Mennyi az idő? Az angolban több módja is van annak, hogy az időt kifejezzük. Egyrészt megadhatjuk úgy, hogy egymás után “bemondjuk” a két számot: az órát és a percet, illetve ott a van a tradicionális idő leolvasás, ami elsőre nem annyira egyértelmű.

Ez a videó az utóbbira koncentrál, konkrétan a második fél órára: hogyan olvasd le az órát az óra második felében? Ha lemaradtál az óraleolvasás előző részéről, itt megtalálod: What time is it? I.

Íme a videó:

Online angol tanulás otthon

A beszéd automatizmus. A nyelvi készség annyit tesz, hogy nem kell azon gondolkodnod, hogy hogyan tegyél össze mondatokat, hanem reflexszerűen használod a nyelvet.

Egy kezdőnek ez kihívás, hiszen a nyelvkönyvek inkább beszélnek a nyelvről, minthogy elősegítenék a nyelvi készségek kialakulását. Erre a problémára született meg tananyagom: Angol nyelvlecke kezdőknek – 40db  nyevi gyakorlat kezdőknek.

Újrakezdő nyelvtanulóknak szintén erre van szüksége. Beszédkészség hiányában a tanuló könnyen érezheti, hogy örök újrakezdő. Ennek véget kell vetni! Ha újrakezdő vagy, a Beszédfejlesztő Történetek I. anyagot javaslom. Ezzel az anyaggal az angol nyelvtanulás otthon sem probléma: az anyag biztonsággal vezet végig a tanuláson és segítségével nyelvi készségeket tudsz kialakítani.

A tananyagokat ki is próbálhatod. A teljes tananyag paletta itt található: komplett angol tananyagok.