Miért fontos, hogy ne terheld túl magad a nyelvtanulásban?

Miért fontos, hogy ne terheld túl magad a nyelvtanulásban?

Sok tanuló van úgy, hogy megpróbálja a maximumot kihozni a napból és gyakorlatilag kimerülésig folytatja a tanulást. Egy részük azért, mert épp jó menetben van, azaz sikereket ér el, egy másik részük pedig azért, mert teljesíteni kell: fog-összeszorítva is, de be kell fejezni az elvárt mennyiséget! Akár így, akár úgy a kimerülésig tartó tanulás nem szolgálja a nyelvtanuló érdekeit.

Kreativitás és nyelvtanulás

Kreativitás és nyelvtanulás

Kreativitás. Sokan gondolják magukról, hogy nem kreatívak. Pedig lépten-nyomon beleütközünk: egy frappáns kisfilm, szuper gyorsasággal összehajtogatott póló, egy jópofa bosszúterv, egy csináld-magad dekoráció, egy szépen tálalt étel …
Mindenkiben van kreativitás – de csak kevesen engedik szabadjára. A nyelvtanulásban is kell a kreativitás – de sokan el sem tudják képzelni, hogyan.

Honnan jön a tehetség? 1. rész

Honnan jön a tehetség? 1. rész

A tehetség, definíció szerint rátermettséget, adottságot, hajlamot jelent. A gond ezzel a definícióval az, hogy azt sugallja, erre születni kell. MI VALÓJÁBAN A TEHETSÉG? És mi kell ahhoz, hogy te magad is olyan készségeket szerezz, ami a “tehetségesek kiváltsága”? Hogyan tudod alkalmazni azt a tanulási módot, amivel ráadásul gyorsan tudsz új készségeket építeni?