyelvű, de ha kezdő vagy, akkor is egy csomó dolgot megérthetsz belőle. A 4-6. videóban vannak helyek, ahol ismételned kell szavakat, szókapcsolatokat. Ezeket egyértelműen fogod látni. A 6db videó tehát:

VIDEO #1

Go to the next video >>>>>>>

VIDEO #2

Go to the next video >>>>>>>

VIDEO #3

Go to the next video >>>>>>>

VIDEO #4

Go to the next video >>>>>>>

VIDEO #5

Go to the next video >>>>>>>

VIDEO #6

Angol tanulás otthon – Angol Fonetika 1.

Az angol kiejtés elsőre nehéz lehet, ám nem lehetetlen. Tpasztalatból fakadó meggyőződésem, hogy az akcentus gyengíthető, ha megfelelő módon találkozol a nyelvvel.

A legfontosabb az, hogy eleget (sokat) halld a jó angolt. Az angolos angolt. Ez az audio élmény táplálja a beszédet, így a kiejtést is. A magyaros angol oka ez: a tanuló negyon keveset vagy egyáltalán nem hallott angolt.

Aki könyvekből tanul, az a saját maga által elképzelt angolt hallja, ebből fog dolozni, amikor megszólal. Aki magyarul magyarázó tanárral tanul, szintén ebben a cipőben jár. Ezeken a tanulókon nem egy fonetika tananyag segíthet, hanem sok-sok angol hallgatása.

És a mi fonetika anyagaink? Nos ezek az anyagok a hab a tortán :) Élvezd őket, fedezd fel az angol nyelv hangjait, de mindenek előtt sokat hallgasd az angolt. Tananyagaink ebben is nagyon erősek.

A tananyagainkat ki is próbálhatod. A teljes tananyag paletta itt található: komplett angol tananyagok.