Ó, a melléknevek fokozása. :) Az angol kifejezést jobban szeretem: melléknevek összehasonlító formája. Mert azért ha megvizsgáljuk a helyzetet, a legtöbbször valóban két dolgot vetünk össze: Anglia nagyobb, mint Skócia. Vagy a kis fényképezőgép olcsóbb, mint a komplexebb masina. No, de nem is az elnevezés a lényeg, ettől nem lettünk jobban beszélők: nem a nyelvtan ismerete tesz bennünket folyékonnyá, sőt még csak helyesebben beszélővé sem.

Amire szükséged van: sok-sok jó minta, érthető példa. Ebben a videóban ezt a dózist ismét megkaphatod. Nézd végig a videót figyelmesen, értve és megtetted az első lépést a felé, hogy magadévá tedd ezt a nyelvi szerkezetet.

Íme a videó:

Angol tanulás online

Fenti videó része a 32 részes tanfolyamomnak, amelyet újrakezdők számára készítettem: Angol nyelvi gyakorlatok 2. Az angol tananyag célja, hogy segítsen kikerülni az újrakezdők látszólag állandó mókuskerekéből. A tananyagaimon keresztül meg tudod szüntetni azt a mentális feszültséget, ami sok-sok újrakezdő tanulóban megvan: nincs meg a szókincsem; nem tudom, melyik szabályt alkalmazzam …

Ha újrakezdő vagy, ajánlom figyelmedbe még a Beszédfejlesztő Történetek I. tananyagomat is – jó előkészítője, tudásod rendszerezője/aktivátora lehet eddigi tudásodnak.  

Ha még kezdő vagy, akkor az Angol nyelvlecke kezdőknek –  40 Nyelvi gyakorlat anyagot ajánlom.

A tananyagokat ki is próbálhatod. A teljes tananyag paletta itt található: komplett angol tananyagok.